2019: Et skidt år
2019: Et skidt år
2019: Et skidt år
2019: Et skidt år

2019: Et skidt år

2019 var som en ruchebanetur for TM Tønders herrer.

Skrevet d. 1. januar 2020 af
Kim Møller
| Foto:
Flemming Andersen
2019: Et skidt år

Vi har sagt farvel til 2019 og goddag til 2020. Et årti hvor TM Tønder i den grad fik sat sig på håndboldkortet, men selve 2019 var noget af en rutchebanetur, ned, lidt op og så ned igen.

Vi startede 2019 på toppen af 1.division. Intet kunne umiddelbart slå os ud af kurs, vi kunne selv afgøre om vi ville tilbage i ligaen. De første fem kampe gav fem sikre sejre og vi var mere end klar til at tage imod Fredericia der lå nummer to, kampen alle ville se. I ugen op til kampen måtte cheftræner Torben Sørensen desværre meddele at det var hans sidste kamp for en periode da han var ramt af en kritisk sygdom.

Det kunne desværre ses på holdets præstation mod Fredericia, men med et flot comeback var vi lige ved at stjæle det ene point. Det skete ikke og i den efterfølgende kamp måtte vi nøjes med uafgjort i Odder og Fredericia havde nu oprykningen i deres hænder. Fredericia inviterede os tilbage i kampen men vi tog ikke imod invitationen og tabte efterfølgende tre af de sidste seks kampe.

Så var vi nået til det punkt på rutchebanen hvor det går lidt opad igen. To sejre mod nummer tre i rækken, Sydhavsøerne i to kampe hvor vi var i fuld kontrol betød at vi skulle møde Kolding IF i bedst ud af tre kampe. Den første kamp i Kolding vandt TMT med hjælp af op mod 5-600 medrejsende Tønderfans, men Kolding kom stærkt igen og vandt de to sidste kampe.

Vi var startet på det sidste stejle stykke stykke ned af rutchebanen. Vi tabte alle træningskampene op til sæson 19/20 og holdet var slet ikke hvor det skulle være til sæsonstart. Vi tabte de to første kampe og efter en sejr gik det helt galt hjemme mod Roskilde. Sejre ude mod HØJ og hjemme mod Odense gav håb, men det blev kun værre og værre. Et nederlag på 15 mål i Sydhavsøerne var dråben og der blev skiftet ud på trænerposten.

Jan Paulsen kom til og han gik straks igang med store forandringer. Det kunne ses på resultaterne at spillerne pludselig blev udfordret på helt andre parametre end de var vandt til. Stille og roligt har spillerne dog fundet ind i deres nye roller og især i den sidste kamp mod nummer to i rækken, HCM så det rigtigt fornuftigt ud. Derfor tror vi på at 2020 bliver et anderledes, og klart bedre år for TM Tønder håndbold.

Vi vil hermed gerne ønske alle vore sponsorer, frivillige, fans, spillere store som små, samt alle andre der følger TMT et rigtigt godt og lykkebringende nytår. Sammen er vi stærke.

2019: Et skidt år2019: Et skidt år2019: Et skidt år2019: Et skidt år2019: Et skidt år2019: Et skidt år2019: Et skidt år2019: Et skidt år2019: Et skidt år2019: Et skidt år2019: Et skidt år2019: Et skidt år2019: Et skidt år

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Fem nye TMT-spillere vælger at bo i Tønder

Hele fem af de nye spillere på Tønder Kommunes elitehåndboldhold har...
3 uger siden

Nederlag i Toftlund

TM Tønder stillede op, uden Casper Madsen, Jonas Wilde og Mathias...
4 dage siden

TM Tønder spiller på fredag

Jaris Tobeler kom til TMT fra HC Empor Rostock, der i...
2 uger siden

TM Tønder slår Rostock

Det var en noget svingende præstation af TM Tønder, da de...
2 uger siden

Madsen er tilbage

Casper Rahr Madsen har de seneste knap to sæsoner siddet udenfor...
1 uge siden

En weekend med det sociale i fokus

TM Tønder har i den forgangene weekend været på træningslejre i...
2 dage siden

TMT pressede KIF

KIF Kolding var kun sekunder fra at rykke ned i 1.division...
6 timer siden