Ærgerligt nederlag i ligapremieren
Ærgerligt nederlag i ligapremieren
Ærgerligt nederlag i ligapremieren

Ærgerligt nederlag i ligapremieren

Måltavlen viste 18-23, da TM Tønder tog imod gæsterne fra Mors-Thy

Skrevet d. 3. september 2017 af
Flemming Sørensen
| Foto:
Flemming Andersen

TM Tønder tabte i dag premierekampen i 888-ligaen hjemme mod Mors-Thy. En tæt kamp sluttede med et lidt misvisende 5 måls nederlag.
TM Tønder skulle i dag forsøge at følge op på den flotte præstation som blev leveret i tirsdagens kamp mod BSV, da gæsterne fra Mors-Thy løb på banen i Tønder Hal 2. En opgave som på forhånd var vanskelig, da Mors-Thy på papiret virker stærkere end i sidste sæson.

Kampen i dag  skulle igen vise sig at blive med en målfattig indledning.  Der skulle en udvisning til Mads Thomsen til, før måltavlen kom i brug. Først scorede Marcus Dahlin og derefter endnu en scoring til gæsterne, før Klitgaard efter mere end 6 minutter scorer det første TMT-mål. Yderligere to mål til gæsterne, inden Oliver Eggert med tre mål i træk bringer balance i regnskabet. 4-4 efter 15 minutter vidner om en kamp præget af stærkt forsvarsspil. Hjemmeholdet lukkede flot ned med forskellige forsvarsformationer, og Christian Trans leverede på højt niveau. Trans holdt niveau og blev efter kampen kåret til kampens spiller.

TM Tønder kommer første gang foran, da Rune Schrøder bringer os på 5-4, som gør at MTH tager deres første timeout.
I den efterfølgende periode bølger kampen frem og tilbage. Hjemmeholdet spiller sig frem til gode muligheder, men desværre brænder vi alt for mange chancer på Kasper Larsen i første halvleg. Og selv om Kristian Stoklund med to sene scoringer inden pausen bringer holdet op på 7-7, så kommer der to ærgerlige aktioner med boldtab, der gør at gæsterne går til pause foran 9-7. Som afslutning på de første tætte 30 minutter får Oliver Eggert en gevaldig herretackling, som ikke blev straffet – det så voldsomt ud!
En målfattig første halvleg, hvor TM Tønder stod rigtig stærkt i forsvaret. Der blev arbejdet rigtig godt for hinanden. Omvendt viste de første 30 minutter, at man skal ”være der” 100 %, ellers bliver man ubarmhjertigt straffet, og vi manglede i perioder koldblodighed i afslutningerne.

Nicklas Thyssen skyder anden halvleg i gang, og reducerer til 8-9 og lidt senere udligner Bergholt til 10-10. Herefter tog stemningen på tilskuerpladser også til – de to fangrupper ”Red Support” og ”bette Balkan” skabte kampen igennem, sammen med de øvrige tilskuere, en flot kulisse om denne spændende kamp.   Perioden fra 10-10 og de næste minutter frem var særdeles intens og med skiftende føringer til de to mandskaber. Ved stillingen 13-13 bliver Nicklas Thyssen spillet fri på fløjen i overtal. Aktionen så dramatisk ud, da han støder sammen med deres fløjspiller. Publikum forlangte straffe og følgestraf, men dommerne var af en anden opfattelse og dømte overtrådt! Det fik stemningen på kogepunktet blandt hjemmeholdets mange tilskuere.
I næste angreb bragte Bergholt os på 14-13, hvorefter han i næste forsvarsaktion får to minutter. Stoklund bringer os på 15-14, inden vi igen må spille en periode i undertal. I den efterfølgende periode taber vi 0-3, inden Martin Kærgaard reducerer til 16-17. Med 8 minutter igen bliver der også udlignet til 17-17, da hjemvendte Thomas Clausen scorer sit første mål i TMT-trøjen. Unge Clausen fik dermed sin debut på ligaholdet – en flot kontrascoring, der gav fornyet håb om point til TM Tønder.

Desværre gik det slet ikke for hjemmeholdet de sidste minutter. Afslutningerne blev forhastede og så scorer man ikke på en velspillende Kasper Larsen. Den sidste periode bliver tabt 1-6, og dermed måtte holdet indkassere et ærgerligt nederlag på 18-23. Resultatet er lidt misvisende, da de sidste par mål til udeholdet er et resultat af hjemmeholdets satsning. Det var mere spændende til slut end måltavlen viste.

Igen i dag var der var mange positive ting – specielt forsvarsmæssigt. Omvendt så skal nogle ting også forbedres – især skal der være mere koldblodighed i vores afslutninger i den afgørende fase af kampen. Generelt spiller vi os frem til mange store chancer, hvilket er meget positivt, men scoringsprocenten skal op!

Nu skal vi se frem til næste kamp, som er endnu en vigtig en af slagsen, da vi her tørner sammen med Skanderborg på udebane!

 

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

TM Tønder kom godt fra start

Det gik egentlig planmæssigt. Inden der var gået et minut blev...
3 uger siden

Så skal der endelig spilles om point

For to år siden spillede vi to drabelige opgør mod ESV,...
3 uger siden

Krarup: Vi halter efter

“Vi fortjener jo ikke at få point i dag” var det...
2 uger siden

Dramatisk pointdeling

Der var fuld tryk på i en velopfyldt og kogende Tønderhal...
2 uger siden

Klart nederlag i Grindsted

TM Tønder var lørdag en tur i Grindsted, hvor rækkens vel...
7 dage siden

TM Tønder på svær opgave

I Pre-sæsonen mødtes Grindsted og TM Tønder i Rødding og efter...
1 uge siden

Ny trup indtager Tønderhal 2

Endelig, ENDELIG, får vi sæson 23/24 truppen at se i Tønderhal...
2 uger siden

TM Tønder har ansat ny direktør

Tønder Kommunes elitehåndboldklub henter direktør fra medie- og kulturverdenen Tønder Kommunes...
3 uger siden

Schrøders comeback i Hal 2

Tønderhal 2 kogte på mange parametre fredag aften. En velopfyldt hal,...
2 uger siden

TMT møder potientelt tophold

Skive FH har over flere omgange spillet i ligaen og selv...
18 timer siden

Sjovt fællesskab fra yngste spiller til eliteholdet

115 spillere fra TM Tønders børne-, ungdoms- og elitehold var samlet...
3 uger siden