BSV besejret efter pokaldrama
BSV besejret efter pokaldrama
BSV besejret efter pokaldrama
BSV besejret efter pokaldrama

BSV besejret efter pokaldrama

TM Tønder leverede pokalsentationen og er videre i Santander Cup

Skrevet d. 29. august 2017 af
Flemming Sørensen
| Foto:
Flemming Andersen
BSV besejret efter pokaldrama

Festen efter en netop afsluttet og vellykket Tønder Festival fortsatte i Tønder Hal 2, hvor de lokale håndboldhelte leverede en præstation af de helt store, og slog storfavoritterne fra BSV ud af årets Santander Cup.

Inden kampen var der en løssluppet stemning mellem de to holds trænere, da de gav interview i TM Tønders Erhvervsklub. Begge  trænere havde en ydmyg tilgang til den forestående opgave, der ventede i den brandvarme Tønder Hal 2, hvor årets første officielle opgave ventede for begge hold. Man fornemmede en vis spænding blandt de to chefer – måske fordi de to godt viste, at i pokalhåndbold kan alt ske.

Nye og gamle ansigter for hjemmeholdet
For hjemmeholdet var der debut til trænerduoen Torben Sørensen og assistenttræner Mark Bendixen. De startede med Trans i målet, de rutinerede Klitgaard og Asmussen på fløjene, Oliver og Ulrik Eggert på backs, Stoklund som playmaker og den unge kriger Emil Bergholt på stregen. De skulle på papiret op mod overmagten, og navne som Skube, Markussen, Knudsen og Nøddesbo burde skræmme en undertippet modstander – men de lokale spillere var særdeles godt forberedte, og kæmpede fra start alt det bedste de havde lært. En indstilling som fortsatte gennem samtlige 60 minutter – det kan vi lide at se i Tønder!!

Kampen startede målfattigt, og der skulle således gå mere end 7 minutter, før Hans Martin Asmussen kunne score TM Tønders første mål i denne sæson. Heldigvis var forsvaret og en velspillede Trans i målet startet rigtig stabilt, og havde på daværende tidspunkt kun lukket to mål ind. 1-2 efter 8 minutter….

Vil ikke tromles
Træner Torben Sørensen advarede inden kampen mod ikke at blive overløbet af BSV fra start – dette skete heldigvis ikke og efter 10 minutter var stillingen 2-3 – det gav selvtillid for hjemmeholdet. Og det skulle blive endnu bedre…
TM Tønder turde tage initiativ i såvel forsvar og angreb. Specielt i forsvarsdelen, hvor der blev vekslet mellem forskellige formationer, var med til at ødelægge rytmen hos BSV. Et ualmindeligt tændt forsvarsarbejde med især Rolf Ravn og Emil Bergholt var en sand fornøjelse at følge. Angrebsspillet blev gradvist bedre og bedre – Stoklund styrede på rutineret vis spillet, og da måltavlen viste 18:53 udlignede TM Tønder til 7-7. Samme Stoklund bragte få minutter senere hjemmeholdet foran med 9-8 og lidt senere øgede en veloplagt Rune Schrøder føringen til 11-9 – BSV havde meget fokus på Kristian Klitgaard, og den ekstra plads udnyttede Schrøder i første halvleg.
Bagud med to mål forlangte Peter Bredsdorff timeout. Opsangen hjalp tilsyneladende og sidste sæsons vindere af Santander Cup hentede et enkelt mål inden pausen, så måltavlen efter de første 30 minutter viste 12-11 i hjemmeholdets favør.

“Hvad koster billetter til Final4”
I pausen blev der blandt hjemmeholdets tilskuere snakket om biletter til Final4, nu hvor vi var ved at slå BSV. Det var egentlig mest ment som en spøg, for det naturlige vil jo være, at BSV skruede op i 2.halvleg, og kørte sejren hjem. Men de rødblussede hjemmehold vil det anderledes….heldigvis!

Spændingen intakt
Det blev en skidt start på 2.halvleg. Oliver Eggert havde ikke spillet meget i første halvleg, og i første angreb efter pausen fik han en 2 minutters udvisning. Samtidig brænder vi i de første par angreb på Sebastian Frandsen, og man frygtede som tilskuer, at hjemmeholdet vil blive ”kørt over”. Men holdet modstod presset, og ydede også i 2.halvleg en virkelig flot præstation.
Som kampen skred frem blev også angrebsspillet bedre og bedre krydret med stor variation. Torben Sørensen fordelte spilletiden godt, hvilket betød at Oliver Eggert efter 40 minutter var frisk og drønede to bolde i kassen. Og da nytilkomne Emil Bergholt efter ca 45 minutter scorede sit første mål i TMT-trøjen, vågede tilskuerne i den varme hal for alvor op. Emil Bergholt er en fantastisk fighter, som med garanti bliver populær i Tønder. Han frygter intet og kæmper mod selv de største spillere. Efter kampen blev han også et populært valg, som kampens bedste spiller. Men hele TMT-mandskabet skal roses for en helt igennem mere end godkendt indsats, og at de kunne holde hovedet koldt i den nervepirrende afslutning var imponerende.

Gyserafslutning
Det sidste kvarter blev en gyser af de store. Godt nok første hjemmeholdet med 1 eller 2 mål det meste af tiden, men det var alligevel ved at gå galt helt til slut. Oliver laver et kongemål og bringer holdet foran 22-20. Ved 24-22 har Bergholt chancen for at lukke kampen, men brænder i fri position, og BSV får igen kontakt. Heldigvis øger Niklas til 25-23, hvilket bringer temperaturen i hallen nærmere kogepunktet. Dramaet kom i den hektiske slutfase, hvor kampen havde det hele.

Kontroversielle kendelser, store afbrændere, et brændt straffe af en hjemvendt superstjerne og til slut en timeout som træneren nok kommer til at høre for. Ved stillingen 26-25 til hjemmeholdet hamrer Oliver Eggert bolden i kassen, men målet tæller ikke da træner Torben Sørensen en brøkdel af et sekund inden havde smidt timeout kortet. Sådanne ting sker, og heldigvis gik pokaleventyret godt. Efter timeouten brænder Emil fra stregen, og BSV forlanger timeout. Efterfølgende kæmper spillerne med de sidste resourcer, og sikrer sig fudt fortjent en sejr over BSV og er dermed kun en kamp fra Final4

Imponerende start
At besejre BSV havde kun de absolut mest hardcore Red Support tilhængere troet på – spillerene leverede på bedste vis og gav sig selv en helt fantastisk start på sæsonen. Det må give en enorm selvtillid til holdet, og et godt skulderklap inden de to første og meget, meget vigtige turneringskampe. I dag var det herligt at se det initiativ som spillerne viste i både forsvar og angreb. Taktisk løste de opgaverne flot gennem hele kampen, og der blev spillet stabilt gennem samtlige 60 minutter. Naturligvis var der fejl, men spillerne viste den rigtige attitude – og det er tilskuerne i Tønder vilde med.

Mors/Thy kommer på besøg – KOM I HALLEN
Næste opgave er allerede på søndag, hvor første turneringskamp skal spilles. Her kommer Mors/Thy håndbold på besøg i Tønder klokken 15:00. Nu gror træerne jo ikke ind i himlen, men forhåbentlig ser vi samme fantastiske indstilling igen.  Sker det så er  der gode chancer for at starte sæsonen med point.

Kom nu i hallen søndag og støt disse herlige spillere på vej mod point i Danmarks bedste håndboldrække.

TAK for kampen i dag – det var fedt!!  

Næste modstander i Santander Cup er Ribe/Esbjerg HH – en sejr her bringer os i Final4……

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Thomas Clausen stopper i TMT

Thomas Clausen stopper i TM Tønder med udgangen af denne sæson....
4 uger siden

Ungdomslandsholdsspiller til TM Tønder.

TM Tønder henter igen til den kommende sæson en U21 landsholdsspiller,...
4 dage siden

Hurtig fløj til TMT

TM Tønder henter fra den kommende sæson den 22 årige venstre...
15 timer siden

Ny stregspiller til TMT

TM Tønder henter ny stregspiller. Phillip Lyngby har underskrevet en 2-årig...
3 uger siden

Ung venstrefløj til TMT

TM Tønder har underskrevet en 2-årig aftale med fløjspilleren Nicolaj Snogdal,...
3 uger siden

Jesper stopper

Efter 5 seniorsæsoner i TM Tønder Håndbold, stopper venstre fløj Jesper...
1 dag siden

TMT henter stregspiller i Skovbakken

TM Tønder har indgået aftale med den 21-årige stregspiller, Carl Søndergaard,...
2 uger siden

Ung bagspiller til TMT

TM Tønder har underskrevet en 2-årig aftale med Malthe Damgaard, der...
2 uger siden

Stor sejr i Århus

TM Tønder spillede en fremragende kamp i Århus, hvor alle bød...
3 uger siden

Pokalkamp i Kibæk

Kibæk Krydsfelt er navnet på det flotte idrætcenter i Kibæk, syd...
5 dage siden

Meyer Ejlersen piller Odder ned

TM Tønder kom godt fra start og bragte sig foran 4-1...
4 uger siden

TMT 2 slår rækkens bedste hjemmehold

Kiggede man på stillingen inden weekendens kamp, så var det nummer...
2 uger siden

Vigtig sejr til U19 drenge

Der var nerve på, til søndagens kamp mellem TM Tønders U19...
6 dage siden

Spændende opgør venter i Århus

Århus HC har 21 point og TM Tønder har 19. Århus...
3 uger siden

Andetholdet taber taktisk slag

TM Tønder 2 har spillet fantastisk på hjemmebane i denne sæson,...
3 uger siden

Stor søndag venter

På søndag kan TM Tønder Håndbold tage endelig afstand til nedrykningsstregen,...
4 uger siden

Snæver sejr på Fyn

Der er mange kampe på fyn, for 3.divisions herrerne og søndag...
5 dage siden

Turen går til Ølstykke

Lørdag går turen til Ølstykkehallen, hvor vi ikke har spillet i...
2 dage siden

Generalforsamling i Støtteforeningen

Til medlemmer af TM Tønders støtteforening I henhold til vedtægternes bestemmelser...
1 uge siden

Elever gik over en million skridt

11 elever fra Tønder Ungdomsskole & STU gik 1.164.695 skridt for...
4 uger siden