Elever gik over en million skridt

Elever gik over en million skridt

11 elever fra Tønder Ungdomsskole & STU gik 1.164.695 skridt for at støtte Tønder Kommunes elitehåndboldhold

Nanna, Liv og Yasmin gik i januar over en million skridt sammen med otte andre elever fra Tønder Ungdomsskole & STU, da skolen for første gang deltog i den årlige støttetur arrangeret af TM Tønders støtteforening.
”Jeg går ikke så meget til hverdag, så det var en fin udfordring for mig at være med til. Jeg kan godt lide at udfordre mig selv”, fortæller Liv, der ligesom Nanna og Yasmin er i gang med en STU-uddannelse – en ungdomsuddannelse for unge med særlige behov.

I alt deltog 21 støttehold i det årlige arrangement. Syv af holdene blev oprettet af private, mens virksomheder og klubbens sponsorer stod bag resten.
”Vi er glade for at så mange ville gå med os. Vores formål er at give borgerne mulighed for en god oplevelse med motion og fællesskab og samtidig samle penge ind til støtte for TM Tønder”, fortæller næstformand Jens Malle fra klubbens støtteforening.

I alt blev der via gebyrer og sponsorer samlet 54.563 kroner ind til Tønder Kommunes elitehåndboldhold TM Tønder. En del af de mange penge gik eleverne fra Tønder Ungdomsskole & STU ind:
”Jeg elsker at hjælpe, hvor jeg kan. Så det er fedt at støtte på den måde og samle penge ind til håndboldklubben og være med til at gøre en forskel”, synes Yasmin.

Eleverne satte et stort skema op på væggen i klasselokalet, hvor skridt-tallene hver dag blev ført ind.
”I weekenden kunne det være lidt svært at komme afsted, fordi man gerne ville holde fri. Men vi blev grebet lidt af konkurrencen og ville gerne være dem, der gik flest skridt”, fortæller Nanna.

Støtteturen blev sponseret med 10.000 kroner af Sønderjysk Forsikring, som gav håndboldklubbens støtteforening en mulighed for at invitere eleverne gratis med.
”Vi vil gerne arbejde socialt og invitere nogle ind i fællesskabet, som ikke ellers har mulighed for at være med. Så vi var glade for at få penge til at dække elevernes tilmeldingsgebyr, så de fik mulighed for være med. De gjorde en virkelig flot indsats”, siger Jens Malle fra støtteforeningen.

Eleverne oplevede at være med i et større fællesskab, da de besluttede sig for at gå med på den fælles afslutnings-gåtur.
”Vi blev overraskede over, hvor mange der var med. Det er fedt, at så mange ville støtte op om håndboldklubben”, synes pigerne.

Støtteforeningen overrakte de mange penge til TM Tønder ved søndagens hjemmekamp. Og foreningen er klar til at arrangere endnu en støttetur næste år. Er eleverne fra Tønder Ungdomsskole & STU klar til at deltage igen?
”JA!” lyder det i kor fra Nanna, Liv og Yasmin. De vil bestemt gerne stille op igen næste gang.