Fed træningskamp mod Aarhus Håndbold
Fed træningskamp mod Aarhus Håndbold
Fed træningskamp mod Aarhus Håndbold
Fed træningskamp mod Aarhus Håndbold

Fed træningskamp mod Aarhus Håndbold

Skrevet d. 17. august 2017 af
Flemming Sørensen
Fed træningskamp mod Aarhus Håndbold

TM Tønder Håndbold spillede torsdag aften den første kamp i træningsturneringen Spar Nord Bank Cup. Holdet mødte i Vestfynshallen ligakollegaerne fra Aarhus Håndbold. Den ordinære kamp sluttede uafgjort, og først efter 9 straffekast til hvert hold, trak Aarhus Håndbold det længste strå.

For 3.gang i opstartsfasen skulle TM Tønder prøve kræfter mod et ligahold – denne gang var det Aarhus Håndbold, der bl.a. har den tidligere TMT-spiller, Torben Petersen, som én af profilerne.
Til aftenens kamp måtte TM Tønder undvære såvel Martin Kjærgaard og Morten Jørgensen på stregen, samt Mads Thomsen og Hans Martin Asmussen. Det betød meget spilletid til bl.a. Thomas Clausen og i perioder lidt alternative opstillinger i angrebet.

Træner Torben Sørensen sendte et meget tændt TM Tønder hold på banen i Nr. Aaby. Fra start var holdet initiativrige og aggressive i forsvarsspillet, hvilket hurtigt gav dem en føring på 2-3 mål. Første halvleg gav rigtig gode løfter for den kommende sæson, da holdet virkelig spillede koncentreret og veldisciplineret. Holdet gik således til pause med en føring på 13-11 – ikke mindst takket være en fornem holdpræstation, men også med stærke individuelle præstationer af ikke mindst Christian Trans i målet og Oliver Eggert.

2.halvleg blev tæt, men i takt med at kampen nærmede sig sin afslutning, begyndte kræfterne at slippe op hos TM Tønder. Nogle spillere havde spillet fuld tid, og de sidste minutter – da trætheden for alvor meldte sig – kom fejlede forsvarsmæssigt. Holdet førte med to mål da der manglede ca 10 minutter, men var alligevel heldige med at få uafgjort. Aarhus kom nemlig foran i slutfasen, men med kun tre sekunder tilbage af opgøret udlignede Ulrik Eggert til resultatet 27-27. I den afgørende fase havde TM Tønder succes med 7:6 spillet, hvor Nicklas Tyssen vikarierede som stregspiller sammen med Emil Bergholt, der igen leverede en stærk indsats.

Med det uafgjorte resultat skulle holdene herefter direkte i straffekast – 5 kast til hver. Denne dyst sluttede 4-4, så stillingen efter 5 kast altså var 31-31. Dermed skulle holdene skiftes til at kaste, og efter yderligere straffekast blev kampen afgjort til Aarhus Håndbold fordel. De kunne således trække sig sejrsrigt ud af kampen med en sejr på 34-33

Træner Torben Sørensen var – trods nederlaget – tilfreds med mange ting fra dagens kamp:
”Det var en fed træningskamp, hvor vi får lov at gå til den. Spillerne løste mange opgaver rigtig fint, og det er fedt at se en stigende iver efter at tage initiativet i forsvaret. Spillerne vil gerne det her, og de ser flere og flere muligheder i spilet. Vi bliver ramt lidt på bredden i dag, og de sidste minutter går vi lidt døde. Men vi fik prøvet mange ting af igen i dag, og nogle spillere kom til at spille lidt uvante pladser – det var en rigtig fin træningskamp mod en god modstander”

Holdet spiller igen lørdag klokken 10:30 i Skjern, hvor modstanderen er Skive FH, der i aften tabte 33-31 til Ribe-Esbjerg HH.

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Fem nye TMT-spillere vælger at bo i Tønder

Hele fem af de nye spillere på Tønder Kommunes elitehåndboldhold har...
3 uger siden

Nederlag i Toftlund

TM Tønder stillede op, uden Casper Madsen, Jonas Wilde og Mathias...
3 dage siden

TM Tønder spiller på fredag

Jaris Tobeler kom til TMT fra HC Empor Rostock, der i...
2 uger siden

TM Tønder slår Rostock

Det var en noget svingende præstation af TM Tønder, da de...
2 uger siden

Madsen er tilbage

Casper Rahr Madsen har de seneste knap to sæsoner siddet udenfor...
6 dage siden

En weekend med det sociale i fokus

TM Tønder har i den forgangene weekend været på træningslejre i...
1 dag siden