Flot afslutning på sæsonen
Flot afslutning på sæsonen
Flot afslutning på sæsonen
Flot afslutning på sæsonen

Flot afslutning på sæsonen

Skrevet d. 2. maj 2017 af
Flemming Sørensen
Flot afslutning på sæsonen

Mandag aften blev sæsonens sidste kamp for TM Tønders ligamandskab afviklet. Det var en hjemmekamp i Santander Cuppens 6.runde – modstanderen var Mors-Thy Håndbold. Et hold som vi to gange tidligere i denne sæson har måtte se os besejret af – men mandag aften var en særlig aften….

Det var med en vis portion vemod, at Uwe Iversen inden kampen interviewede de to holds trænere om aftenens kamp. Begge (succes)trænere havde nemlig sidste kamp i spidsen for deres hold – i hvert fald i denne omgang.
For hjemmeholdets Claus Lyngsøe var det således sidste kamp efter tre begivenhedsrige år, som træner for det lokale mandskab. En trup som under Claus er gået fra store drenge til rigtige mandfolk!

Der var da også masser af klapsalver fra tilskuerne, da der inden kampen blev sagt ”Tak for denne gang” til 5 personer omkring holdet. Den utrættelige holdleder Kaj Mikkelsen, ønsker efter mange års trofast arbejde at prioritere tiden lidt anderledes. Sportschef Rene´ Hamann Boeriths fortsætter i håndboldens verden, som dametræner i Tyskland. Stortalentet Nikolaj Enderleit fortsætter karrieren hos naboklubben Ribe-Esbjerg HH, mens krigeren Jimmy Elmgaard efter 6 flotte sæsoner, fortsætter karrieren hos Fredericia HK i 1.division. Sidst så var der mange takfaste klapsalver til træner Claus Lyngsøe, der efter en fornem indsats i TM Tønder, stopper som cheftræner når sæsonen er forbi.

Den sidste salut inden kampstart var til gengæld meget positiv – her offentliggjorde direktør Alex Petersen nemlig, at TM Tønder har sikret sig holdets topscorer og styrmand, Kristian Stoklund, i endnu en sæson. Forud var der i erhvervsklubben blevet offentliggjort at klubben til næste sæson har sikret sig endnu en målmand, Mathias Mosel kommer til klubben fra GOG. Endnu et ungt talent til en spændende trup for den kommende sæson.

Om det var afskeden med de fem personligheder der sad i spillerne da kampen blev fløjtet i gang, skal være usagt, men TM Tønder fik en mildest talt forfærdelig start på kampen. Fra start var Mors-Thy toneangivende, og hjemmeholdets spil hang ikke rigtigt sammen. Bagud 3-8 og senere 6-10 sendte bange anelser ud blandt tilskuerne – skulle hjemmeholdet virkelig slutte sæsonen med en regulær afklapsning?

Svaret blev et klingende NEJ fra spillerne! Da Mors-Thy spillede 7:6 frygtede man det værste – denne disciplin har de nemlig været suveræne til i denne sæson. TM Tønder havde luret denne disciplin, og med enkle midler satte de en stopper for morsingboernes fremtoning. Med endnu et vildt comeback, scorede holdet seks gange i træk og førte pludselig 12-10. Så kan det nok være at Jan Paulsen fik sit mandskab kaldt til time-out. Det hjalp i første omgang, og gæsterne gik til pausen og kunne se måltavlen vise 13-12 i TM Tønders favør.

2.halvleg startede med en fornem Tønder-opvisning. På fornemste vis førte Kristian Stoklund sit hold til succes, og holdet trak i den grad fra slutspilsmandskabet fra Mors. Alt lykkedes for hjemmeholdet, mens gæsterne så detroniserede og trætte ud, efter et hårdt program i den seneste periode. Måltavlen viste 24-14 da der manglede 13 minutter – en så stor føring havde selv den mest optimistiske TMT-fan vist ikke turde håbe på.
Klinge stod en ualmindelig god 2.halvleg, forsvaret lukkede fornemt ned og i angrebet tog alle ansvar – især Matias Jørgensen spillede igen i går en flot kamp og med 8 scoringer blev han sit holds topscorer.

Selvom om Mors-Thy mod slutningen kom tættere på hjemmeholdet, så var sejren aldrig i fare, og det blev da også en fortjent 6-måls sejr på 29-23, der afsluttede en flot sæson for TM Tønder. Dermed er holdet med når der trækkes lod til næste spillerunde i Santander Cuppen – og endnu et skridt tættere på Final4.

Efter kampen var der gaver, takketaler og hyldest til de spillere som efter forskellige tidsperioder stopper i klubben. Formand for bestyrelsen, Robert Okholm, holdt en flot tale for holdet og i særdeleshed en individuel tak til de personer som stopper i klubben. Fanklubbens formand, Esben Lind, havde ligeledes ord og gaver med fra Red Support.

På spillernes vegne var det Jimmy Elmgaard der takkede alle for en fremragende sæson.

TAK til alle der igen i går gav os en god oplevelse i Tønder Hal 2 og TAK TIL ALLE på og omkring holdet, der i denne sæson har givet os spændende og herlige øjeblikke med håndbolden i Tønder Kommune!

 

SAMMEN ER VI STÆRKE

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Ny Cheftræner til TM Tønder Håndbold

TM Tønder Håndbold Elite har ansat ny cheftræner til klubbens mandskab...
3 uger siden

En stor tak til en rigtig klubmand.

Når indeværende sæson er færdigspillet, skal TM Tønder Håndbold have ny...
3 uger siden

Ny bagspiller til TMT

TM Tønder henter ny bagspiller til klubben fra den kommende sæsonstart....
3 dage siden

Fløj skifter til ligaklub

TM Tønder Håndbolds topscorer, Viktor Bergholt, stopper i klubben efter denne...
1 uge siden

Hylleberg stopper i TMT

Andreas Hylleberg stopper i klubben efter denne sæson. Når denne sæson...
3 dage siden

Flot træningskamp i Skærbæk

Uden Jesper Redlefsen, langtidsskadede Jaris Tobeler og Livio Klausen, der spillede...
4 uger siden

TMT 2 banker topholdet

De unge drenge på 3. div havde søndag besøg af rækkens...
1 uge siden

TMT startede året med sejr

DHK Flensburg har med Claus Lyngsøe og Magnus Frisk Jensen på...
4 uger siden

TM Tønder møder bundholdet

Da TM Tønder sidst i september gæstede Roskilde var vi i...
2 uger siden

Et kvart sekund fra sejren

Det var en topklar Thomas Clausen, der bankede 4 af de...
2 uger siden

Revanche til gode

Når TM Tønder på søndag drager til Århus nord for at...
3 uger siden

SMALT NEDERLAG I DET FYNSKE

Undertegnede havde sko med og den røde trøje var trukket over...
3 dage siden

Bøvlet opgave venter i København

TM Tønder skal på søndags opgave i København, nærmere betegnet i...
6 dage siden

Filtenborg: Trives bedst når jeg er tryg

Anton Filtenborg er i gang med for alvor at vise hvad...
1 uge siden

TMT nedkæmper Roskilde

TM Tønder spiller blændende når de er underdogs, især når modstanderne...
1 uge siden

TMT hiver besværligt point hjem

TM Tønder måtte søndag en tur til Frederiksberg, til en yderst...
3 dage siden

Støtteturen slutter med fælles hygge

Husker du da vi for et år siden gik den sidste...
2 uger siden