Flot afslutning på sæsonen
Flot afslutning på sæsonen
Flot afslutning på sæsonen
Flot afslutning på sæsonen

Flot afslutning på sæsonen

Skrevet d. 2. maj 2017 af
Flemming Sørensen
Flot afslutning på sæsonen

Mandag aften blev sæsonens sidste kamp for TM Tønders ligamandskab afviklet. Det var en hjemmekamp i Santander Cuppens 6.runde – modstanderen var Mors-Thy Håndbold. Et hold som vi to gange tidligere i denne sæson har måtte se os besejret af – men mandag aften var en særlig aften….

Det var med en vis portion vemod, at Uwe Iversen inden kampen interviewede de to holds trænere om aftenens kamp. Begge (succes)trænere havde nemlig sidste kamp i spidsen for deres hold – i hvert fald i denne omgang.
For hjemmeholdets Claus Lyngsøe var det således sidste kamp efter tre begivenhedsrige år, som træner for det lokale mandskab. En trup som under Claus er gået fra store drenge til rigtige mandfolk!

Der var da også masser af klapsalver fra tilskuerne, da der inden kampen blev sagt ”Tak for denne gang” til 5 personer omkring holdet. Den utrættelige holdleder Kaj Mikkelsen, ønsker efter mange års trofast arbejde at prioritere tiden lidt anderledes. Sportschef Rene´ Hamann Boeriths fortsætter i håndboldens verden, som dametræner i Tyskland. Stortalentet Nikolaj Enderleit fortsætter karrieren hos naboklubben Ribe-Esbjerg HH, mens krigeren Jimmy Elmgaard efter 6 flotte sæsoner, fortsætter karrieren hos Fredericia HK i 1.division. Sidst så var der mange takfaste klapsalver til træner Claus Lyngsøe, der efter en fornem indsats i TM Tønder, stopper som cheftræner når sæsonen er forbi.

Den sidste salut inden kampstart var til gengæld meget positiv – her offentliggjorde direktør Alex Petersen nemlig, at TM Tønder har sikret sig holdets topscorer og styrmand, Kristian Stoklund, i endnu en sæson. Forud var der i erhvervsklubben blevet offentliggjort at klubben til næste sæson har sikret sig endnu en målmand, Mathias Mosel kommer til klubben fra GOG. Endnu et ungt talent til en spændende trup for den kommende sæson.

Om det var afskeden med de fem personligheder der sad i spillerne da kampen blev fløjtet i gang, skal være usagt, men TM Tønder fik en mildest talt forfærdelig start på kampen. Fra start var Mors-Thy toneangivende, og hjemmeholdets spil hang ikke rigtigt sammen. Bagud 3-8 og senere 6-10 sendte bange anelser ud blandt tilskuerne – skulle hjemmeholdet virkelig slutte sæsonen med en regulær afklapsning?

Svaret blev et klingende NEJ fra spillerne! Da Mors-Thy spillede 7:6 frygtede man det værste – denne disciplin har de nemlig været suveræne til i denne sæson. TM Tønder havde luret denne disciplin, og med enkle midler satte de en stopper for morsingboernes fremtoning. Med endnu et vildt comeback, scorede holdet seks gange i træk og førte pludselig 12-10. Så kan det nok være at Jan Paulsen fik sit mandskab kaldt til time-out. Det hjalp i første omgang, og gæsterne gik til pausen og kunne se måltavlen vise 13-12 i TM Tønders favør.

2.halvleg startede med en fornem Tønder-opvisning. På fornemste vis førte Kristian Stoklund sit hold til succes, og holdet trak i den grad fra slutspilsmandskabet fra Mors. Alt lykkedes for hjemmeholdet, mens gæsterne så detroniserede og trætte ud, efter et hårdt program i den seneste periode. Måltavlen viste 24-14 da der manglede 13 minutter – en så stor føring havde selv den mest optimistiske TMT-fan vist ikke turde håbe på.
Klinge stod en ualmindelig god 2.halvleg, forsvaret lukkede fornemt ned og i angrebet tog alle ansvar – især Matias Jørgensen spillede igen i går en flot kamp og med 8 scoringer blev han sit holds topscorer.

Selvom om Mors-Thy mod slutningen kom tættere på hjemmeholdet, så var sejren aldrig i fare, og det blev da også en fortjent 6-måls sejr på 29-23, der afsluttede en flot sæson for TM Tønder. Dermed er holdet med når der trækkes lod til næste spillerunde i Santander Cuppen – og endnu et skridt tættere på Final4.

Efter kampen var der gaver, takketaler og hyldest til de spillere som efter forskellige tidsperioder stopper i klubben. Formand for bestyrelsen, Robert Okholm, holdt en flot tale for holdet og i særdeleshed en individuel tak til de personer som stopper i klubben. Fanklubbens formand, Esben Lind, havde ligeledes ord og gaver med fra Red Support.

På spillernes vegne var det Jimmy Elmgaard der takkede alle for en fremragende sæson.

TAK til alle der igen i går gav os en god oplevelse i Tønder Hal 2 og TAK TIL ALLE på og omkring holdet, der i denne sæson har givet os spændende og herlige øjeblikke med håndbolden i Tønder Kommune!

 

SAMMEN ER VI STÆRKE

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

TM Tønder kom godt fra start

Det gik egentlig planmæssigt. Inden der var gået et minut blev...
3 uger siden

Så skal der endelig spilles om point

For to år siden spillede vi to drabelige opgør mod ESV,...
4 uger siden

Krarup: Vi halter efter

“Vi fortjener jo ikke at få point i dag” var det...
2 uger siden

Dramatisk pointdeling

Der var fuld tryk på i en velopfyldt og kogende Tønderhal...
3 uger siden

Klart nederlag i Grindsted

TM Tønder var lørdag en tur i Grindsted, hvor rækkens vel...
1 uge siden

TM Tønder på svær opgave

I Pre-sæsonen mødtes Grindsted og TM Tønder i Rødding og efter...
2 uger siden

Ny trup indtager Tønderhal 2

Endelig, ENDELIG, får vi sæson 23/24 truppen at se i Tønderhal...
3 uger siden

TM Tønder har ansat ny direktør

Tønder Kommunes elitehåndboldklub henter direktør fra medie- og kulturverdenen Tønder Kommunes...
4 uger siden

TMT overmatchet

TM Tønder skulle op mod et særdeles stærkt og godt sammenspillet...
2 dage siden

Schrøders comeback i Hal 2

Tønderhal 2 kogte på mange parametre fredag aften. En velopfyldt hal,...
3 uger siden

TMT møder potientelt tophold

Skive FH har over flere omgange spillet i ligaen og selv...
4 dage siden

Lars K: Vi leder efter forsvarsspillet

Efter kampen mod Skive, var det en fattet og realistisk Lars...
18 timer siden

Sjovt fællesskab fra yngste spiller til eliteholdet

115 spillere fra TM Tønders børne-, ungdoms- og elitehold var samlet...
4 uger siden