Flot sejr i Ribe
Flot sejr i Ribe
Flot sejr i Ribe
Flot sejr i Ribe

Flot sejr i Ribe

Skrevet d. 21. februar 2017 af
Flemming Sørensen
Flot sejr i Ribe

Ligaherrerne leverede en rigtig mandfolkepræstation, da holdet i aften spillede mod Ribe/Esbjerg HH i 888-ligaen. Efter en koncentreret indsats, hvor der var tænding på fra første sekund, kunne holdet fuldt fortjent vinde en overbevisende sejr på 25-20.

TM Tønder havde svære odds inden dagens opgør. Mads Thomsen måtte melde fra på grund af sygdom, og målmand Henk Muus Meyer var også i ugens løb blevet skadet. De øvrige spillere var til gengæld 100 % fokusere og træner Claus Lyngsøe havde virkelig fået sit mandskab indstillet til aftenens lokalopgør – fra første fløjt kæmpede de rødblusede TM Tønder spillere om hver eneste bold. Det var noget de mange tilrejsende fans kunne lide at se!

Forsvaret stod bedre end længe, og der blev virkelig fightet på alle pladser. I angrebet styrede Kristian Stoklund begivenhederne fra start. Med omtanke og fornuft, satte han i store dele af kampen angrebsspillet fornemt op. Nicolaj Enderleit og Oliver Eggert lagde fra start et stort tryk på backpladserne, og kom til fornuftige afslutninger. Tønder var således efter 12 minutters spil foran med 5-2, og som cifrene antyder, så er det klasse, at holde et stærkt angrebshold som Ribe/Esbjerg HH nede på 2 scoringer efter 12 minutter. Godt forsvar og en uhyre velspillende Christian Trans i målet, var svaret på den fornemme stilling.

Åh nej
Efter den flotte start, vågnede REHH profilen Lukas Karlsson op, og den svenske arm lynede tre gange i træk. Da TM Tønder samtidig ikke formåede at score, så var stillingen pludselig 5-5. Mon ikke størstedelen af de mange TMT-fans nu tænkte “Åh nej” og frygtede at der kom et udfald, som vil være kampafgørende…..
Det skete ikke i dag! Der blev taget en time out og i fællesskab forsatte alle med at give alt hvad de havde i sig. Claus Lyngsøe fik skiftet rigtig godt ud og TM Tønder kommer efter denne time out i overtal.  Her træder Rune Schrøder i karakter og med først en  scoring og efterfølgende èn assist, bringer TM Tønder sig i front med 7-9.

Det får Carsten Uhrenholt til at tage time out,  og herefter sætter de deres nye målmand, den tidligere TM Tønder keeper Emil Tellerup på banen. Lige lidt hjalp det! Vores hold fortsatte med at spille med omtanke og afsluttede rigtig fornuftigt de sidste 10 minutter af 1.halvleg. Kun i et enkelt angreb, hvor overliggeren forhundrede en scoring, lykkedes det ikke at score. Således kunne TM Tønder gå fra 7-9 til en pausestilling på 10-14.

Trans måtte udgå
I Christian Trans havde TM Tønder en fantastisk målmand i første halvleg. Han overstrålede med flere længder modstandernes keepere, og var en sikker sidste skanse. Desværre måtte han kort inden pausen forlade banen, da et skud ramte uheldigt ved højre øje. Dennis Klinge afløste Trans i målet, og havde inden pausen et par fine redninger.

Pauseføringen på 14-10 blev først og fremmest skabt via en helt fantastisk fight, og et godt kæmpende forsvar. Ligeledes var angrebsspillet med tålmodighed og omtanke. Stemningen på lægterne blandt TMT`s fans var da også høj i pausen, og her glædede man sig til de sidste 30 minutter.

Hård start
Som en anden hvirvelvind fra Vadehavet, kom hjemmeholdet blæsende fra start i 2.halvleg. Først en straffescoring og dernæst scoringer af profilerne Karlsson og Holm, havde igen skabt spænding ind i kampen. Således havde REHH efter 5 minutter fået kontakt og bragt stillingen op på 14-15. Nu frygtede vi på tilskuerpladserne, at der vil gå panik i vores spillere – men tværtimod! Med en helt igennem fantastisk mandfolkepræstation viste holdet stor moral og styrke. Med fem scoringer mod REHH`s ene scoring i de efterfølgende 8 minutter, så viste måltavlen 15-20 i udeholdets favør – dette skete i en periode, hvor Jimmy Elmgaard måtte behandles på bænken, og hvor 1.halvlegs store profil, målmand Christian Trans sad med en ispose for hovedet.

Alligevel tog de unge spillere på banen ansvar. Stoklund spillede meget rutineret og med Rune Schrøder og Nikolaj Enderleit på backpositionerne, fungerede TM Tønders angrebsspil fornemt. REHH udskiftede en ellers velspillende Søren Haagen, men lige lidt hjalp ikke. TM Tønder skytterne havde fuldstændig styr på deres tidligere holdkammerat, og hamrede efter behag boldene ind bag den nye REHH målmand.

Trans igen igen
Med fem minutter igen af kampen viste måltavlen 19-23, da hjemmeholdet får tilkendt straffe. Trans smider isposen og går fra bænken ind i målet. Her præsterer han en fornem redning på Pelle Schillings straffekast. Efterfølgende kan Rune Schrøder bringe TMT i front med 24-19, og man fornemmede at sejren skulle havne i Tønder. Da REHH på det efterfølgende angreb endnu engang får tilkendt et straffe, som Cristian Trans på flotteste vis redder, tænkte mange, at i dag kan det ikke gå galt!

Det gjorde det heller ikke! Spillerne viste overskud, vilje og rutine, så de sidste minutter stod det klart, at TM Tønder kunne sætte to meget velfortjente point ind på kontoen.

Det skete efter en meget fornem holdpræstation, hvor ALLE bød ind og kæmpede det bedste de havde lært. Der blev spillet rigtig fornuftigt i angrebet, hvor tålmodigheden og variationen var bedre end længe.

Kampen blev krydret med fornemme individuelle præstationer af mange spillere, som i dag tog ansvar i såvel forsvar som angreb. Kampens store spiller, var dog TM Tønders målmand, Christian Trans. Christian leverede spektakulære redninger og trods en periode på bænken med en ispose for øjet, kom han i slutfasen ind og var kampafgørende med flere flotte redninger.

En dejlig og meget velfortjent sejr i Ribe, som blev skabt på viljestyrke og hård fight. Det var en fornøjelse at se den gnist og energi der blev udvist i samtlige 60 minutter. Det knækkede et mere og mere modløst REHH hold, som i dag måtte se TM Tønder vinde en fortjent 25-20 sejr. Sejren var meget vigtig, ikke mindst set i lyset af, at Randers besejrede Aarhus Håndbold.

Reserver mandag aften
Netop Randers er næste modstander for TM Tønder – det er på mandag i Tønder Sport og Fritidscenter. Der kommer MEGET mere om denne vigtige kamp i ugens løb. Reserver allerede nu mandag aften til en tur i Tønder Hal 2 – her skal hallen fyldes helt op!

Målscorer for TM Tønder i aftenens kamp var:

Kristian Stoklund 7
Rune Schrøder 6
Matias Jørgensen 3
Oliver Eggert 2
Martin Kjærgaard 2
Ulrik Eggert 2
Henrik Storm 1,
Rolf Ravn 1
Nikolaj Enderleit 1

Tak til de mange, der havde taget turen til Ribe og var med til at bakke spillerne op og skabe en flot kulisse, der i alle henseender var et lokalderby værdig.

Sammen er vi stærke!

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Ung bagspiller til TM Tønder

TM Tønder henter talentfuld bagspiller i ligaklubben Mors/Thy Håndbold. 19- årige...
4 uger siden

TM Tønder skal have ny direktør

Tønder Kommunes elitehåndboldklub TM Tønder skal have ny direktør. Klubbens direktør...
2 uger siden

TM Tønder imødegår kritik.

Tønder Kommunes elitehåndboldklub TM Tønder afviser tidligere spilleres anklager om kontraktfiduser...
2 uger siden

God sæsonafslutning

TM Tønder var top klar til opgaven, onsdag aften mod KIF...
3 uger siden

Jaris Tobeler stopper i TMT

Efter to sæsoner i klubben, siger TM Tønder farvel til Jaris...
3 uger siden

Onsdag er pokaldag

På onsdag den 10.maj klokken 19.00 spiller TM Tønder den sidste...
4 uger siden