Gode takter i første træningskamp
Gode takter i første træningskamp
Gode takter i første træningskamp
Gode takter i første træningskamp

Gode takter i første træningskamp

TM Tønder viste mange gode takter i sæsonens første træningskamp

Skrevet d. 2. august 2018 af
Flemming Sørensen
Gode takter i første træningskamp

Torsdag aften spillede de to 1.divisionsmandskaber fra TM Tønder og HC Odense træningskamp i Bredebro Idrætscenter. En kamp der for begge mandskaber var den første i en lang række af kampe, inden det går løs med turneringsstarten i begyndelsen af september. Kampen endte med en sejr til TM Tønder på 23-17, efter en pauseføring på 11-8.

Der var knapt fløjtet op før bolden lå i nettet bag Christian Trans, en hurtig udligning og endnu en scoring til Odense…hæsblæsende start på årets første træningskamp, og 1-2 efter mindre end 40 sekunder. Starten blev hektisk, og det var faktisk gæsterne fra Odense, der lagde bedst ud. De spillede fra start frisk og uimponeret – de bliver et spændende bekendtskab i 1. division!

TM Tønder kom stille og roligt ind i kampen, og i takt med 1. halvleg skred frem, bragte de sig stille og roligt i front, så holdet kunne gå til pause foran 11-8. Der var i de første 30 minutter mange ting at glæde sig over. Trods mange nye spillere på holdet, så var især forsvarsdelen de sidste 15 minutter af halvlegen virkelig godt. Nyerhvervelsen Jeppe Jonassen styrede sammen med Rolf Ravn og Emil Berghold flot den defensive del. Det fortsatte i de første 20 minutter af 2. halvleg, hvor TM Tønder kun indkasserede 4 mål. Det gode forsvar i 2/3 af kampen, gjorde også at begge målmænd, Christian Trans og Niklas Simonsen, stod en fin kamp.
De første 30 minutter kom holdet til mange chancer. Ikke mindst når der blev spillet med stor tålmodighed og godt krydsspil. Selvom timingen og løbebanerne slet ikke er på plads, så var det alligevel godt at se den måde spillet blev bygget op på. Hjemmeholdet havde i første halvleg tydeligvis fokus på at omstille sig hurtigt, hvilket formentlig bliver et af holdets varemærker i år. Det bliver spændende at se udviklingen også på dette område.

I det hele taget var det en fornøjelse at se den gejst og opbakning der var til hinanden i denne kamp. Det har man ind i mellem savnet på holdet, men i aften var der vilje og engagement!Fortsæt endelig med det drenge!!
Det fik Odense også at føle i 2. halvleg. Her var de første 20 minutter rigtig gode. Mange ting lykkedes for TMT, og havde det ikke været for en superkamp af den tidligere TM Tønder målmand Matias Mosel, så havde føringen været meget større. Men da TM Tønder med 10 minutter igen bragte sig foran 22-12, blev de sidste 10 minutter – desværre – præget af lidt for meget Hawaii-håndbold. Derfor endte kampen 23-17, og de sidste 10 minutter blev tabt 1-5…det var ikke nødvendigt.

Set over hele kampen så bør især Lasse Hamann-Boeriths fremhæves for en stærk indsats. Umiddelbart ser det ud som om, at han har været på sommerferie i et fitnesscenter. Der er blevet lagt nogle kilo på! Lasse scorede flere flotte mål og satte fint spillet op. Svenske Felix Rasch bliver en spændende spiller at følge. Han gav flere eksempler på, at der sidder noget af en skudarm på den store og stærke venstre back.
De to unge spillere som er kommet fra Sønderjyske, Jacob Lyck og Nikolaj Keller, gjorde begge en rigtig god figur. Lyck med flotte langskudsmål og Keller viste sig som en ukuelig fighter – SÅDAN!

En mangelvare i dagens kamp var fløjspillet. Der var intet at arbejde med for vores fire fløje i aftenens opgør. Vi glæder os til, at dette element også bliver bragt i spillet.

Træner Torben Sørensen var også tilfreds med dagens træningskamp:
“Taget i betragtning at vi kun har trænet sammen fire gange, så er jeg vældig godt tilfreds med spillet. Naturligvis var der fejl og ting der skal rettes, men spillerne viste at de besidder en stærk vilje. Det er en fornøjelse at se den indstilling der er i truppen. Der bliver virkelig gået til den, og spillerne bidrager meget positivt både på og uden for banen. Vi spiller rigtig godt i de første 20 minutter af 2. halvleg, hvorefter vi prøver nogle alternative opstillinger. Det var fedt at få noget kamptræning, og jeg synes at vores modstandere fra Odense var en god modstander. De spiller fint håndbold, og jeg tror de får en god sæson. Nu glæder vi os til nogle dage på træningslejr, inden der igen er træningskamp på søndag”

Til aftenens kamp sad Casper Madsen, Matias Heissel og Benjamin Holm over. De kommer formentlig i spil på søndag kl. 11:00, når der er “returopgør” i Tønder Sport – og Fritidscenter.

Tak de de mange som mødte frem i Bredebro Idrætscenter for at bakke holdet op. Vi ses igen på søndag i Tønder.

Truppen tog efter kampen til Enjoy Resort på Rømø, hvor der er træningslejr frem til søndag, hvor holdet som nævnt igen møder Odense.

 

 

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Thomas Clausen stopper i TMT

Thomas Clausen stopper i TM Tønder med udgangen af denne sæson....
4 uger siden

Ungdomslandsholdsspiller til TM Tønder.

TM Tønder henter igen til den kommende sæson en U21 landsholdsspiller,...
4 dage siden

Hurtig fløj til TMT

TM Tønder henter fra den kommende sæson den 22 årige venstre...
16 timer siden

Ny stregspiller til TMT

TM Tønder henter ny stregspiller. Phillip Lyngby har underskrevet en 2-årig...
3 uger siden

Ung venstrefløj til TMT

TM Tønder har underskrevet en 2-årig aftale med fløjspilleren Nicolaj Snogdal,...
3 uger siden

Jesper stopper

Efter 5 seniorsæsoner i TM Tønder Håndbold, stopper venstre fløj Jesper...
1 dag siden

TMT henter stregspiller i Skovbakken

TM Tønder har indgået aftale med den 21-årige stregspiller, Carl Søndergaard,...
2 uger siden

Ung bagspiller til TMT

TM Tønder har underskrevet en 2-årig aftale med Malthe Damgaard, der...
2 uger siden

Stor sejr i Århus

TM Tønder spillede en fremragende kamp i Århus, hvor alle bød...
3 uger siden

Pokalkamp i Kibæk

Kibæk Krydsfelt er navnet på det flotte idrætcenter i Kibæk, syd...
5 dage siden

Meyer Ejlersen piller Odder ned

TM Tønder kom godt fra start og bragte sig foran 4-1...
4 uger siden

TMT 2 slår rækkens bedste hjemmehold

Kiggede man på stillingen inden weekendens kamp, så var det nummer...
2 uger siden

Vigtig sejr til U19 drenge

Der var nerve på, til søndagens kamp mellem TM Tønders U19...
6 dage siden

Spændende opgør venter i Århus

Århus HC har 21 point og TM Tønder har 19. Århus...
3 uger siden

Andetholdet taber taktisk slag

TM Tønder 2 har spillet fantastisk på hjemmebane i denne sæson,...
3 uger siden

Stor søndag venter

På søndag kan TM Tønder Håndbold tage endelig afstand til nedrykningsstregen,...
4 uger siden

Snæver sejr på Fyn

Der er mange kampe på fyn, for 3.divisions herrerne og søndag...
5 dage siden

Turen går til Ølstykke

Lørdag går turen til Ølstykkehallen, hvor vi ikke har spillet i...
2 dage siden

Generalforsamling i Støtteforeningen

Til medlemmer af TM Tønders støtteforening I henhold til vedtægternes bestemmelser...
1 uge siden

Elever gik over en million skridt

11 elever fra Tønder Ungdomsskole & STU gik 1.164.695 skridt for...
4 uger siden