HÅ- HÅ – HÅNDBOLDLIGA
HÅ- HÅ – HÅNDBOLDLIGA
HÅ- HÅ – HÅNDBOLDLIGA
HÅ- HÅ – HÅNDBOLDLIGA

HÅ- HÅ – HÅNDBOLDLIGA

Skrevet d. 23. april 2017 af
Flemming Sørensen
HÅ- HÅ – HÅNDBOLDLIGA

Det var hvad spillere og et rekord stort publikum i Tønder Hal 2 i fællesskab kunne skråle ud i den tætpakkede intime hal, som netop havde været centrum for en intens, nervepirrende og underholdende 3.kvalifikationskamp om en plads i næste års håndboldliga.

Og hjemmeholdet skulle gå så grueligt meget igennem, inden de hårdtkæmpende rødklædte spillere kunne bryde ud i befriende jubelbrøl.

I dagene siden det vanvittige comeback i Skive, har interessen for dagens kamp i Tønder været helt enorm, og allerede to timer inden kampstart begyndte hjemmeholdets mange tilskuere at finde sig til rette i den legendariske hal. En time inden kick off måtte halspeakeren igen og igen bede folk rykke sammen – man ville så gerne have plads til alle!

Plads til alle blev der, og tilskuerne skabte en vild, fantastisk og intens atmosfære, som både TM Tønder og Skive-fans kan være meget stolte over. Sjældent har Tønder Hal 2 været vildere end i dag….TAK for en fed opbakning til alle!!!!

På banen blev der virkelig gået til den fra første fløjt – det gjaldt vind eller forsvind i håndboldligaen. Og det så ud til, at det var hjemmeholdet der havde lært mest af de to første kampe. Holdet leverede fra start en tændt og koncentreret indsats, og bragte sig foran 5-3 – alt lignede at ligapladsen blev i Tønder!

Men som i de to foregående kampe, bed Skive godt fra sig. En uhyre velspillende Mads Øris kunne TM Tønder ikke styre. Med flotte scoringer og imponerende assist til medspillerne, var Øris i 1.halvleg en ubehagelig størrelse for hjemmeholdet. Han var særdeles velspillede og var stærkt medvirkende til, at Skive fik udlignet og senere bragt sig i front. Efter en 5-3 føring, vendte kampen fuldstændig og da der var spillet 18 minutter var hjemmeholdet bagud 7-11, og nu frygtede man et kolaps a´la det der indtraf i den første kamp.

Frem mod pausen havde hjemmeholdet svært ved at komme tættere på Skive, og det var således også gæsterne der kunne gå til pausen – i front med 11-14, og kun 30 minutter fra en plads i det forjættede land.

Og de mange stemningsfyldte tilrejsende Skive-tilhængere, havde en vældig fest i Grænselandet. Og den fest blev endnu bedre i starten af 2.halvleg – de to første scoringer efter pausen var signeret af Bitsch og Guldsmed, og dermed en 5-måls føring til Skive 11-16….

Rene`Hamann Boeriths havde op til kampen bedt om maksimal opbakning, og da det var allermest nødvendingt, stod hjemmepublikummet sammen. Akkompaneret af TV-star Lind, ”Flæske” og de øvrige fra TMT Red Support, ydede de knap 1500 tilskuere en opbakning der var de helt store scener værdigt. Og det hjalp – spillerne kvitterede med en imponerende fight.

Oliver Eggert spillede en afgørende rolle, og viste i den afgørende periode noget af det bedste spil i denne sæson. Oliver lavede meget vigtige scoringer, og han blev suppleret af de øvrige spillere som alle tog ansvar. Fløjspiller Nichlas Thyssen leverede på det helt rigtige tidspunkt sæsonens bedste præstation. Nichlas var forrygende i specielt 2.halvleg, hvor han med 5 mål viste prøver på sit potentiale.

Men det var hele holdet der løftede sig, og i takt med holdet kom tættere på Skive, så nåede stemningen i hallen hidtil usete højder – ikke siden 37-32 sejren over Sønderjyske for mange år siden, har der været sådan en kulisse i Tønder Hal 2 – og det siger ikke så lidt!!

TM Tønder fik kontakt ved 19-19 og med 20 minutter igen. På det tidspunkt var Christian Trans og Dennis Klinge for alvor begyndt at lukke ned, og i de sidste 20 minutter leverede Trans flere store redninger, og tog totalt pynten af Skive-skytterne. I den modsatte ende fortsatte hjemmeholdet med at spille klogt. Playmaker Stoklund satte flot spillet op, og krigerne på stregen – Elmgaard og Kærgaard – havde intense kampe mod et træt og mere og mere modløst Skiveforsvar – det tegnede godt!

Og som vi allerbedst troede at sejren var i hus, kom Skive nok engang igen. Da de reducerede til 23-22 med 10 minutter igen, frygtede de fleste vist, at TM Tønder var løbet tør for gode ideer. Men sådan gik det heldigvis ikke…..

Forsvaret stod sammen som en jernblok, og Trans fortsatte med habile redninger. Da samtidig angrebsspillet fortsat var velovervejet og afslutningerne havde stor kvalitet, så blev det heldigvis TM Tønder der trak det længste strå, og med en sejr på 29-24 sikrede sig ligabilletten til næste sæson.

Taget var ved at lette i den slidte hal, da dommerne fløjtede for sidste gang denne eftermiddag. Nok en sæson i 888-ligaen var sikret, og jublen kunne for alvor bryde løs.

Spillerne og alle omkring holdet, fortjener en kæmpe, kæmpe, kæmpe ros for at have sikret denne overlevelse. Kampen i dag var toppen på en sæson, hvor holdet har imponeret i 888-ligaen, og sikrede sig 13 point. Efter nervepirrende opgør mod Skive, lykkedes det i 3.kamp, at vinde en altafgørende sejr.

Tak til Skive – og deres fantastiske fans – for 3 tætte kampe om en plads i landets bedste række!

Nu er det heldigvis i Tønder der bliver festet – ikke mindst over sejren, men også TMT Red Supports banner med skriften ”Bent N – du får os IKKE ned” skabte morskab hos alle i Tønder.

Vi er nok engang at finde i den bedste række i den kommende sæson – og det er bare sjovere…. Vi glæder os allerede!

TAK for en helt igennem fantastisk opbakning i dag – SAMMEN ER VI STÆRKE!!!!

HUSK TM Tønder spiller pokalkamp mod Mors-Thy hjemme den 1. maj

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Ungdomslandsholdsspiller til TM Tønder.

TM Tønder henter igen til den kommende sæson en U21 landsholdsspiller,...
1 uge siden

Hurtig fløj til TMT

TM Tønder henter fra den kommende sæson den 22 årige venstre...
5 dage siden

Jesper stopper

Efter 5 seniorsæsoner i TM Tønder Håndbold, stopper venstre fløj Jesper...
6 dage siden

Ny stregspiller til TMT

TM Tønder henter ny stregspiller. Phillip Lyngby har underskrevet en 2-årig...
3 uger siden

Ung venstrefløj til TMT

TM Tønder har underskrevet en 2-årig aftale med fløjspilleren Nicolaj Snogdal,...
4 uger siden

Rune Schmidt stopper

TM Tønder tager afsked med bagspiller Rune Thuskjær Schmidt, der stopper...
13 timer siden

TMT henter stregspiller i Skovbakken

TM Tønder har indgået aftale med den 21-årige stregspiller, Carl Søndergaard,...
3 uger siden

Ung bagspiller til TMT

TM Tønder har underskrevet en 2-årig aftale med Malthe Damgaard, der...
3 uger siden

Stor sejr i Århus

TM Tønder spillede en fremragende kamp i Århus, hvor alle bød...
3 uger siden

Pokalkamp i Kibæk

Kibæk Krydsfelt er navnet på det flotte idrætcenter i Kibæk, syd...
1 uge siden

TMT 2 slår rækkens bedste hjemmehold

Kiggede man på stillingen inden weekendens kamp, så var det nummer...
2 uger siden

Vigtig sejr til U19 drenge

Der var nerve på, til søndagens kamp mellem TM Tønders U19...
1 uge siden

Spændende opgør venter i Århus

Århus HC har 21 point og TM Tønder har 19. Århus...
4 uger siden

Andetholdet taber taktisk slag

TM Tønder 2 har spillet fantastisk på hjemmebane i denne sæson,...
3 uger siden

Truende nederlag vendt til sejr

Bundholdet Tommerup var på besøg i Tønderhallerne, søndag eftermiddag og det...
3 dage siden

HØJ ville det mest

TM Tønder kom godt fra start og trods bagud 3-1, fik...
4 dage siden

Turen går til Ølstykke

Lørdag går turen til Ølstykkehallen, hvor vi ikke har spillet i...
6 dage siden

Snæver sejr på Fyn

Der er mange kampe på fyn, for 3.divisions herrerne og søndag...
1 uge siden

Generalforsamling i Støtteforeningen

Til medlemmer af TM Tønders støtteforening I henhold til vedtægternes bestemmelser...
2 uger siden

Elever gik over en million skridt

11 elever fra Tønder Ungdomsskole & STU gik 1.164.695 skridt for...
4 uger siden