HÅ- HÅ – HÅNDBOLDLIGA
HÅ- HÅ – HÅNDBOLDLIGA
HÅ- HÅ – HÅNDBOLDLIGA
HÅ- HÅ – HÅNDBOLDLIGA

HÅ- HÅ – HÅNDBOLDLIGA

Skrevet d. 23. april 2017 af
Flemming Sørensen
HÅ- HÅ – HÅNDBOLDLIGA

Det var hvad spillere og et rekord stort publikum i Tønder Hal 2 i fællesskab kunne skråle ud i den tætpakkede intime hal, som netop havde været centrum for en intens, nervepirrende og underholdende 3.kvalifikationskamp om en plads i næste års håndboldliga.

Og hjemmeholdet skulle gå så grueligt meget igennem, inden de hårdtkæmpende rødklædte spillere kunne bryde ud i befriende jubelbrøl.

I dagene siden det vanvittige comeback i Skive, har interessen for dagens kamp i Tønder været helt enorm, og allerede to timer inden kampstart begyndte hjemmeholdets mange tilskuere at finde sig til rette i den legendariske hal. En time inden kick off måtte halspeakeren igen og igen bede folk rykke sammen – man ville så gerne have plads til alle!

Plads til alle blev der, og tilskuerne skabte en vild, fantastisk og intens atmosfære, som både TM Tønder og Skive-fans kan være meget stolte over. Sjældent har Tønder Hal 2 været vildere end i dag….TAK for en fed opbakning til alle!!!!

På banen blev der virkelig gået til den fra første fløjt – det gjaldt vind eller forsvind i håndboldligaen. Og det så ud til, at det var hjemmeholdet der havde lært mest af de to første kampe. Holdet leverede fra start en tændt og koncentreret indsats, og bragte sig foran 5-3 – alt lignede at ligapladsen blev i Tønder!

Men som i de to foregående kampe, bed Skive godt fra sig. En uhyre velspillende Mads Øris kunne TM Tønder ikke styre. Med flotte scoringer og imponerende assist til medspillerne, var Øris i 1.halvleg en ubehagelig størrelse for hjemmeholdet. Han var særdeles velspillede og var stærkt medvirkende til, at Skive fik udlignet og senere bragt sig i front. Efter en 5-3 føring, vendte kampen fuldstændig og da der var spillet 18 minutter var hjemmeholdet bagud 7-11, og nu frygtede man et kolaps a´la det der indtraf i den første kamp.

Frem mod pausen havde hjemmeholdet svært ved at komme tættere på Skive, og det var således også gæsterne der kunne gå til pausen – i front med 11-14, og kun 30 minutter fra en plads i det forjættede land.

Og de mange stemningsfyldte tilrejsende Skive-tilhængere, havde en vældig fest i Grænselandet. Og den fest blev endnu bedre i starten af 2.halvleg – de to første scoringer efter pausen var signeret af Bitsch og Guldsmed, og dermed en 5-måls føring til Skive 11-16….

Rene`Hamann Boeriths havde op til kampen bedt om maksimal opbakning, og da det var allermest nødvendingt, stod hjemmepublikummet sammen. Akkompaneret af TV-star Lind, ”Flæske” og de øvrige fra TMT Red Support, ydede de knap 1500 tilskuere en opbakning der var de helt store scener værdigt. Og det hjalp – spillerne kvitterede med en imponerende fight.

Oliver Eggert spillede en afgørende rolle, og viste i den afgørende periode noget af det bedste spil i denne sæson. Oliver lavede meget vigtige scoringer, og han blev suppleret af de øvrige spillere som alle tog ansvar. Fløjspiller Nichlas Thyssen leverede på det helt rigtige tidspunkt sæsonens bedste præstation. Nichlas var forrygende i specielt 2.halvleg, hvor han med 5 mål viste prøver på sit potentiale.

Men det var hele holdet der løftede sig, og i takt med holdet kom tættere på Skive, så nåede stemningen i hallen hidtil usete højder – ikke siden 37-32 sejren over Sønderjyske for mange år siden, har der været sådan en kulisse i Tønder Hal 2 – og det siger ikke så lidt!!

TM Tønder fik kontakt ved 19-19 og med 20 minutter igen. På det tidspunkt var Christian Trans og Dennis Klinge for alvor begyndt at lukke ned, og i de sidste 20 minutter leverede Trans flere store redninger, og tog totalt pynten af Skive-skytterne. I den modsatte ende fortsatte hjemmeholdet med at spille klogt. Playmaker Stoklund satte flot spillet op, og krigerne på stregen – Elmgaard og Kærgaard – havde intense kampe mod et træt og mere og mere modløst Skiveforsvar – det tegnede godt!

Og som vi allerbedst troede at sejren var i hus, kom Skive nok engang igen. Da de reducerede til 23-22 med 10 minutter igen, frygtede de fleste vist, at TM Tønder var løbet tør for gode ideer. Men sådan gik det heldigvis ikke…..

Forsvaret stod sammen som en jernblok, og Trans fortsatte med habile redninger. Da samtidig angrebsspillet fortsat var velovervejet og afslutningerne havde stor kvalitet, så blev det heldigvis TM Tønder der trak det længste strå, og med en sejr på 29-24 sikrede sig ligabilletten til næste sæson.

Taget var ved at lette i den slidte hal, da dommerne fløjtede for sidste gang denne eftermiddag. Nok en sæson i 888-ligaen var sikret, og jublen kunne for alvor bryde løs.

Spillerne og alle omkring holdet, fortjener en kæmpe, kæmpe, kæmpe ros for at have sikret denne overlevelse. Kampen i dag var toppen på en sæson, hvor holdet har imponeret i 888-ligaen, og sikrede sig 13 point. Efter nervepirrende opgør mod Skive, lykkedes det i 3.kamp, at vinde en altafgørende sejr.

Tak til Skive – og deres fantastiske fans – for 3 tætte kampe om en plads i landets bedste række!

Nu er det heldigvis i Tønder der bliver festet – ikke mindst over sejren, men også TMT Red Supports banner med skriften ”Bent N – du får os IKKE ned” skabte morskab hos alle i Tønder.

Vi er nok engang at finde i den bedste række i den kommende sæson – og det er bare sjovere…. Vi glæder os allerede!

TAK for en helt igennem fantastisk opbakning i dag – SAMMEN ER VI STÆRKE!!!!

HUSK TM Tønder spiller pokalkamp mod Mors-Thy hjemme den 1. maj

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Pressemeddelelse: Damgaard er tilbage

Efter en pause fra tophåndbold er stregspiller Mikkel Damgaard tilbage i...
3 uger siden

Meyer: Vi har fundet en base

TM Tønder vandt for tredie kamp i træk og har endegyldigt...
4 uger siden

Tabte til os selv

Det lyder helt grotesk, men allerede efter 3-4 minutter burde TMT...
1 uge siden

Sikker etmålssejr

TM Tønder er begyndt at være helt klar fra start og...
4 uger siden

TMT tæver tophold

TMS Ringsted kom til Tønder for at sikre sig de to...
2 dage siden

Wolle: Ekstrem jævnbyrdig Række

Rent pointmæssigt fik TM Tønder ikke den håbede sæsonstart. Efter udekampen...
3 uger siden

En af de sværeste opgaver

Efter en lidt bøvlet start med overraskende nederlag til Roskilde og...
5 dage siden

Stolpe ud mod HØJ

TM Tønder førte 1-0 og 2-1, men så var det også...
2 uger siden

Turen går til Otterup

Alle kampe er vigtige, alle kampe kan vindes og alle kampe...
2 uger siden

TM Tønder møder topholdet

Søndagens opgave i Tønderhal 2 bliver en af de rigtig svære....
3 uger siden

Damer spiller oprykningskamp

TMT’s dygtige damer spiller på torsdag d. 8/12 kl. 19.50 oprykningskamp...
1 dag siden

Rikke er frivillig

Når TM Tønders elitehold spiller hjemmekamp, så sidder Rikke Windfeld ofte...
4 uger siden