Jyske Mestre.
Jyske Mestre.
Jyske Mestre.
Jyske Mestre.

Jyske Mestre.

TM Tønders U-18 drenge blev suveræne Jyske Mestre.

Skrevet d. 14. april 2019 af
Kim Møller
Jyske Mestre.

Undertegnede husker tydeligt da de her drenge rykkede op som U-16 drenge. De var generelt meget små i forhold til modstanderne, men udviklede så en masse teknik og masser af løbevillighed. Disse ting besidder holdet stadig, selvom de ikke er helt så meget mindre end modstanderne mere.

I denne sæson spillede holdet kvalifikation om en plads i ligaen. Det glippede og holdet måtte fortsætte i 1.division efter jul. Efter en fejlstart og et nederlag i Fredericia tog drengene dog teten og vandt resten af kampene (9 sejre i træk) og vandt dermed puljen helt suverænt.

Så var holdet kvalificeret til at spille om det Jyske mesterskab mod den anden puljevinder Randers HH og det oven i købet i modstandernes hal i Randers. Der skal dog mere til at slå holdet fra TM Tønder ud, og i dag blev de så suveræne Jyske Mestre.

Gæsterne fra Tønder var klar fra start, og som i mange andre kampe kom de blæsende fra start. 2-0 efter 90 sekunder viste, at gæsterne var klar. Værterne fik efterfølgende udlignet, men det var tydeligt, at TM Tønder var mest parate. Via en bundsolid defensiv foran en velspillende ”Stabil” fik holdet løbet mange bolde i kassen i form af enten 1. eller 2.bølge kontra. Randers måtte slide for det i hvert eneste angreb, og det gjorde tydeligvis de fysiske stærke Randrusianere trætte.

Fra 5-3 efter 10 minutter knækkede kampen mere eller mindre. Efter 20 minutter hed stillingen 11-6, og til halvleg var Tønder foran 16-7. Gæsterne spillede i et tempo, som hjemmeholdet slet ikke kunne matche.

I anden halvleg fortsatte det ensidige billede. Tønderdrengene fortsatte med at spille i et uset højt tempo, og da der var spillet 40 minutter var stillingen 22-10. Herefter ramte Tønder den eneste dårlige periode i kampen. Der blev sløset med afslutningerne, og Randers straffede dette benhårdt med et par kontrascoringer. Forspringet var pludselig skrumpet til 8 mål, men herefter satte gæsterne igen en prop i hjemmeholdet.

Føringen blev øget til plus 10, da der manglede 10 minutter af kampen, og de sidste 10 minutter fortsatte gæsterne med at spille flot håndbold.
Slutteligt endte det med en yderst fortjent sejr på 32-19.

Holdet havde gemt sæsonens bedste præstation til den sidste kamp. Efter en sæson hvor holdet og den enkelte har udviklet sig enormt, kan holdet nu pryde sig med titlen som Jyske Mestre i 1.division. Rent statistisk betyder det, at man på papiret er det 7. bedste U-18 hold i Jylland. Stor respekt for det.

Kampen i tal:
Randers HH – TM Tønder 19-32(7-16)

Emil ”Stabil” Matthiasen 15 redninger
Silas”The One And Only” Kellner 1 redning
Jonas ”Jønne” Nielsen 2 redninger
Rasmus”Toghale” Clausen 7
Rasmus ”Young Gun” jacobsen 6
Kasper ”Farmer” Lydiksen 6
Morten ”Jigsaw” Jørgensen 5
Jonas ”Hardhitter” Poulsen 3
Kasper ”Kipketer” Fey 2
Sebastian ”Basse” Thomsen 2
Simon Okholm ”Ladies Man” Maymann 1
Jakob ”Bomber” Brandt

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Fem nye TMT-spillere vælger at bo i Tønder

Hele fem af de nye spillere på Tønder Kommunes elitehåndboldhold har...
3 uger siden

Nederlag i Toftlund

TM Tønder stillede op, uden Casper Madsen, Jonas Wilde og Mathias...
4 dage siden

TM Tønder spiller på fredag

Jaris Tobeler kom til TMT fra HC Empor Rostock, der i...
2 uger siden

TM Tønder slår Rostock

Det var en noget svingende præstation af TM Tønder, da de...
2 uger siden

Madsen er tilbage

Casper Rahr Madsen har de seneste knap to sæsoner siddet udenfor...
1 uge siden

En weekend med det sociale i fokus

TM Tønder har i den forgangene weekend været på træningslejre i...
2 dage siden

TMT pressede KIF

KIF Kolding var kun sekunder fra at rykke ned i 1.division...
6 timer siden