Knebent nederlag til topholdet
Knebent nederlag til topholdet
Knebent nederlag til topholdet
Knebent nederlag til topholdet

Knebent nederlag til topholdet

Skrevet d. 2. februar 2017 af
Flemming Sørensen
Knebent nederlag til topholdet

15 kampe, 30 point og en plusmålscore på 129. Faaborg ØH har været skræmmende denne sæson. Efter at have været fast bestanddel af toppen i 3.division de seneste 3 sæsoner, dog uden at tage skridtet op i 2.division, har de nu for alvor sat kurs mod en højere række. Anført af 4 hurtige fødder placeret på de to bagspillere og profiler Andreas Pihl og Christian Povlsen, spiller Faaborg hurtig og seværdig håndbold.

I går gæstede de Tønderhallen, hvor de skulle krydse klinger med det unge 3. divisionshold. Holdet har på det seneste oplevet spillemæssig fremgang, og selvom Faaborg var store favoritter, var det på ingen måde utænkeligt, at de røde kunne drille de blå. Kampen startede dog skidt for hjemmeholdet. Angrebsspillet var for langsomt, og hver fejl blev kynisk straffet af Faaborgs kontramaskine.

Som halvlegen skred frem fik Tønder dog kontakt. Det offensive 5-1 forsvar fandt med tiden den rette balance og højde overfor de hurtige Faaborgspillere, og Henk Muus viste endnu en gang stort spil i målet. Specielt Lars Reinholt og Casper Madsen sled og slæbte mod Andreas Pihl og Casper Povlsen. Angrebsspillet fik også mere fart, Thomas Oesen styrede spillet fornuftigt, og med sit overlegne overblik assisterede han til flere mål i løbet af første halvleg. Specielt fløjene viste stor træfsikkerhed, og det blev til 4 på 5 fra Daniel Sønnichsen og Lars Reinholt i de første 30 minutter. Derudover kom Daniel Jacobsen midtvejs i 1. halvleg på banen, og han spillede sin bedste halvleg i denne sæson med kloge beslutninger og giftige slangehug fra højre back.

Til halvleg var det TMT, der var i front 14-13.

2.halvleg blev en kopi af første. Faaborg kom bedst ud af starthullerne og bragte sig foran med 4 mål. Men igen formåede det unge Tøndermandskab at steppe op. Efter 5 scoringer i træk var serveretten tilbage hos Tønderholdet. Forsvaret arbejde igen stenhårdt, og i angrebet tog Thomas Oesen masser af ansvar med en del scoringer til følge.

Afslutningen blev, som ved tidligere kampe, yderst spændende. Faaborg var hele tiden i front de sidste 5 minutter bl.a. fordi TMT havde to skud på undersiden af overliggeren, som røg ud i hænderne på Faaborgspillerne. Ved stillingen 24-25 og 20 sek. tilbage fik TMT bolden. Desværre blev der ikke scoret, og Faaborg kunne rejse hjem med endnu 2 point til stor skuffelse for de 432 tilskuere.

Efter kampen var træner Brian Smidemann skuffet:
”Det føles tungt lige nu. Vi spiller endnu en gang en god kamp – specielt forsvarsmæssigt. Håndbold er dog en marginalsport, og marginalerne var ikke på vores side i dag. Det var en fed og lærerig kamp for drengene, og sikke en kulisse at spille i. Tak til alle tilskuere for at skabe nogle gode rammer for drengene. Det sætter vi pris på. Vi må op på hesten igen. Jeg står stadig”.

Kampen i tal

TMT – Faaborg ØH 24-25(14-13)

Henk Muus Meyer 14 redninger

Thomas Oesen 8
Lars Reinholt 6
Daniel Sønnichsen 4
Daniel Jacobsen 2
Morten Jørgensen 2
Casper Madsen 1
Jonas Nielsen 1
Max Paulsen
Kasper Smidemann

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

TMT pressede KIF

KIF Kolding var kun sekunder fra at rykke ned i 1.division...
1 uge siden

Nederlag i Toftlund

TM Tønder stillede op, uden Casper Madsen, Jonas Wilde og Mathias...
2 uger siden

Køb sæsonkort nu

Vil du forny dit sæsonkort og måske også have samme plads...
21 timer siden

TM Tønder spiller på fredag

Jaris Tobeler kom til TMT fra HC Empor Rostock, der i...
3 uger siden

TM Tønder slår Rostock

Det var en noget svingende præstation af TM Tønder, da de...
3 uger siden

Madsen er tilbage

Casper Rahr Madsen har de seneste knap to sæsoner siddet udenfor...
2 uger siden

En weekend med det sociale i fokus

TM Tønder har i den forgangene weekend været på træningslejre i...
1 uge siden

Træningskamp i Tønder

Er du en af dem der har ventet på at TM...
1 dag siden

Sæsonens hold præsenteret

TMT gav både status for holdet og fortalte om forventninger til...
2 dage siden