Nederlag i topkamp
Nederlag i topkamp
Nederlag i topkamp
Nederlag i topkamp

Nederlag i topkamp

I en vanvittig kulisse måtte vi se gæsterne løbe med sejren

Skrevet d. 17. februar 2019 af
Flemming Sørensen
| Foto:
TMT
Nederlag i topkamp

Kampen vi længe har set frem til – opgøret mod Fredericia HK – blev i eftermiddag afviklet i en tætpakket, stemningsfyldt og medlevende kulisse i Tønder Hal 2. Et opgør som gæsterne vandt 25-27 efter at have ført hele kampen. Det selvom hjemmeholdet var ved at lave et come back af usete dimensioner.

Længe inden kampstart klokken 15:00 var der fyldt op i Tønder Hal 2, hvor de to holds fans skabte ualmindelig flotte rammer om en kamp i 1. division. Fredericia havde mange tilskuere med til Tønder, og sammen med det entusiatiske hjemmepublikum, bød de på flotteste vis spillerne velkommen til hvad der er mange på forhånd var betegnet som “Oprykningsbraget” i 1. division.

Fra første fløjt var det gæsterne fra Fredericia, der kom bedst fra start. Specielt den tidligere TM Tønder spiller, Rune Schrøder, gjorde det onde ved hans tidligere klub. Han virkede ualmindelig tændt og spillede en meget flot kamp på hans tidligere hjemmebane. Den gode start fra Rune & holdkammeraterne bevirkede, at TM Tønder træner Torben Sørensen tog sin første time out efter ca 8 minutters spil. Her var vores hold bagud 3-8, og det efter en start, som virkede anstrengt og uden det fornødne flow i spillet og afslutningerne.

Efter time out`en kom hjemmeholdet bedre med og gik fra 3-6 til 5-7, hvilket vækkede hjemmepublikummet, der ellers var noget trykket, efter den gode start fra de blå klædte Fredericia spillere. Bedst som man troede TM Tønder havde spillet sig ind i kampen, så blev det i stedet gæsterne der udbyggede deres føring. 6-10 efter 16 minutter vidnede om, at vi ikke fik scoret på chancerne, som vi ellers i flere perioder tilspillede os ganske fint. Nichlas Simonsen kommer på mål og angrebsmæssigt spiller vi 7:6, og med dette koncept kommer vi – igen – tættere på. 8-10 med 10 minutter til pausen. Nu troede mange på vendepunktet….desværre bliver vi her ramt af udvisning, og i overtal udbygger FHK igen til 3 målsføring, 8-11.

Efterfølgende bliver banens bedste, Rune Schrøder, ramt af en udvisning efter en kamp om bolden midt på banen. Hans Martin Asmussen kan på det efterfølgende angreb score til 9-11, og nok engang blev håbet tændt hos hjemmepublikummet. Desværre….  blev håbet slukket forholdsvist hurtigt. 4 af de 5 efterfølgende scoringer var nemlig til udeholdet, og fra at være helt tæt på ved 9-11, blev det i stedet 10-16 inden pausen. Helt symptomatisk for udfaldet i 1. halvleg var, at vi brænder skuddet i det sidste angreb men 4 sekunder igen, hvorefter Peter Nielsen kan kaste bolden i tomt mål, i takt med at haluret hyler som tegn på at de første 30 minutter er gået.

Scoringen vakte eurofisk stemning hos Fredericias fans, og mon ikke deres helte gik til pausen med en god fornemmelse. Foran 16-10, og kampen synes nærmest afgjort.

Det havde den måske også været i mange andre haller i Danmark. Men hjemme i Tønder Hal 2 har vores hold gennem tiderne gjort mange vanvittige come backs – man håbede i pausen, og det var lige ved at blive en realitet….

2. halvleg blev indledt med et dommedagshug laaaangt udefra af TM Tønders Felix Kasch. Svenskeren har en uhyrlig arm, som vi desværre havde set alt for lidt til i 1. halvleg. Fornemmelsen om det vilde come back, fik yderligere et step op, da først Lasse Nikolajsen og efterfølgende Casper Madsen reducerede til 13-17. Endnu tættere kom hjemmeholdet på gæsterne da Felix Kasch og 2 gange Emil Bergholt fik scoret og bragt stillingen på 17-20. Sidstnævnte blev der passet ekstremt godt på i dag, og den herlige fighter Bergholt måtte tage mod mange knubs på stregen. Han fortsatte ufortrødent, og sammen med holdkammeraterne var de ved at hente point til vores hold.

Inden det skulle vise sig at blive en vanvittig afslutning, så skulle vi så gruelig meget  igennem. Fredericia gik fra 17-20 til 18-24, og man skulle være noget TMT-optimist for at tro på point. Men vores spillere gav aldrig op, og træner Torben Sørensen forsøgte – og lykkes – med en række alternative opstillinger. Pludselig virkede spillet meget mere flydende, istedet for stolpe ud var det stolpe ind, og en række mål fra forskellige positioner tændte i den grad både spillere og publikum. Bergholt, Jonassen, Eggert, Nikolajsen og Kasch scorede på stribe og stillingen blev med et ændret til 23-25 med mindre en 5 minutter igen.

Matias Møller reducerede yderligere til 24-25, og hallen kogte som ikke set tidligere på denne forårsagtige søndag. Rune Schrøder ville det anderledes og med hans 8.scoring bragte han igen Fredericia på + 2. I det efterfølgende angreb får Felix Kasch tilkæmpet sig et straffekast, som Matias Møller køligt omsætter til scoring. 25-26 – nøjagtigt resultatet af den første kamp, som Tønder jo vandt.
Med 18 sekunder igen kaster træner Houmark time out kortet, for at få aftalerne helt på plads inden kampens vigtigste angreb. Desværre for os, så lykkedes deres plan og med 4 sekunder igen kunne Jeppe Frederiksen til vild jubel fra de medrejsende fans, kaste bolden ind bag Christian Trans, der ellers havde stået en flot 2. halvleg.

25-27 viste måltavlen efter sidste fløjt. En ikke specielt velspillet, men utrolig intens og medrivende kamp var slut. Kulissen var i særklasse, og trods en flot fight i 2. halvleg, så kunne vores hold ikke hente de 6 mål, som de var neden med ved pausen.

Tillykke til Fredericia med sejren, som bragte dem snublende nær den direkte oprykning til ligaen.

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

TM Tønder skal have ny direktør

Tønder Kommunes elitehåndboldklub TM Tønder skal have ny direktør. Klubbens direktør...
3 uger siden

TM Tønder imødegår kritik.

Tønder Kommunes elitehåndboldklub TM Tønder afviser tidligere spilleres anklager om kontraktfiduser...
2 uger siden

Glæd jer til en ny sæson

Rent praktisk slutter denne sæson først med udgangen af denne måned,...
2 dage siden

God sæsonafslutning

TM Tønder var top klar til opgaven, onsdag aften mod KIF...
4 uger siden

Jaris Tobeler stopper i TMT

Efter to sæsoner i klubben, siger TM Tønder farvel til Jaris...
4 uger siden

Onsdag er pokaldag

På onsdag den 10.maj klokken 19.00 spiller TM Tønder den sidste...
4 uger siden