Nederlag på Fyn
Nederlag på Fyn
Nederlag på Fyn
Nederlag på Fyn

Nederlag på Fyn

Nederlag på Fyn

Skrevet d. 4. oktober 2020 af
Kim Møller
Nederlag på Fyn

Søndag eftermiddag måtte 3.divisionsholdet for anden gang i sæsonen en tur til Fyn. Første gang kunne holdet stoppe i Middelfart – denne gang måtte de fortsætte turen til Nyborg, hvor en stærk modstander ventede. Til trods for sværhedsgraden var det en selvsikker Brian Smidemann, der i går udtalte sig til diverse medier, også fynske, at han forventede en svær kamp og en sikker sejr.

En holdning som ikke havde ændret sig kort før kampstart: ”Jeg tror, vi lægger ud som lyn og torden. Så kommer der måske en down periode, men jeg forventer, vi kommer igen. Jeg har kun skrevet 11 spillere på holdkortet. Jeg har kamptrøje på inde under min hoodie, men jeg spiller kun, hvis det er helt lige, og det skal afgøres til sidst”.

Kampen udviklede sig ikke overraskende, som Brian Smidemann havde forudsagt. Gæsterne fra TM Tønder kom blæsende fra start, og de var indledningsvis det klart bedste hold. Et stærkt forsvar med 37-årige Lars ”Hulk” Hemmsen som styrmand fik delt øretæver ud til de unge Nyborg drenge. Nogle gange gik Hulken lidt over stregen, og efter 19 minutter fik han sin anden udvisning. Det blev vendepunktet i kampen. På dette tidspunkt førte gæsterne fra TM Tønder med 8-6. De næste 4 minutter blev dog tabt med 0-4, og frem mod halvlegen udbyggede Nyborg deres føring til 14-10.

Anden halvleg var det hjemmeholdet, der dikterede kampen og tempoet. Hver eneste Tønderfejl blev straffet kynisk, og det blev derfor aldrig spændende. Af den grund holdt Smidemann også sin hoodie på og sparede på kræfterne til vigtigere opgør.

Det mest dramatiske i anden halvleg kom efter 59.20. ”Hulken” som havde forvildet sig ind på stregen satte en ren og hård russerscreening på Nyborgs venstre back. Dette gjorde den unge Nyborg back så sur, at han flåede Hulken i gulvet. Da træner Brian Smidemann så episoden, spænede han på banen, idet han godt vidste, hvad der kunne ske nu. Af ren og skær sikkerhed for hjemmeholdets spillere måtte han reagere. Men Hulken rejste sig bare og sagde: Easy Boss Brian. He hit brick, but brick don’t hit back”

ndelsen endte med, at Nyborg spilleren modtog et direkte rødt kort, og at Hulken noget mærkværdigt fik sin tredje udvisning. Kampen sluttede kort tid efter med en 29-21 sejr til hjemmeholdet.

Med lidt rester af brunsviger i overskægget og en kold Albani i hånden, gjorde træner Brian Smidemann status: ”Det er ikke, har aldrig været og bliver aldrig nemt at vinde på Fyn. Jeg synes, der er mange ting, der er imod os. Luftfugtigheden er helt anderledes end derhjemme, hvilket påvirker mine spillere på det konditionelle. Det må vi arbejde på. Jeg kunne selvfølgelig også have skiftet mig selv ind, så var kampen nok blevet tæt, men det er jo en lang sæson, og oprykningen afgøres ikke i 3.runde, så jeg venter, til det virkelig gælder”.

Kampen i tal

Nyborg – TM Tønder 29-21(14-10)

Mikkel Hansen 6 redninger

Silas Kellner 3 redninger

Malte Schnoor 6

Lasse Roth 4

Rune Schmidt 4

Rasmus Mose 2

Kristian Knudsen 2

Leon Ulrich 2

Jakob Brandt 1

Michael Ibsen

Lars Hemmsen

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Pressemeddelelse: Damgaard er tilbage

Efter en pause fra tophåndbold er stregspiller Mikkel Damgaard tilbage i...
2 uger siden

Meyer: Vi har fundet en base

TM Tønder vandt for tredie kamp i træk og har endegyldigt...
3 uger siden

Stærke Århusianere kommer forbi

På søndag gæster det nye Århus HC Tønderhallerne. Fem århus klubber...
4 uger siden

Sikker etmålssejr

TM Tønder er begyndt at være helt klar fra start og...
3 uger siden

Tabte til os selv

Det lyder helt grotesk, men allerede efter 3-4 minutter burde TMT...
3 dage siden

Wolle: Ekstrem jævnbyrdig Række

Rent pointmæssigt fik TM Tønder ikke den håbede sæsonstart. Efter udekampen...
2 uger siden

Nikolajsen: En forløsning

Mathias Nikolajsen, der er kommet til TMT fra BSH ungdom inden...
4 uger siden

Stolpe ud mod HØJ

TM Tønder førte 1-0 og 2-1, men så var det også...
1 uge siden

Turen går til Otterup

Alle kampe er vigtige, alle kampe kan vindes og alle kampe...
1 uge siden

TM Tønder møder topholdet

Søndagens opgave i Tønderhal 2 bliver en af de rigtig svære....
2 uger siden

HENRIK ER FRIVILLIG

Når TM Tønders elitehold spiller hjemmekamp, så sidder Henrik Thomsen ofte...
4 uger siden

Generalforsamling 2022

1. Valg af dirigent 2. Aflæggelse af beretning 3. Forelæggelse af...
4 uger siden

Rikke er frivillig

Når TM Tønders elitehold spiller hjemmekamp, så sidder Rikke Windfeld ofte...
3 uger siden