Øv…..
Øv…..
Øv…..
Øv…..

Øv…..

Skrevet d. 14. marts 2017 af
Flemming Sørensen
Øv…..

TM Tønder gæstede i aften Skanderborg Fælleden for at spille, hvad der i Skanderborg blev betegnet som Årets Kamp for Skanderborg Håndbold. En kamp mellem rækkens nummer 12 og 13, hvor begge hold meget gerne vil ud af de 2 x 30 minutter med point. Med TV2 sports kommentator Ulrik Jønssons ord “Et helt vildt vigtigt opgør for begge mandskaber”

Mange TM Tønder fans havde taget turen til “Orangeriet” i Skanderborg, for at støtte holdet til sejr. Opbakningen på lægterne var da også super god, og hatten af for det set up som Skanderborg Håndbold har omkring deres kampafvikling. Det “spillede” i bogstavligste forstand, og var i den grad ligaen værdi. Den legendariske hjemmebane i “Cigaræsken” er skiftet ud med imponerende forhold i det såkaldte “Orangeriet”, og her har Skanderborg virkelig fået omgivelser af høj klasse – godt gået Grøn!

Spillede, dét gjorde det også for TM Tønder fra starten. To scoringer af Kristian Stoklund bragte holdet foran 2-0, og man fornemmede fra start,  at det vil blive en god TMT-aften. Desværre vågnede den grønne bjørn af sin hule, og i løbet af 4 minutter, havde hjemmeholdet ændret stillingen til 4-2 i deres favør. Heldigvis ville vores hold det anderledes, og med scoringer af Ulrik Eggert, og fløjscoringer fra Henrik Storm og Mathias Jørgensen, kom holdet stærkt tilbage og var nu i front med 4-5.

På banen blev der virkelig kæmpet. Forsvaret stod godt, men på trods af dette, så var ligatopscorer Kasper Irming og ikke mindst Martin Mauer Larsen, stærke “Gunmen”, som TMT fra start til slut havde svært ved at styre. Dygtige individualister, som kampen igennem sammen med stregspiller Besard Hakaj voldte os store problemer.

Der var dog desværre kampen igennem et par større problemer, end de tre Skanderborgspillere……….

Trods udfordringerne så kom TMT foran med 10-7, hvilket ikke mindst var i kraft af en særdeles velspillende Oliver Eggert, der sammen med Martin Kjærgaard og Matias Jørgensen, var de toneangivende hos gæsterne i første halvleg. Desværre holdt TM Tønder ikke momentum hele halvlegen ud – faktisk kom Skanderborg på 11-10, inden mål af først Stoklund og sidst Jimmi Elmgaard, sluttede de første 30 minutters underholdende fight.

I pausen sad man med en fornemmelse af, at TM Tønder stille og roligt vil trække fra, og tage begge point med hjem til det sønderjyske, selvom holdet faktisk sluttede de sidste 10 minutter med en del fejl og med manglende fart i angrebet

Efter pausen fulgtes holdene pænt ad de første 10 minutter, og da der manglede 20 minutter, var stillingen 18-18. Kampen lå og tippede – hvem skulle først få overtaget, og hvem var mest kyniske i den sidste 1/3 del af kampen?

Uvist af hvilken grund, men det var som om, at de unge spillere fra TM Tønder blev ramt af nerver. Holdet begyndte pludselig at afslutte for hurtigt, flere fejlafleveringer sneg sig ind, og det ellers så stabile forsvar hang i en periode slet ikke sammen. Det var rigtig ærgerligt, for det gav Skanderborg energi og ikke mindst troen på sejr. Fra 18-18 gik hjemmeholdet de næste 10 minutter til en føring på 24-20 -øv!

Træner Lyngsøe forlangte time out, og gav nye inputs til løsninger. Tilsyneladende hjalp dette, for der var tryk på holdet i næste angreb, som resulterede i en reducering til 24-21, nu skulle det være! Men ak nej….i næste forsvarsaktion fik Martin Kjærgaard præsenteret et uforståeligt rød kort – en ny spand kold vand i ansigtet på de rødklædte gæster. Efter dette kom der en periode, hvor holdene nærmest byttede mål og TM Tønder kom aldrig tættere på hjemmeholdet end 24-27 med knap 3 minutter igen.

Det blev derfor hjemmeholdet fra Skanderborg der kunne juble, da slutfløjtet lød. Kampen sluttede med en sejr på 29-25, og det var rigtig ærgerligt!!

Nu er Skanderborg 2 point foran TMT, og begge hold mangler at spille tre kampe. Randers er stadig to point efter på den direkte nedrykningsplads – og de har en kamp færre end TMT. Og desværre er TMT dårligere indbyrdes end både Skanderborg og Randers.

Py ha – det tegner til en nervepirrende afslutning. Næste kapitel i gyseren skrives på søndag, hvor de forsvarende danske mestre fra BSV gæster Tønder Hal 2. Intet er umuligt, og selv om BSV stadig er med i Champions League, og på papiret flere klasser bedre end TMT, så er der før sket uventede mirakler i Tønder Hal 2.

Alle skal bakke op – det er nu der virkelig er brug for opbakning. Mere om denne kamp i løbet af ugen.

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Pressemeddelelse: Damgaard er tilbage

Efter en pause fra tophåndbold er stregspiller Mikkel Damgaard tilbage i...
3 uger siden

Meyer: Vi har fundet en base

TM Tønder vandt for tredie kamp i træk og har endegyldigt...
4 uger siden

Tabte til os selv

Det lyder helt grotesk, men allerede efter 3-4 minutter burde TMT...
1 uge siden

Sikker etmålssejr

TM Tønder er begyndt at være helt klar fra start og...
4 uger siden

TMT tæver tophold

TMS Ringsted kom til Tønder for at sikre sig de to...
2 dage siden

Wolle: Ekstrem jævnbyrdig Række

Rent pointmæssigt fik TM Tønder ikke den håbede sæsonstart. Efter udekampen...
3 uger siden

En af de sværeste opgaver

Efter en lidt bøvlet start med overraskende nederlag til Roskilde og...
5 dage siden

Stolpe ud mod HØJ

TM Tønder førte 1-0 og 2-1, men så var det også...
2 uger siden

Turen går til Otterup

Alle kampe er vigtige, alle kampe kan vindes og alle kampe...
2 uger siden

TM Tønder møder topholdet

Søndagens opgave i Tønderhal 2 bliver en af de rigtig svære....
3 uger siden

Damer spiller oprykningskamp

TMT’s dygtige damer spiller på torsdag d. 8/12 kl. 19.50 oprykningskamp...
1 dag siden

Rikke er frivillig

Når TM Tønders elitehold spiller hjemmekamp, så sidder Rikke Windfeld ofte...
4 uger siden