Øv…..
Øv…..
Øv…..
Øv…..

Øv…..

Skrevet d. 14. marts 2017 af
Flemming Sørensen
Øv…..

TM Tønder gæstede i aften Skanderborg Fælleden for at spille, hvad der i Skanderborg blev betegnet som Årets Kamp for Skanderborg Håndbold. En kamp mellem rækkens nummer 12 og 13, hvor begge hold meget gerne vil ud af de 2 x 30 minutter med point. Med TV2 sports kommentator Ulrik Jønssons ord “Et helt vildt vigtigt opgør for begge mandskaber”

Mange TM Tønder fans havde taget turen til “Orangeriet” i Skanderborg, for at støtte holdet til sejr. Opbakningen på lægterne var da også super god, og hatten af for det set up som Skanderborg Håndbold har omkring deres kampafvikling. Det “spillede” i bogstavligste forstand, og var i den grad ligaen værdi. Den legendariske hjemmebane i “Cigaræsken” er skiftet ud med imponerende forhold i det såkaldte “Orangeriet”, og her har Skanderborg virkelig fået omgivelser af høj klasse – godt gået Grøn!

Spillede, dét gjorde det også for TM Tønder fra starten. To scoringer af Kristian Stoklund bragte holdet foran 2-0, og man fornemmede fra start,  at det vil blive en god TMT-aften. Desværre vågnede den grønne bjørn af sin hule, og i løbet af 4 minutter, havde hjemmeholdet ændret stillingen til 4-2 i deres favør. Heldigvis ville vores hold det anderledes, og med scoringer af Ulrik Eggert, og fløjscoringer fra Henrik Storm og Mathias Jørgensen, kom holdet stærkt tilbage og var nu i front med 4-5.

På banen blev der virkelig kæmpet. Forsvaret stod godt, men på trods af dette, så var ligatopscorer Kasper Irming og ikke mindst Martin Mauer Larsen, stærke “Gunmen”, som TMT fra start til slut havde svært ved at styre. Dygtige individualister, som kampen igennem sammen med stregspiller Besard Hakaj voldte os store problemer.

Der var dog desværre kampen igennem et par større problemer, end de tre Skanderborgspillere……….

Trods udfordringerne så kom TMT foran med 10-7, hvilket ikke mindst var i kraft af en særdeles velspillende Oliver Eggert, der sammen med Martin Kjærgaard og Matias Jørgensen, var de toneangivende hos gæsterne i første halvleg. Desværre holdt TM Tønder ikke momentum hele halvlegen ud – faktisk kom Skanderborg på 11-10, inden mål af først Stoklund og sidst Jimmi Elmgaard, sluttede de første 30 minutters underholdende fight.

I pausen sad man med en fornemmelse af, at TM Tønder stille og roligt vil trække fra, og tage begge point med hjem til det sønderjyske, selvom holdet faktisk sluttede de sidste 10 minutter med en del fejl og med manglende fart i angrebet

Efter pausen fulgtes holdene pænt ad de første 10 minutter, og da der manglede 20 minutter, var stillingen 18-18. Kampen lå og tippede – hvem skulle først få overtaget, og hvem var mest kyniske i den sidste 1/3 del af kampen?

Uvist af hvilken grund, men det var som om, at de unge spillere fra TM Tønder blev ramt af nerver. Holdet begyndte pludselig at afslutte for hurtigt, flere fejlafleveringer sneg sig ind, og det ellers så stabile forsvar hang i en periode slet ikke sammen. Det var rigtig ærgerligt, for det gav Skanderborg energi og ikke mindst troen på sejr. Fra 18-18 gik hjemmeholdet de næste 10 minutter til en føring på 24-20 -øv!

Træner Lyngsøe forlangte time out, og gav nye inputs til løsninger. Tilsyneladende hjalp dette, for der var tryk på holdet i næste angreb, som resulterede i en reducering til 24-21, nu skulle det være! Men ak nej….i næste forsvarsaktion fik Martin Kjærgaard præsenteret et uforståeligt rød kort – en ny spand kold vand i ansigtet på de rødklædte gæster. Efter dette kom der en periode, hvor holdene nærmest byttede mål og TM Tønder kom aldrig tættere på hjemmeholdet end 24-27 med knap 3 minutter igen.

Det blev derfor hjemmeholdet fra Skanderborg der kunne juble, da slutfløjtet lød. Kampen sluttede med en sejr på 29-25, og det var rigtig ærgerligt!!

Nu er Skanderborg 2 point foran TMT, og begge hold mangler at spille tre kampe. Randers er stadig to point efter på den direkte nedrykningsplads – og de har en kamp færre end TMT. Og desværre er TMT dårligere indbyrdes end både Skanderborg og Randers.

Py ha – det tegner til en nervepirrende afslutning. Næste kapitel i gyseren skrives på søndag, hvor de forsvarende danske mestre fra BSV gæster Tønder Hal 2. Intet er umuligt, og selv om BSV stadig er med i Champions League, og på papiret flere klasser bedre end TMT, så er der før sket uventede mirakler i Tønder Hal 2.

Alle skal bakke op – det er nu der virkelig er brug for opbakning. Mere om denne kamp i løbet af ugen.

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Thomas Clausen stopper i TMT

Thomas Clausen stopper i TM Tønder med udgangen af denne sæson....
3 uger siden

Ungdomslandsholdsspiller til TM Tønder.

TM Tønder henter igen til den kommende sæson en U21 landsholdsspiller,...
2 dage siden

Ny stregspiller til TMT

TM Tønder henter ny stregspiller. Phillip Lyngby har underskrevet en 2-årig...
2 uger siden

Ung venstrefløj til TMT

TM Tønder har underskrevet en 2-årig aftale med fløjspilleren Nicolaj Snogdal,...
3 uger siden

TMT henter stregspiller i Skovbakken

TM Tønder har indgået aftale med den 21-årige stregspiller, Carl Søndergaard,...
2 uger siden

Ung bagspiller til TMT

TM Tønder har underskrevet en 2-årig aftale med Malthe Damgaard, der...
2 uger siden

Stor sejr i Århus

TM Tønder spillede en fremragende kamp i Århus, hvor alle bød...
2 uger siden

Meyer Ejlersen piller Odder ned

TM Tønder kom godt fra start og bragte sig foran 4-1...
3 uger siden

TMT 2 slår rækkens bedste hjemmehold

Kiggede man på stillingen inden weekendens kamp, så var det nummer...
1 uge siden

Pokalkamp i Kibæk

Kibæk Krydsfelt er navnet på det flotte idrætcenter i Kibæk, syd...
3 dage siden

Vigtig sejr til U19 drenge

Der var nerve på, til søndagens kamp mellem TM Tønders U19...
3 dage siden

Spændende opgør venter i Århus

Århus HC har 21 point og TM Tønder har 19. Århus...
3 uger siden

Andetholdet taber taktisk slag

TM Tønder 2 har spillet fantastisk på hjemmebane i denne sæson,...
2 uger siden

Stor søndag venter

På søndag kan TM Tønder Håndbold tage endelig afstand til nedrykningsstregen,...
4 uger siden

Snæver sejr på Fyn

Der er mange kampe på fyn, for 3.divisions herrerne og søndag...
3 dage siden

Generalforsamling i Støtteforeningen

Til medlemmer af TM Tønders støtteforening I henhold til vedtægternes bestemmelser...
5 dage siden

Elever gik over en million skridt

11 elever fra Tønder Ungdomsskole & STU gik 1.164.695 skridt for...
3 uger siden