Et point i fantastisk kulisse
Et point i fantastisk kulisse
Et point i fantastisk kulisse
Et point i fantastisk kulisse

Et point i fantastisk kulisse

Skrevet d. 28. februar 2017 af
Flemming Sørensen
Et point i fantastisk kulisse

Sjældent er Tønder Hal 2 oplevet i bedre form. Allerede lang tid før kampstart, viste det sig, at der til ”Årets Kamp” vil blive en fantastisk opbakning til hjemmeholdet. Alle vidste, at kampen var af enorm betydning for den videre færd i 888-ligaen, og både i hallen og i Erhvervsklubben blev der sat sæsonrekord. Sådan!

TM Tønder levede fra start op til den flotte opbakning på lægterne. Med en stærk defensiv, og et angrebsspil der var tålmodigt, velovervejet og med et godt flow, kunne holdet med Stoklund og Enderleit i spidsen, fra start ligge sig i front.

Med føringer på 2-0, 4-2, 5-3 og 8-5 tegnede alt lyst for hjemmeholdet, der i det første kvarter virkede skarpere end gæsterne fra Randers HH.

Desværre holdt hjemmeholdets føring ikke længere end til den 20.minut, hvor Randers får kontakt og udlignet til 11-11. I denne periode svigtede koncentrationen i afslutningerne, og flere helt oplagte chancer blev misbrugt på den i øvrigt velspillende Randers-målmand.
Kronjydernes udligning skabte usikkerhed hos hjemmeholdet og frem mod pausen bragte Randers sig i front og kunne således gå til pause med en føring på 11-13.

Det var unødvendigt, at TM Tønder ikke fortsatte i tèten, men skyldes først og fremmest at alt for mange store chancer ikke blev udnyttet. I stort set alle angreb i 1.halvleg kom hjemmeholdet til gode scoringsmuligheder, men koncentrationen svigtede lidt for ofte. TM Tønder havde dygtigt holdt Randers fra contra scoringer i begyndelsen af kampen, men i takt med at afslutningerne ikke gik i mål, fik Randers muligheden for at sætte gang i deres contrafase – det gav en række nemme scoringer, som bragte dem i front inden pausen.
På de tæt pakkede tilskuerpladser fornemmede man i pausen en vis utryghed ved den måde de sidste 10 minutter var forløbet på. Der havde gæsterne vist mest overskud, og frygten for en fortsættelse af denne tendens lurede.

Desværre blev starten af 2. halvleg en fortsættelse af afslutningen på første halvleg. TM Tønder spillede fornuftigt angreb, men afslutningerne sad alt for ofte på de rød/hvide målstolper i Hal 2. Her må halpersonalet i dag have haft rigtig travlt med at tørre harpiks væk….. Desværre udnyttede Randers de mange stolpeskud fra hjemmeholdet, til stille og roligt at øge forspringet.
Claus Lyngsøe forsøgte sig ihærdigt med flere forskellige formationer, men den harpiksbeklædte læderkugle, var i første halvdel af 2.halvleg ikke meget for at få udeholdets netmasker til at blafre….
Med stillingen 12-18 hev Claus Lyngsøe, som en anden tryllekunstner, den sidste kanin op af den taktiske tryllehat. Rutinerede Dennis Klinge, der også er målmandstræner, blev sat på banen med mindre end et kvarter igen. Og hvilken succes! Forleden var det Trans der leverede mirakler i Ribe, og i dag overtog den gode Klinge denne tjans. Man skulle tror Klinge var tømrer, for han slog total brædderne for i målet! Han var skarpere end nogensinde, og med en fantastisk indsats i målet, vågnede såvel forsvar som angreb op til dåd. Klinges redninger skabte også fornyet håb på tilskuerpladserne, og i takt med, at de rødblusede spillere nu nærmest scorede efter behag, steg stemningen i Hal 2.

Et helt fantastisk comeback banede vejen for en ualmindelig spændende afslutning. Seks scoringer i træk af hjemmeholdet, og stillingen var ændret fra 13-19 til 19-19.
De sidste minutter blev et drama, spillet i et inferno af larm, som kun kan skabes i Tønder Hal 2. Sjældent har publikum bakket sådan op – det blev ”Helvede i Syd” når det er allerbedst, og da Ulrik Eggert med et minut tilbage af kampen bringer hjemmeholdet i front med 21-20 er taget i den legendariske Tønder Hal 2 ved at lette – det duftede pludseligt af to point til hjemmeholdet.

Et sidste Randers angreb blev sat ind – den obligatoriske time out blev taget med 30 sekunder igen. Randers havde en plan….. Da spillet blev sat i gang, og dommerens arm med ca 15 sekunder igen blev hævet, var skæbnen lagt i hænderne på den tidligere TM Tønder spiller, Hans Martin Asmussen. Fra højre fløj fik han chancen for at udligne, men inden han nåede denne mulighed blev han rørt i en sådan grad, at dommerparret fløjtede for straffe til Randers HH….Som i alle øvrige 6 tilfælde, kunne Viggo Kristjansson for 7 gang i kampen, sende et straffekast i mål til udligningen 21-21.

10 sekunder igen af dramaet og time out fra Claus Lyngsøe – TM Tønder havde en sidste mulighed for at hive sejren i land. Det blev Rune Schrøder der fik chancen tre sekunder før tid, men desværre var marginalerne ikke med hverken Rune eller TMT, og afslutningen blev reddet af udeholdets målmand. 21-21

Efter kampen kan man sidde med en lidt ambivalent følelse. På den ene side, så må man i TMT-lejren være glad for et point, når man ser på, at holdet er nede med 6 mål midt i 2.halvleg. Omvendt så havde TM Tønder chancen til slut, og må også ærgre sig over, at SÅ mange chancer ikke udmyntede sig i flere end 21 scoringer.

Spillerne skal roses for et fantastisk come back, hvor Randers ikke fik snøret sækken til i rette tid. En helt unik opbakning og støtte gjorde spillerne flyvende de sidste 10 minutter, og holdt dermed det ene point ned til Randers HH på sidstepladsen. En sådan afslutning må give et godt rygstød inden de resterende kampe.

Der resterer nu 6 spillerunder, og med spillet og indstillingen der er vist i de seneste to kampe, så venter der flere point til TM Tønder!

Næste gang holdet skal i aktion er allerede onsdag aften, hvor de gæster KIF Kolding København.

Tak for den fantastiske støtte i Tønder Hal 2 – kom gerne igen, når der tirsdag den 7.marts er lokalderby mod Sønderjyske – her bliver der igen brug for kæmpe opbakning til vores spillere.

Husk – Sammen er vi stærke!

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Ny Cheftræner til TM Tønder Håndbold

TM Tønder Håndbold Elite har ansat ny cheftræner til klubbens mandskab...
3 uger siden

En stor tak til en rigtig klubmand.

Når indeværende sæson er færdigspillet, skal TM Tønder Håndbold have ny...
3 uger siden

Ny bagspiller til TMT

TM Tønder henter ny bagspiller til klubben fra den kommende sæsonstart....
3 dage siden

Fløj skifter til ligaklub

TM Tønder Håndbolds topscorer, Viktor Bergholt, stopper i klubben efter denne...
1 uge siden

Hylleberg stopper i TMT

Andreas Hylleberg stopper i klubben efter denne sæson. Når denne sæson...
3 dage siden

Flot træningskamp i Skærbæk

Uden Jesper Redlefsen, langtidsskadede Jaris Tobeler og Livio Klausen, der spillede...
4 uger siden

TMT 2 banker topholdet

De unge drenge på 3. div havde søndag besøg af rækkens...
1 uge siden

TMT startede året med sejr

DHK Flensburg har med Claus Lyngsøe og Magnus Frisk Jensen på...
4 uger siden

TM Tønder møder bundholdet

Da TM Tønder sidst i september gæstede Roskilde var vi i...
2 uger siden

Et kvart sekund fra sejren

Det var en topklar Thomas Clausen, der bankede 4 af de...
2 uger siden

Revanche til gode

Når TM Tønder på søndag drager til Århus nord for at...
3 uger siden

SMALT NEDERLAG I DET FYNSKE

Undertegnede havde sko med og den røde trøje var trukket over...
3 dage siden

Bøvlet opgave venter i København

TM Tønder skal på søndags opgave i København, nærmere betegnet i...
6 dage siden

Filtenborg: Trives bedst når jeg er tryg

Anton Filtenborg er i gang med for alvor at vise hvad...
1 uge siden

TMT nedkæmper Roskilde

TM Tønder spiller blændende når de er underdogs, især når modstanderne...
1 uge siden

TMT hiver besværligt point hjem

TM Tønder måtte søndag en tur til Frederiksberg, til en yderst...
3 dage siden

Støtteturen slutter med fælles hygge

Husker du da vi for et år siden gik den sidste...
2 uger siden