Rune Schrøder vender hjem

Rune Schrøder vender hjem

Det er med meget stor begejstring, at vi kan offentliggøre endnu en spændende spiller i TM Tønder til de kommende to sæsoner. Klubben har nemlig indgået en to-årig aftale med Rune Hoyer Schrøder, der vender tilbage til klubben efter nogle år i den bedste danske, svenske og franske liga, hvor han senest har optrådt for Cesson Rennes MHB.

Sportschef Steen Thomsen vil indledningsvis godt på TM Tønders vegne benytte lejligheden til at takke og kvittere over for de trofaste sponsorer, som har muliggjort Runes come back i sin moderklub. Uden PTI Europa A/S, Nybolig Tønder og SB Bilers forståelse og opbakning ville vi som klub aldrig have været i stand til at hente en af vore egne dygtige lokale håndboldspillere tilbage til klubben igen.

Efter nogle hektiske og intense forhandlinger de seneste uger udtrykker Sportschef Steen Thomsen stor begejstring over, at det er lykkes at hente den målfarlige og teknisk dygtige bagspiller, Rune Hoyer Schrøder, tilbage til TM Tønder. Steen Thomsen fortsætter: ”For alle os som har været involveret i Runes come back har det været af afgørende betydning, at Rune er en dygtig lokal og rutineret spiller i sin allerbedste håndboldalder, som vi mener, vil passe perfekt ind i den trup, vi har samlet til de kommende sæsoner”.

Rune har fået sin håndboldopdragelse i moderklubben Møgeltønder UIF, og senere spillet ungdomshåndbold i TM Tønder, inden han tidligt i sin karriere kom med i førsteholdstruppen, hvor han viste sig som en talentfuld spiller med masser af power i såvel 1. division som i Håndboldligaen.

Før sæsonen 2017/2018, skiftede han til Fredericia HK, hvor han tilbragte i to sæsoner. Derefter var han på et succesrigt ophold i den svenske klub IK Sävehof, hvor han bidrog til det svenske mesterskab i den første sæson og pokaltitlen i den anden sæson. I den netop afsluttede sæson har Rune fået masser af erfaring i den stærke franske liga, hvor han har optrådt for klubben Cesson Rennes MHB.

“Det er meget glædeligt, at vi får Rune ”hjem” til TM Tønder igen. Vi har selvfølgelig en forventning om, at han vil få en stor rolle og et stort ansvar på holdet, hvor hans erfaring alene vil komme til at spille en vigtig rolle i forhold til holdets udvikling. Vi har således en klar forventning til, at Rune kommer til at styrke et i forvejen dygtigt og talentfuldt kollektiv, hvor vi sammen i fællesskab løfter og bidrager til resultaterne”.

Rune Schrøder ser frem til at trække i den røde TM Tønder trøje igen:

”Jeg har altid gået med en lille drøm om at vende tilbage til TM Tønder. At det skulle ske nu, det havde jeg og klubben nok ikke forudset. Men jeg var havnet i en situation i Frankrig, hvor jeg har haft behov for at skabe en bedre balance mellem håndbold, spilleglæde og private præferencer. Samtidig er jeg meget glad for og stolt over, at gode lokale kræfter har medvirket til, at jeg nu får mulighed for at realisere en drøm om at vende hjem til TM Tønder med en meget stor ”sult” og lyst til at bidrage til et meget spændende og ambitiøst projekt. En vigtig årsag til, at jeg vender tilbage til Tønder, er helt bestemt projektet, som jeg er blevet præsenteret for og som jeg kan se mig selv i og som jeg gerne vil bidrage til. Det nye projekt i Tønder med en masse ærgerrige unge og meget talentfulde spillere, der vil frem i deres karriere, sammenholdt med en klub der har ambitioner om højere placeringer, tiltaler mig meget. Jeg har en drøm og en ambition om, at vi som hold i TM Tønder kan opnå resultater, som vi som hold og som lokalområde kan være stolte af. Samtidig ser jeg frem til med min håndbolderfaring og alder at kunne bidrage til holdet og derigennem medvirke til at styrke kollektivet. Jeg tror på, at vi sammen som hold kan få en masse godt ud af hinanden, og derigennem udvikle os både som hold og individuelt. Derudover ser jeg frem til, at vi kommer til at opleve Tønderhal 2 som i de “gamle dage” med masser af mennesker og larm. Det har et nyt og ungt hold i den grad brug for. Jeg ser utrolig meget frem til at vende hjem, og møde holdet. Sammen er vi stærke!”

Er der spørgsmål til ovenstående, bedes man kontakte sportschef Steen Thomsen.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen,
TM Tønder Håndbold