Sæsonen 2017/2018 er forbi
Sæsonen 2017/2018 er forbi
Sæsonen 2017/2018 er forbi
Sæsonen 2017/2018 er forbi

Sæsonen 2017/2018 er forbi

Nu kigger vi frem mod en ny sæson

Skrevet d. 29. maj 2018 af
Flemming Sørensen
| Foto:
Flemming Andersen
Sæsonen 2017/2018 er forbi

Håndboldsæsonen 2017/2018 er forbi for TM Tønder Håndbold – en sæson der bød ”ups and downs” og slutteligt endte med nedrykning til 1.division efter to spændende sæsoner i 888-ligaen.

Klubben skulle i gang med den svære sæson 2 i 888-ligaen. Efter nervepirrende kampe mod Skive FH, havde holdet sikret sig overlevelse, og nye spændende udfordringer ventede i landets bedste række.

Op til den nye sæson fik holdet nyt trænerteam. Claus Lyngsøe stoppede i TM Tønder, og han blev på cheftrænerposten afløst af en tidligere spiller. Torben Sørensen blev løst af sin kontrakt i Otterup, blev cheftræner i klubben og udgjorde sammen med Mark Bendixsen trænerteamet. Nye spillere var kommet til klubben, som erstatning for bl.a. Jimmy Elmgaard og Nikolaj Enderleit. Talenter som Emil Bergholt og Thomas Clausen var kommet til klubben, og de fik da også en stor rolle på holdet i denne sæson.

En ung, men talentfuld, trup lagde for med fyr og klem. Første officielle kamp var i Santander Cuppen, hvor stjernebesatte Bjerringbro Silkeborg – bl.a. med hjemvendte Jesper Nøddesbo – gæstede en hed Tønder Hal 2 i slutningen af august. Efter en fight ud over det sædvanlige, så nedkæmpede vores unge mandskab storfavoritterne, og vandt 26-25. Et resultat der gav genlyd, og klubbens største resultat blev åbningen på sæsonen 17/18. Holdet var således nu kun én kamp fra Final4 – et lokalopgør mod Ribe-Esbjerg HH skulle afgøre om holdet blev blandt de sidste fire i Santander Cuppen.
i kvartfinalen så det længe ud som om, at TM Tønder vil skabe en ny pokalsensation. Holdet førte i store dele mod REHH, men mod de døende minutter fik hjemmeholdet kontakt, og det blev desværre ikke de rødklædte, som skulle i Final4. Måltavlen viste 21-20 efter de 60 minutter…. ærgerligt for mulighederne var der.
Kampene i Santander Cuppen gav tro på tingene i 888-ligaen, og i kampen efter nederlaget til REHH kom det første point på kontoen. Uafgjort i Kolding. Dette blev fulgt op af en hjemmesejr mod Sønderjyske. Endnu engang var der en fantastisk stemning i Tønder Hal 2, og tilskuerne bakkede flot op, så en velfortjent sejr over Sønderjyske kom i hus. TM Tønder begyndte at få udbytte af anstrengelserne.
I det næste lokalopgør, denne gang mod Ribe-Esbjerg, var der igen point på kontoen. Uafgjort i Ribe, skabte ny tro på tingene inden hjemmekampen mod Skanderborg. Denne vandt TM Tønder også, så pointtallet hed 6 inden de sidste to kampe. Den 23. december var en stemningsfyldt Tønder Hal 2 klar til at modtage Aarhus Håndbold. TM Tønder gik på juleferie med en masse optimisme, da de efter en meget flot kamp sejrede 35-31.

Holdet var godt nok placeret på sidstepladsen, men havde samlet 8 point inden de resterende 9 kampe i foråret. Grundet HC Midtjyllands ændrede hold efter pausen, vil 5 point således sandsynligvis være tilstrækkeligt for at undgå den direkte nedrykning.
Det første point efter VM-pausen var tæt på at komme i hus, da BSV gæstede Tønder i den første kamp efter jul. Desværre blev det til et 1-måls nederlag – øv.
Dette blev fulgt op af et nederlag i Nordsjælland, inden KIF Kolding kom til Tønder. En tæt kamp, hvor Koldings rutinerede kræfter slutteligt var bedst. Nederlag på 25-27 inden turen gik til Skansen, hvor Sønderjyske tog imod. En herrefight af de store, resulterede i, at vi igen slog Sønderjyske. Overbevisende sejr på 28-23, og en saltvandsindsprøjtning inden de sidste 5 kampe – alt tegnede til et drama i sidste kamp – hjemme mod Ribe-Esbjerg HH.

Og sådan gik det – selvom vi ydede gode præstationer ude mod Aalborg og Skjern samt hjemme mod GOG så gav det ikke point. Til gengæld fik vi den forventede sejr mod HC Midtjylland, og dermed var parolen klar inden sidste kamp – point hjemme mod Ribe-Esbjerg, hvis den direkte nedrykning skulle undgås.

Dermed kunne holdet selv afgøre sin skæbne. Og opbakningen til holdet var kolossal – allerede en time inden kampstart var go´e gamle Tønder Hal 2 klædt på til håndboldfest – alt var sat ind i håbet om point.
Sådan gik det som bekendt desværre ikke – inden vi rigtigt var kommet i gang, så var REHH komfortabelt foran, og kampen fusede ud. Nederlag og nedrykning var kendsgerningen efter sidste fløjt.

Efter 26 kampe lyver tabellen sjældent! Vi manglede et point – eller blot et mål i en uafgjort kamp – så havde vi undgået 14.pladsen.
Vi må kigge fremad og bruge de mange erfaringer fra sæsonen til at bygge et nyt hold op. Vi skal udvikle de mange unge spillere, og forhåbentlig kommer vi til at vinde betydelig flere kampe end i denne sæson. De blivende spillere får en vigtig opgave i forhold til at videreudvikle kulturen, og i kombination med de nye unge kræfter som kommer til, så skal næste sæson blive med mange gode oplevelser.

Der er rigtig mange gode hold i 1. division, så der kommer ingen lette kampe. Ud over storsatsende Fredericia HK, som er et ligahold i forklædning, så er der en gruppe af hold, som er meget jævnbyrdige. Flere klubber er ikke færdige med at fuldende truppen, så hvem der skal kæmpe i toppen sammen med Fredericia er svært at forudsige.

For TM Tønder så gælder det om, at videreuddanne spillerne, og med den tilgang klubben får af unge, talentfulde kræfter, så bliver der kamp om pladserne.
Tilgangen fra egne rækker af Casper Madsen og Mathias Heissel bliver spændende bekendtskaber. To hårdtarbejdende typer, der på hver sin måde er dygtige spillere. Fra Sønderjyske kommer bagspilleren Jacob Lyck sammen med stregspiller Nikolaj Keller – også to typer der vil kæmpe for tingene, og som passer perfekt ind i konceptet om at komme til TM Tønder, træne i et godt miljø, og få chancen gennem masser af spilletid.
En spændende tilgang på venstre fløj kommer fra Ribe-Esbjerg HH, hvor den tidligere ungdomslandsholdsspiller Lasse Nikolajsen, er ny mand i klubben. Et stort talent, der bliver en vigtig brik i kommende sæson.
Jeppe Jonassen er en af de rutinerede kræfter i næste sæson. Jeppe kommer til klubben fra Skanderbog Håndbold, og har tidligere spillet mange kampe for både Nordsjælland og Ringsted.

Truppen til den kommende sæson er derudover pt som følger: Christian Trans, Emil Bergholt, Thomas Clausen, Rolf Ravn, Hans Martin Asmussen, Thomas Clausen, Ulrik Eggert, Benjamin Holm, Lasse Hamann-Boeriths og Jesper Redlefsen.

Klubben præsenterer 2 nye spillere ved et arrangement hos en af sponsorerne, Sydbank, torsdag eftermiddag. Her vil der også være mulighed for at høre klubbens forventninger til næste sæson, nye tiltag samt en auktion over spillernes trøjer fra denne sæson.

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Pressemeddelelse Stregspiller

Pressemeddelelse TM Tønder Håndbold Elite A/S TM Tønder Håndbold har sikret...
1 år siden

Pressemeddelelse TM Tønder

Morten Jørgensen stopper i TM Tønder efter denne sæson, ligesom der...
1 år siden

TMT søger videomand

45 årige Peter Christensen har nu i 11 år sørget for...
10 måneder siden

Sejr i fantastisk kulisse

Det var – med stor sandsynlighed – årets kamp i 1....
9 måneder siden

Pressemeddelelse TM Tønder

TM Tønder Håndbold har fra de kommende to sæsoner sikret sig...
1 år siden

Gode takter i første træningskamp

Torsdag aften spillede de to 1.divisionsmandskaber fra TM Tønder og HC...
12 måneder siden

Velbesøgt informationsmøde

Der var varmt i det velbesøgte lokale hos Sydbank i Tønder,...
1 år siden

Pressemeddelelse

Lasse Hamann Boeriths udnytter en option i hans kontrakt, og siger...
7 måneder siden

Torben S: Det bliver absolut ikke let

Hele spillertruppen holder ferie lige nu, og ud over at batterierne...
1 år siden

Sæsonens sidste kamp

Det har været en lang sæson for TM Tønder, og det...
1 år siden

Drømmen gik i opfyldelse

Søndag eftermiddag startede turneringen for TM Tønders herrer i 1. division....
11 måneder siden

Sørensen: Kampen der havde alt – også en efterfølgende protest.

TM Tønder var søndag aften den ene hovedpart i en fantastisk...
9 måneder siden

Pressemeddelelse TM Tønder Håndbold Elite A/S

Pressemeddelelse TM Tønder Håndbold Elite A/S TM Tønders træner Torben Sørensen...
5 måneder siden

Sejr i fin træningskamp

Tirsdag aften spillede TM Tønder sæsonens fjerde træningskamp, da de i...
11 måneder siden

Pressemeddelelse

TM Tønder Håndbold har forlænget kontrakten med højre fløj Hans Martin...
1 år siden

Pressemeddelelse ang. appelsagen.

pressemeddelelse, TM Tønder, 4. maj 2018  DHF har igen ikke styr...
1 år siden

Program for træningskampe

Efter den store udskiftning i truppen, og den lange pause siden...
12 måneder siden

Afgørelse i protestsag

Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1. division har dags dato truffet afgørelse i...
9 måneder siden

Søndag skal vi møde to top 4 hold

Overskriften kan måske lyde lidt tricky, men når TM Tønder søndag...
9 måneder siden

Suveræne knægte

Mange spillere stopper i TMT efter denne sæson, men nogle af...
1 år siden

Sejr i Randers

TM Tønder var lørdag eftermiddag på besøg i Arena Randers, hvor...
10 måneder siden

Velbesøgt træningskamp i Tønder Hal 2

Torsdag aften vandt TM Tønder årets første træningskamp, hvorefter holdet tog...
12 måneder siden

Damer er tilbage i TMT

Motto’et er “Her er plads til alle” og derfor stiller damerne...
11 måneder siden

TM Tønder er med ved Rigtige mænd løbet

I 20 byer landet over, er der rigtige mænd løb, på...
1 år siden

Boeriths: Vi spiller sammen som hold

Lasse Hamann-Boeriths har i den grad fået nettet til at blafre...
10 måneder siden