Sæsonens første nederlag
Sæsonens første nederlag
Sæsonens første nederlag
Sæsonens første nederlag

Sæsonens første nederlag

Det var i mange henseender stolpe ud for TM Tønder i dagens kamp

Skrevet d. 17. november 2018 af
Flemming Sørensen
| Foto:
Flemming Andersen & Jane R. Ohlsen, IN Foto Højer.
Sæsonens første nederlag

TM Tønder led sæsonens første nederlag, da der i dag var besøg fra Lolland. Team Sydhavsøerne vandt dagens kamp, der på mange måder var fyldt med intensitet og dramatik. To røde kort til hjemmeholdet tidligt i kampen fik afgørende indflydelse på opgøret.

Det hele startede så festligt og i en god stemning, da der var optakt i Erhvervsklubben. Under trænerinterviewet blev der joket med Sydhavsøernes nederlag i 2014, hvor de førte 11-0 og alligevel tabte. Sportschefen fra TSØ garanterede at dette ikke vil ske igen – han troede ovenikøbet på sejr i dagens match.

Festlighederne fortsatte i en stemningsfyldt og velbesøgt Tønder Hal 2, hvor maskotten Tønderix gjorde sin entre´ på hallens elmotoriserede transportmiddel. Hjemmeholdet kom da også ind – sammen med børnespillere fra Løgum IF – til en hjemmepublikum, der var i højt humør. Fanklubben Red Support fik i dag modspil af en gruppe entusiatiske tilhængere fra TSØ. Alt var lagt i støbeskeen til en flot håndboldkamp…..Desværre blev det en noget anderledes oplevelse man efter kampen sidder tilbage med. Det blev en kamp, hvor det i mange henseender var op ad bakke for vores hold.

Team Sydhavsøerne er en klub med ambitioner, som spiller frisk til. De er meget direkte i deres spil, og fra start af dagens kamp spillede de 7:6. Heldigvis havde Christian Trans en stærk start i målet, og der gik mere end 4 minutter inden udeholdet kom på tavlen. Lidt tid inden – 3.52 inde i opgøret – fik Felix Kasch banket dagens første mål ind. Forud var gået knap fire minutter, som blev et godt billede på kampen. Masser af tempo, mange afslutninger og et TSØ forsvar der pakkede tæt omkring Emil Bergholt og stødte frem på Felix Kasch. Og ikke mindst, at vi de første minutter har tre stolpeskud, der på andre dage gik ind. Det fortsatte i de resterende 56 minutter….

Da der kom gang i scoringerne blev de meget ligeligt fordelt. Meget tidligt bliver Rolf Ravn ramt af en 2 minutters udvisning, men Ulrik Eggert svarede igen med en snu scoring til 4-4. Der blev i det hele taget fightet godt fra begge mandskaber – uden det på nogen måde var en hårdt spillet kamp. Desværre bragte dommerne hurtigt sig selv i fokus, og det bragte frustrationerne frem hos begge mandskaber. Lasse Homann Boeriths fik efter 18 minutters spil et direkte rødt kort for en tackling mod Martin Vilstrup. Kort tid forinden var Rolf Ravn blevet idømt sin 2. udvisning, og inden halvlegen var omme blev han præsenteret for endnu en 2 minutters udvisning og dermed rødt kort…..Og det er helt naturligt, at uden Lasse og Rolf var udsigterne til de sidste 30 minutter ikke alt for gode. Utrolig ærgerligt for kampens forløb……..

Pausestillingen viste 10-14 i Team Sydhavsøernes favør, hvilket også skyldes at TM Tønder ikke helt havde ramt det vanlige niveau. Til trods for et entusiatisk hjemmepublikum, så ramte vi ikke helt dagen i første halvleg.

Det fortsatte desværre i begyndelsen af 2. halvleg, hvor gæsterne bragte sig foran med 7 mål efter 37 minutters spil. Mange troede hermed at kampen nu var afgjort, men det var som om, at dette vækkede de sidste procent i hjemmeholdet. Måske de huskede tilbage på 2014-kampen….

En hårdt kæmpende Emil Bergholt reducerede til 14-20 – et rigtig energimål fra Bergholt, som i dag havde meget svære betingelser!! De efterfølgende minutter tog unge Casper Rahr og hårdtskydende Felix Kasch affære. På skift fik de scoret, alt imens Niklas Simonsen i målet lukkede helt af. Casper Madsen spillede sin hidtil bedste kamp på 1. divisionsholdet, og han krydrede en flot indsats med flere kølige scoringer på straffe – dejligt når unge spillere tør tage ansvar! Det samme må siges om Lasse Nikolajsen, der med mange fine aktioner i både forsvar og angreb blev valgt til dagens “man of the match”.

Hjemmeholdet kom helt tæt på og med 11 minutter igen var stillingen 20-22. Stemningen i hallen var euforisk, og de sidste 10 minutter blev en spændende affære, hvor der var utrolig mange spilstop. Selvom Martin Vilstrup med 8 minutter igen øger føringen til 25-21 sad man med en fornemmelse af, at det vil give point til TMT.

Og trods kampens forløb, så tegnede alt til en vanvittig tæt afslutning. Hjemmeholdet får kontakt med under 1 1/2 minut igen, da Felix Kasch endnu engang hamrer bolden i kassen til stillingen 27-28. I det efterfølgende meget lange TSØ-angreb kommer der omsider “arm på”, og i forsøg på gennembrud vurderer dommerne at TSØ-spilleren rammes i ansigtet af Jeppe Jonassen, der til stor frustration for hjemmeholdet og tilskuerne – bliver tildelt 2 minutter. TSØ kan dermed kører sejren hjem, og Vilstrups sidste scoring lukker kampen til slutresultatet 27-29.

 

 

Sæsonens første nederlagSæsonens første nederlagSæsonens første nederlagSæsonens første nederlagSæsonens første nederlagSæsonens første nederlagSæsonens første nederlagSæsonens første nederlagSæsonens første nederlagSæsonens første nederlagSæsonens første nederlagSæsonens første nederlagSæsonens første nederlagSæsonens første nederlagSæsonens første nederlagSæsonens første nederlagSæsonens første nederlagSæsonens første nederlagSæsonens første nederlagSæsonens første nederlag

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Ung bagspiller til TM Tønder

TM Tønder henter talentfuld bagspiller i ligaklubben Mors/Thy Håndbold. 19- årige...
4 uger siden

TM Tønder skal have ny direktør

Tønder Kommunes elitehåndboldklub TM Tønder skal have ny direktør. Klubbens direktør...
2 uger siden

TM Tønder imødegår kritik.

Tønder Kommunes elitehåndboldklub TM Tønder afviser tidligere spilleres anklager om kontraktfiduser...
2 uger siden

God sæsonafslutning

TM Tønder var top klar til opgaven, onsdag aften mod KIF...
3 uger siden

Jaris Tobeler stopper i TMT

Efter to sæsoner i klubben, siger TM Tønder farvel til Jaris...
3 uger siden

Onsdag er pokaldag

På onsdag den 10.maj klokken 19.00 spiller TM Tønder den sidste...
4 uger siden