Sæsonens sidste kamp – liga eller 1. division?
Sæsonens sidste kamp – liga eller 1. division?
Sæsonens sidste kamp – liga eller 1. division?
Sæsonens sidste kamp – liga eller 1. division?

Sæsonens sidste kamp – liga eller 1. division?

Fredag aften afsluttes sæsonen for vores hold i 1. division. Den ultimative afslutning venter i Sydbank Arena klokken 20:45.

Skrevet d. 17. maj 2019 af
Flemming Sørensen
| Foto:
Flemming Andersen
Sæsonens sidste kamp – liga eller 1. division?

Det er længe siden truppen startede optakten til sæsonen, spillede træningskampe og i begyndelsen af september indledte turneringen med en hjemmekamp mod Ajax København.
Fra start var alle spændte på, hvordan sæsonen vil tegne sig. Som nedrykker er det per definition altid vanskelig, og TM Tønder har i denne sæson været klubben alle gerne vil slå.
Selvom der var 9 nye ansigter i truppen, så hed målsætningen fra start top 3. Som sæsonen artede sig, blev det mere og mere tydeligt, at netop dette mål kom inden for rækkevidde.

Længe var holdet en flot nummer 1, hvor det blev til lutter sejre i de første 9 kampe. Et par nederlag inden jul, gjorde dog ikke tilfredsheden mindre. Sammen med Fredericia HK skilte de to hold sig ud, og i februar dannede Tønder Hal 2 rammen om en spændende topkamp i 1. division. Her trak Fredericia det længste strå, og senere de blev en suveræn og fortjent vinder af 1. division.

Der var ”ups and downs” i den efterfølgende periode, men en fornem afslutning på sæsonen, gjorde at vores hold blev en flot nummer 2 i rækken. Målsætningen var indfriet, men spillerne og teamet omkring var ikke tilfredse. To flotte sejre mod rækkens nummer 3, Team Sydhavsøerne, betød at vi selv fik muligheden for at spille os i håndboldligaen.

Forventningerne til en ligaplads blev skudt himmelhøjt, da vores hold leverede en mandfolkepræstation af rang i det første opgør mod mægtige KIF Kolding. 2-måls sejr og det hele kunne afgøres på hjemmebanen den 14. maj. HåndboldDanmark rettede i den grad fokus mod TM Tønder – massiv omtale af præstationen og optakten til returkampen, tvtid på TV2 Sport og en massiv tilskuerinteresse, gjorde kampen til en af de vigtigste i klubbens historie.

Som alle ved blev det ikke i første omgang til en plads i Håndboldligaen – presset og forventningerne blev – måske – for store, og kombinationen af en skidt start og et stærkt modstanderhold med individuelle klassepræstationer, gjorde at vi løb ind i et klart nederlag på 19-29. En lærerig erfaring, som alle på og omkring holdet har skulle reflektere over.

Men….holdet har leveret fremragende i sæsonen, og nu er de der, hvor det har været ”drømmen” at komme til. En 3. og altafgørende kamp om en plads i ligaen. Et måls sejr er nok, og det er ikke mere end én uge siden holdet vandt med to mål – samme sted, og samme modstander.

I tirsdags var vi hjemme under et gevaldigt pres. I dag er det i Kolding, hvor mere end 4.000 tilskuere vil ”forlange” en sejr til hjemmeholdet. Dét er et pres, der vil noget! Vores hold kan spille frit, smide hæmningerne og gribe chancen. Det har der været talt meget om siden tirsdag, og træner Torben Sørensen har fuld tiltro til spillerne:
”Det har været en lang sæson, og nu er vi som hold fremme ved afslutningen. Det handler i høj grad om, at finde de sidste ressourcer som gruppe. Vi skal nyde og være stolte af det vi har gjort sammen, og som eliteudøver er vi aldrig tilfreds med ”bare” at stille op. Vi blev en erfaring rigere i tirsdags, nu er det en ny kamp, hvor vi starter fra 0-0.
Det er sådanne kampe vi gerne vil kunne give spillerne i Tønder, hvor mange af dem, for første gang kommer under så stort et pres. Til kampen i dag er svært at finde noget helt nyt taktisk til. Dog er der nogle ting der kan finpudses, og det vil både vi og KIF Kolding komme med-
Afgørende for kampens udfald, bliver hvem der rammer det rigtige spændingsniveau og mental er bedst forberedt. Anders Pedersen stod godt i tirsdags men målt på statistikken. Men han var ”kun” to redninger bedre end Trans.
Den fysiske tilstand hos os er god. Vi har haft pauser op til de her kampe, og vi er i god stand. Som altid håber vi naturligvis på stor opbakning, fra vores mange tilhængere – da vi sidst spillede i Kolding gav det os rigtig meget, at så mange heppede på TM Tønder.”

Skulle kampen i aften ende uafgjort, så er der 2 x 5 minutter forlænget spilletid. Er det stadig uafgjort er der igen 2 x 5 minutters spilletid. Er det endnu ikke afgjort så er der 5 straffekast til hvert hold. Dette fortsætter man med, indtil der er fundet en vinder.

Kampen fløjtes i gang kl. 20.45 hvor Mads Dahl Hermansen og Jesper Madsen fløjter op til kamp. Igen dygtige dommere, som skal styre slagets gang.

TM Tønder har før leveret drama for alle pengene når det gælder oprykning til ligaen….spørg bare i Nordsjælland.

God kamp – SAMMEN ER VI STÆRKE

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

TM Tønder kom godt fra start

Det gik egentlig planmæssigt. Inden der var gået et minut blev...
3 uger siden

Så skal der endelig spilles om point

For to år siden spillede vi to drabelige opgør mod ESV,...
3 uger siden

Krarup: Vi halter efter

“Vi fortjener jo ikke at få point i dag” var det...
2 uger siden

Dramatisk pointdeling

Der var fuld tryk på i en velopfyldt og kogende Tønderhal...
2 uger siden

Klart nederlag i Grindsted

TM Tønder var lørdag en tur i Grindsted, hvor rækkens vel...
7 dage siden

TM Tønder på svær opgave

I Pre-sæsonen mødtes Grindsted og TM Tønder i Rødding og efter...
1 uge siden

Ny trup indtager Tønderhal 2

Endelig, ENDELIG, får vi sæson 23/24 truppen at se i Tønderhal...
2 uger siden

TM Tønder har ansat ny direktør

Tønder Kommunes elitehåndboldklub henter direktør fra medie- og kulturverdenen Tønder Kommunes...
3 uger siden

Schrøders comeback i Hal 2

Tønderhal 2 kogte på mange parametre fredag aften. En velopfyldt hal,...
2 uger siden

TMT møder potientelt tophold

Skive FH har over flere omgange spillet i ligaen og selv...
18 timer siden

Sjovt fællesskab fra yngste spiller til eliteholdet

115 spillere fra TM Tønders børne-, ungdoms- og elitehold var samlet...
3 uger siden