Sæsonens sidste kamp – liga eller 1. division?
Sæsonens sidste kamp – liga eller 1. division?
Sæsonens sidste kamp – liga eller 1. division?
Sæsonens sidste kamp – liga eller 1. division?

Sæsonens sidste kamp – liga eller 1. division?

Fredag aften afsluttes sæsonen for vores hold i 1. division. Den ultimative afslutning venter i Sydbank Arena klokken 20:45.

Skrevet d. 17. maj 2019 af
Flemming Sørensen
| Foto:
Flemming Andersen
Sæsonens sidste kamp – liga eller 1. division?

Det er længe siden truppen startede optakten til sæsonen, spillede træningskampe og i begyndelsen af september indledte turneringen med en hjemmekamp mod Ajax København.
Fra start var alle spændte på, hvordan sæsonen vil tegne sig. Som nedrykker er det per definition altid vanskelig, og TM Tønder har i denne sæson været klubben alle gerne vil slå.
Selvom der var 9 nye ansigter i truppen, så hed målsætningen fra start top 3. Som sæsonen artede sig, blev det mere og mere tydeligt, at netop dette mål kom inden for rækkevidde.

Længe var holdet en flot nummer 1, hvor det blev til lutter sejre i de første 9 kampe. Et par nederlag inden jul, gjorde dog ikke tilfredsheden mindre. Sammen med Fredericia HK skilte de to hold sig ud, og i februar dannede Tønder Hal 2 rammen om en spændende topkamp i 1. division. Her trak Fredericia det længste strå, og senere de blev en suveræn og fortjent vinder af 1. division.

Der var ”ups and downs” i den efterfølgende periode, men en fornem afslutning på sæsonen, gjorde at vores hold blev en flot nummer 2 i rækken. Målsætningen var indfriet, men spillerne og teamet omkring var ikke tilfredse. To flotte sejre mod rækkens nummer 3, Team Sydhavsøerne, betød at vi selv fik muligheden for at spille os i håndboldligaen.

Forventningerne til en ligaplads blev skudt himmelhøjt, da vores hold leverede en mandfolkepræstation af rang i det første opgør mod mægtige KIF Kolding. 2-måls sejr og det hele kunne afgøres på hjemmebanen den 14. maj. HåndboldDanmark rettede i den grad fokus mod TM Tønder – massiv omtale af præstationen og optakten til returkampen, tvtid på TV2 Sport og en massiv tilskuerinteresse, gjorde kampen til en af de vigtigste i klubbens historie.

Som alle ved blev det ikke i første omgang til en plads i Håndboldligaen – presset og forventningerne blev – måske – for store, og kombinationen af en skidt start og et stærkt modstanderhold med individuelle klassepræstationer, gjorde at vi løb ind i et klart nederlag på 19-29. En lærerig erfaring, som alle på og omkring holdet har skulle reflektere over.

Men….holdet har leveret fremragende i sæsonen, og nu er de der, hvor det har været ”drømmen” at komme til. En 3. og altafgørende kamp om en plads i ligaen. Et måls sejr er nok, og det er ikke mere end én uge siden holdet vandt med to mål – samme sted, og samme modstander.

I tirsdags var vi hjemme under et gevaldigt pres. I dag er det i Kolding, hvor mere end 4.000 tilskuere vil ”forlange” en sejr til hjemmeholdet. Dét er et pres, der vil noget! Vores hold kan spille frit, smide hæmningerne og gribe chancen. Det har der været talt meget om siden tirsdag, og træner Torben Sørensen har fuld tiltro til spillerne:
”Det har været en lang sæson, og nu er vi som hold fremme ved afslutningen. Det handler i høj grad om, at finde de sidste ressourcer som gruppe. Vi skal nyde og være stolte af det vi har gjort sammen, og som eliteudøver er vi aldrig tilfreds med ”bare” at stille op. Vi blev en erfaring rigere i tirsdags, nu er det en ny kamp, hvor vi starter fra 0-0.
Det er sådanne kampe vi gerne vil kunne give spillerne i Tønder, hvor mange af dem, for første gang kommer under så stort et pres. Til kampen i dag er svært at finde noget helt nyt taktisk til. Dog er der nogle ting der kan finpudses, og det vil både vi og KIF Kolding komme med-
Afgørende for kampens udfald, bliver hvem der rammer det rigtige spændingsniveau og mental er bedst forberedt. Anders Pedersen stod godt i tirsdags men målt på statistikken. Men han var ”kun” to redninger bedre end Trans.
Den fysiske tilstand hos os er god. Vi har haft pauser op til de her kampe, og vi er i god stand. Som altid håber vi naturligvis på stor opbakning, fra vores mange tilhængere – da vi sidst spillede i Kolding gav det os rigtig meget, at så mange heppede på TM Tønder.”

Skulle kampen i aften ende uafgjort, så er der 2 x 5 minutter forlænget spilletid. Er det stadig uafgjort er der igen 2 x 5 minutters spilletid. Er det endnu ikke afgjort så er der 5 straffekast til hvert hold. Dette fortsætter man med, indtil der er fundet en vinder.

Kampen fløjtes i gang kl. 20.45 hvor Mads Dahl Hermansen og Jesper Madsen fløjter op til kamp. Igen dygtige dommere, som skal styre slagets gang.

TM Tønder har før leveret drama for alle pengene når det gælder oprykning til ligaen….spørg bare i Nordsjælland.

God kamp – SAMMEN ER VI STÆRKE

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Thomas Clausen stopper i TMT

Thomas Clausen stopper i TM Tønder med udgangen af denne sæson....
4 uger siden

Ungdomslandsholdsspiller til TM Tønder.

TM Tønder henter igen til den kommende sæson en U21 landsholdsspiller,...
4 dage siden

Hurtig fløj til TMT

TM Tønder henter fra den kommende sæson den 22 årige venstre...
15 timer siden

Ny stregspiller til TMT

TM Tønder henter ny stregspiller. Phillip Lyngby har underskrevet en 2-årig...
3 uger siden

Ung venstrefløj til TMT

TM Tønder har underskrevet en 2-årig aftale med fløjspilleren Nicolaj Snogdal,...
3 uger siden

Jesper stopper

Efter 5 seniorsæsoner i TM Tønder Håndbold, stopper venstre fløj Jesper...
1 dag siden

TMT henter stregspiller i Skovbakken

TM Tønder har indgået aftale med den 21-årige stregspiller, Carl Søndergaard,...
2 uger siden

Ung bagspiller til TMT

TM Tønder har underskrevet en 2-årig aftale med Malthe Damgaard, der...
2 uger siden

Stor sejr i Århus

TM Tønder spillede en fremragende kamp i Århus, hvor alle bød...
3 uger siden

Pokalkamp i Kibæk

Kibæk Krydsfelt er navnet på det flotte idrætcenter i Kibæk, syd...
5 dage siden

Meyer Ejlersen piller Odder ned

TM Tønder kom godt fra start og bragte sig foran 4-1...
4 uger siden

TMT 2 slår rækkens bedste hjemmehold

Kiggede man på stillingen inden weekendens kamp, så var det nummer...
2 uger siden

Vigtig sejr til U19 drenge

Der var nerve på, til søndagens kamp mellem TM Tønders U19...
6 dage siden

Spændende opgør venter i Århus

Århus HC har 21 point og TM Tønder har 19. Århus...
3 uger siden

Andetholdet taber taktisk slag

TM Tønder 2 har spillet fantastisk på hjemmebane i denne sæson,...
3 uger siden

Stor søndag venter

På søndag kan TM Tønder Håndbold tage endelig afstand til nedrykningsstregen,...
4 uger siden

Snæver sejr på Fyn

Der er mange kampe på fyn, for 3.divisions herrerne og søndag...
5 dage siden

Turen går til Ølstykke

Lørdag går turen til Ølstykkehallen, hvor vi ikke har spillet i...
2 dage siden

Generalforsamling i Støtteforeningen

Til medlemmer af TM Tønders støtteforening I henhold til vedtægternes bestemmelser...
1 uge siden

Elever gik over en million skridt

11 elever fra Tønder Ungdomsskole & STU gik 1.164.695 skridt for...
4 uger siden