Sejr mod 2. pladsen
Sejr mod 2. pladsen
Sejr mod 2. pladsen
Sejr mod 2. pladsen

Sejr mod 2. pladsen

Skrevet d. 15. januar 2017 af
Flemming Sørensen
Sejr mod 2. pladsen

Søndag eftermiddag tog TMT’s 3. divisionshold imod rækkens 2. plads fra Kolding HK. Kolding råder over flere profiler deriblandt de to tidligere TMT spillere Anders Eriksen og Karsten Tietje. Det omvendte opgør endte med en Koldingsejr på 3 mål, og vurderet på stillingen måtte Kolding tage favoritværdigheden på deres kappe.

Træner Brian Smidemann havde dog forberedt sit hold optimalt på, hvad Kolding ville komme med, så det var en fortrøstningsfuld trup, af såvel unge som gamle, der gik på banen i Tønderhal 2.

Kampen startede lige. Begge hold havde svært ved at få defensiven til at fungere, og boldene haglede ind bag Henk Muus og Karsten Tietje. Specielt Thomas Oesen spillede indledningsvist stærkt og viste prøver på sit tørre hug. Derudover svang Casper Madsen dirigentstokken fornemt, og med mange flotte frispilninger fik han de 234 tilskuere til at klappe højlydt.

Det var dog Kolding, der først fik fat i defensiven, og de kunne derfor trække en smule fra efter 20 min. TMT’s 5-1 forsvar havde svært ved at kontrollere Koldings overgangsspil, hvilket efterlod store rum til Kolding spillerne. Efter 25 min. valgte TMT at tage Koldings store kreatør Anders Eriksen ud af spil, og dette bevirkede, at holdet fandt en bedre balance og dermed kom med i kampen igen. Stillingen til halvleg var 15-15.

Kolding lagde bedst ud de sidste 30 min. Efter at have dækket 6-0 hele første halvleg gik de frem i et 3-3 forsvar, som TMT havde meget svært ved at finde løsninger imod. Kolding opbyggede en føring på et par mål, og valgte ydermere at pille Karsten Tietje ud af målet og sætte den 45-årige Jørn Tækker ind. Dette skulle vise sig at være en klog beslutning. Den rutinerede keeper lukkede fuldstændig af og pillede blandt andet flere 100 procents chancer.

Men på TMT bænken var der også masser af rutine i form af Dennis Klinge. Da Kolding havde bragt sig foran 23-18, hev han sin unge protegé ud på bænken og gik selv på banen. Klinge havde ikke glemt at stå på mål, og stille og roligt begyndte han at overtrumfe Tækker i den anden ende.

TMT mandskabet slog på intet tidspunkt op i banen og blev med at fighte, selv når det så sortest ud. Dette gjorde, at holdet åd Koldings føring stille og roligt. Der blev nu spillet med kløgt og tålmodighed i angrebsspillet, og der var for alvor slået hul på bylden.

Daniel Sønnichsen fik mod slutningen hamret et par bolde i kassen fra højre fløj, og da der manglede 4 min. var kampen helt lige.

Afslutningen vil de fremmødte tilskuere sent glemme. Da der manglede 1 minut var Tønder foran med et mål og havde bolden. Holdet havde svært ved at spille sig frem til en chance og var presset af armen. Casper Madsen, søn af legenden John Madsen, tog herefter sagen i egen hånd. Han brød på ydersiden af Koldings højre fløj og presset helt ned mod baglinjen, lagde han en fornem skruebold forbi Koldings målmand. Flere af de modne tilskuere fik flash backs til 80’erne, hvor John Madsen lavede samme finurligheder for MUIF.

Kolding formåede derefter hurtigt at score, og TMT havde nu bolden igen med 20 sek. tilbage på uret. Lars Reinholdt bevarede dog det kølige overblik og driblede hele vejen forbi alle Kolding spillere og scorede sikkert til stående ovationer fra et euforisk publikum.

Efter kampen roste Brian Smidemann sit hold for den fornemme fight, mens han samtidig mindede om, at arbejdet ikke var færdigt endnu. Dette fortsætter tirsdag aften, hvor holdet gæster Team Vestfyn.

Kampen i tal:

TMT – Kolding HK 29-27(15-15)

Thomas Oesen 7
Casper Madsen 4
Lars Reinholdt 4
Daniel Sønnichsen 4
Daniel Jacobsen 3
Søren Olsen 3
Morten Jørgensen 3
Dennis Klinge 1 (5 redninger)
Max Paulsen
Kasper Smidemann
Jonas Nielsen
Henk Muss 8 redninger

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

TM Tønder kom godt fra start

Det gik egentlig planmæssigt. Inden der var gået et minut blev...
3 uger siden

Så skal der endelig spilles om point

For to år siden spillede vi to drabelige opgør mod ESV,...
3 uger siden

Krarup: Vi halter efter

“Vi fortjener jo ikke at få point i dag” var det...
2 uger siden

Dramatisk pointdeling

Der var fuld tryk på i en velopfyldt og kogende Tønderhal...
2 uger siden

Klart nederlag i Grindsted

TM Tønder var lørdag en tur i Grindsted, hvor rækkens vel...
1 uge siden

TM Tønder på svær opgave

I Pre-sæsonen mødtes Grindsted og TM Tønder i Rødding og efter...
2 uger siden

Ny trup indtager Tønderhal 2

Endelig, ENDELIG, får vi sæson 23/24 truppen at se i Tønderhal...
3 uger siden

TM Tønder har ansat ny direktør

Tønder Kommunes elitehåndboldklub henter direktør fra medie- og kulturverdenen Tønder Kommunes...
4 uger siden

TMT overmatchet

TM Tønder skulle op mod et særdeles stærkt og godt sammenspillet...
1 dag siden

Schrøders comeback i Hal 2

Tønderhal 2 kogte på mange parametre fredag aften. En velopfyldt hal,...
2 uger siden

TMT møder potientelt tophold

Skive FH har over flere omgange spillet i ligaen og selv...
3 dage siden

Sjovt fællesskab fra yngste spiller til eliteholdet

115 spillere fra TM Tønders børne-, ungdoms- og elitehold var samlet...
4 uger siden