Sejr i gyseren mod Skanderborg
Sejr i gyseren mod Skanderborg
Sejr i gyseren mod Skanderborg
Sejr i gyseren mod Skanderborg

Sejr i gyseren mod Skanderborg

Rolf Ravn afgjorde aftenens intense opgør 2 sekunder før tid - sejr på 28-27

Skrevet d. 13. december 2017 af
Flemming Sørensen
| Foto:
Flemming Andersen
Sejr i gyseren mod Skanderborg

Der var et gevaldigt pres på hjemmeholdet i dag, forud for kampen mod Skanderborg Håndbold. Kampen i dag var på forhånd en af dem, hvor en sejr var i sigte. Det var det første indbyrdes opgør mod Skanderborg også, og den kamp blev tabt med 10. Presset i dag blev ikke mindre af, at Sønderjyske i går slog TTH Holstebro og afstanden op til nærmeste hold var dermed 5 point. Også Skanderborg havde inden i dag 9 point, og et nederlag til Skanderborg i dag, vil så betyde, at afstanden til dem vil være på 7 point – og dårligere indbyrdes.

Derfor havde TM Tønder træner Torben Sørensen også helt ret i, at vi er nødt til at fokusere på os selv, og skrabe så mange point som muligt sammen – de øvrige hold slår hinanden på kryds og tværs, så der skal kæmpes vildt og voldsomt til alle 26 kampe er færdigspillet, så må vi se, hvor langt det rækker.

Skanderborg ankom til Tønder som favoritter. De har præsteret godt på det seneste, hvor nogle af deres stærke individuelle profiler har været kampafgørende. I dag var der dog mest løs krudt i skyderen hos et par af de højst profilerede “Gunmen” – vores forsvar havde fuldstændig styr på Kasper Irming, og Martin Mauer fik – heldigvis – ikke lov at udfolde sit store potentiale. Til gengæld var det herligt, at så mange medrejsende Skanderborg-fans havde taget turen til Tønder. De fik forhåbentligt rigeligt med mandler med hjem fra grænsebesøget, for point blev det ikke til. Omvendt kunne de så glæde sig over igen at være i en hal, hvor der var masser af stemning og intensitet – mon ikke de på det punkt savner gode gamle Morten Børup Hallen…

Måske var det den intense kulisse, som trykkede de to holds spillere. I hvert fald blev det en nervøs start på kampen, hvor afleveringerne var upræcise, løbebanerne ikke på plads og afslutningerne under niveau. Det skal dog siges, at begge holds målmænd startede helt forrygende. Kristoffer Lauersen leverede pragtredninger de første 10 minutter, og Christian Trans fulgte godt efter. Trans – der netop har forlænget kontrakten med TM Tønder i yderligere to sæsoner – fejrede i dag underskriften med en ny stor indsats i Tønder Hal 2. Han har bare en herlig attitude, og vi er glade for at han er her to år endnu.

Første halvleg blev generelt en rodet og uskøn affære, hvor ingen af holdene viste prangende spil, ligesom det heller ikke lykkes for et af holdene, at skabe en afgørende føring. Efter en målfattig indledning med kun 1 mål til hvert mandskab de første 10 minutter, blev der pludselig åbnet op – og mange bød ind!
TM Tønder holdet skal i dag roses for en ualmindelig god attitude – HELE vejen rundt! Det var noget de rigtig mange tilskuere i den tætpakkede og stemningsfyldte Tønder Hal 2 kunne lide. Ikke alt lykkes for spillerne og naturligvis var der fejl – men der blev kæmpet i samtlige minutter.

Da der først kom gang i scoringerne var de for hjemmeholdets vedkommende fordelt på mange pladser. Der var stærke indspil til Emil og Martin på stregen, fornemme scoringer af vores backs, hvor Ulrik bl.a. laver to flotte kasser i træk fra højre back. Unge Thomas Clausen imponerede igen på højre fløj, da han på kort tid noteres for tre fine mål. En plads hvor også Hans Martin Asmussen leverede en fin indsats.

Med 5 minutter igen af 1.halvleg så det dog ud til, at gæsterne skulle gå bedst til pausen. De førte 10-13 og senere 13-15, inden Oliver tre sekunder før pausesignal får sat en vigtig sidste scoring ind. Pause efter en intens 1.halvleg – spændingen var intakt inden 2.halvleg.

I pausen fristes man til at tro maskotten Trønderix havde været i omklædningsrummet med en ordentlig portion trylledrik, for det var et mandskab, som efter pausen spillede rigtig flot håndbold. Begge mandskaber leverede en tempofyldt og velspillet 2.halvleg, hvor der virkelig blev gået til den. Det var en vild 2.halvleg, hvor taget i den legendariske Tønder Hal 2 flere gange var ved at lette. Kampen bølgede frem og tilbage, og når man fornemmede et af holdene havde bragt sig tilstrækkeligt foran, så vendte kampen. At give et fyldestgørende referat af de sidste 30 minutter, vil komme til at fylde alt for meget. Så den korte version må være, at TM Tønder kæmpede forbilledligt. Forsvaret blev fornemt styret af Mads Thomsen, som for alvor var general over for såkaldte “Gunmen”. Thomsen, Emil og Martin fik de østjyske skytter til at falme. Og da hjemmeholdet mod slutningen gik frem i 3:3 forsvar, fik holdet overtaget i matchen. Det betød vi fik en 2 måls føring, men alligevel kunne det ligeså let igen være endt med pointdeling….Sådan gik det heldigvis ikke.

Inden vi kom helt så langt, så var det en fornøjelse i dag ,at se TM Tønder få mange mål på “hurtig midte” og på contra. Ikke mindst Kampens Spiller, Kristian Klitgaard, spillede sin bedste kamp i meget lang tid. Kristian var i dag kampafgørende, og lavede en række vigtige energimål. Bl.a. må hans scoring til 22-22 være med i opløbet til “Månedens Mål” – det var rigtig godt, igen at se Klitgaard på det niveau.

Rolf Ravn åbnede – og lukkede – dagens målscoringer. Der gik 4:33 før Rolf skød det første missil i kassen, mens det sidste mål blev sat ind med 2 sekunder igen. Rolf har i den seneste periode spillet fremragende, har taget et kæmpe ansvar og gået forrest i alle henseender. I dag blev han matchvinder og sikrede 2 meget vigtige point til hjemmeholdet – og nøj det var vigtigt!

I dag var der debut til en ung spiller med et kendt efternavn. Lasse Hamann-Boeriths var med i en periode af 2.halvleg. Det er tydeligt, at Lasse med sit høje tempo og gode blik for spillet, vil kunne bidrage til en yderligere styrkelse af især TMT-offensiven. Vi glæder os til at se mere!

Den tætte afslutning resulterede heldigvis i en hjemmesejr i dag. Den betyder enormt meget for selvbevistheden. Nu venter to kampe mere inden jul – først en lang tur mandag aften til TTH Holstebro, inden årets sidste hjemmekamp den 23. december, hvor Århus Håndbold kommer på besøg.

TAK til alle der i dag igen bakkede op. Vores fantastisk fanklub, TMT Red Support – fik igen i dag god hjælp fra bl.a. Sportsefterskolen SINE, hvis elever bidrog til den herlige kulisse. Og selvom de har #5 Mr. Bergholt som deres store idol, så fordelte de klapsalverne pænt til alle i røde trøjer – godt gået af alle på lægterne i dag, det var rigtig vigtigt med den store opbakning!

Næste hjemmekamp er som skrevet den 23. december klokken 14:10 – vi glæder os til igen at se jer.

SAMMEN ER VI STÆRKE

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

TM Tønder kom godt fra start

Det gik egentlig planmæssigt. Inden der var gået et minut blev...
3 uger siden

Så skal der endelig spilles om point

For to år siden spillede vi to drabelige opgør mod ESV,...
3 uger siden

Krarup: Vi halter efter

“Vi fortjener jo ikke at få point i dag” var det...
2 uger siden

Dramatisk pointdeling

Der var fuld tryk på i en velopfyldt og kogende Tønderhal...
2 uger siden

Klart nederlag i Grindsted

TM Tønder var lørdag en tur i Grindsted, hvor rækkens vel...
7 dage siden

TM Tønder på svær opgave

I Pre-sæsonen mødtes Grindsted og TM Tønder i Rødding og efter...
1 uge siden

Ny trup indtager Tønderhal 2

Endelig, ENDELIG, får vi sæson 23/24 truppen at se i Tønderhal...
2 uger siden

TM Tønder har ansat ny direktør

Tønder Kommunes elitehåndboldklub henter direktør fra medie- og kulturverdenen Tønder Kommunes...
3 uger siden

Schrøders comeback i Hal 2

Tønderhal 2 kogte på mange parametre fredag aften. En velopfyldt hal,...
2 uger siden

TMT møder potientelt tophold

Skive FH har over flere omgange spillet i ligaen og selv...
18 timer siden

Sjovt fællesskab fra yngste spiller til eliteholdet

115 spillere fra TM Tønders børne-, ungdoms- og elitehold var samlet...
3 uger siden