Sejr i første oprykningskamp
Sejr i første oprykningskamp
Sejr i første oprykningskamp
Sejr i første oprykningskamp

Sejr i første oprykningskamp

TM Tønder vandt første opgør mod Team Sydhavsøerne

Skrevet d. 18. april 2019 af
Flemming Sørensen
| Foto:
Flemming Andersen
Sejr i første oprykningskamp

En meget veloplagt Tønderrix entrerede til dagens opgør på en af Tønder Sport og Fritidscenters køretøjer, og efterfølgende tog klubbens mascot forskud på, hvad der kunne minde om en afrikansk regndans, eller måske en sejrsdans.

Sejr til hjemmeholdet var, hvad mange af de fremmødte i den velbesøgte Tønder Hal 2 drømte om. Der var med spænding set frem til opgøret, som var mod et hold TM Tønder to gange tidligere i sæsonen havde tabt til. Tilmed havde Team Sydhavsøerne sluttet virkelig flot i turneringen, og den selvtillid de havde opnået, kunne blive afgørende for udfaldet af dagens kamp.

Omvendt så var vores hold i dag tilbage i stærkeste opstilling, Alle spillere var til rådighed, og trænerteamet havde valgt at starte med Trans på mål, Lasse Nikolajsen, Felix Kasch, Lasse Hamann, Ulrik Eggert, Hans Martin Asmussen og Emil Bergholt. Spillere der, sammen med Jeppe Jonasen, Rolf Ravn og Matias Møller, blev trukket store veksler på i dag.

Kampen startede i et godt tempo, men også med en vis grad af nervøsitet grundet kampens betydning. Vi fik ikke omsat vores fine chancer til scoringer, og i begyndelsen var det kun den lynhurtige venstre fløj, Lasse Nikolajsen, der formåede at score. Således scorede Lasse de første tre TMT-mål, inden Emil Bergholt, Ulrik Eggert og Lasse Hamann kom på tavlen.

De første 10 minutter var meget jævnbyrdige, og ingen af holdene fik skabt føringer på mere end to mål. Begge mandskaber blev ramt af en del udvisninger, og efterfølgende straffekast. Desværre var kvaliteten – set over hele kampen- af hjemmeholdets straffekast, på samme niveau som Team Sydhavsøerne i den seneste kamp på Lolland, 5 straffekast brændte vi i dag, hvilket naturligvis også skal tilskrives en velspillende TSØ målmand, Nikolaj Neupart, som kampen igennem gjorde det vanskeligt for vores spillere.

Der var mange gode momenter i 1. halvleg, og i flere situationer i de første 30 minutter udviste hjemmeholdet en gejst, der ikke er set længe. Hans Martin Asmussen laver et rigtigt energimål til 7-6, hvorefter Emil Bergholt herioisk afværger et hurtigt opgiverkast. Det var noget publikum kunne lide.
Torben Sørensen tog timeout ved 8-8, og fik sat taktikken for de sidste minutter. Ulrik Eggert spillede hele kampen på højt niveau, og med hans rutine og skarphed, var han en evig trussel i vores højre side. Han laver flere flotte scoringer i 1. halvleg, men specielt målet til 10-10 var stærkt.

Inden pausen kom der mere fart i målscoringerne, og med Hans Martin Asmussens scoring til 14-13 kort inden pausefløjt, kunne TM Tønder fortjent gå til pausen foran med et enkelt mål.

Alligevel gik snakken i pausen meget på udfaldet i de sidste 30 minutter. Der er mange “trænere” til sådan en kamp, og et af de største ønsker fra denne gruppe, var at få sat Felix Kasch til ordentlig skud. Som der blev sagt på klingende sønderjysk “Så kyt da Æ´ Buld i måål Felix”

TM Tønder kom godt ud fra pausen. Med masser af vilje og energi tog de tetén og viste publikum at de havde i sinde at vinde kampen. Føringen var udbygget til 16-14, og der blev produceret mange chancer. Men dygtige Neupart tog godt fra i målet. Det samme må siges om vores Christian Trans, der fik et fremragende come back. Specielt da kampen spidsede til i de sidste 10 minutter, hev Trans store redninger frem.

Efter den gode start på de sidste 30 minutter, så gik det lidt i stå for hjemmeholdet. Gæsterne fra Sydhavsøerne viste tænder, og især Martin Vilstrup havde forsvaret problemer med. Klogeligt tog trænerteamet en time out ved 21-21, og herefter vendte kampen til vores fordel. De efterfølgende minutter vinder vi 5-2, og mange tror at kampen var afgjort. Men et brændt straffe ved 26-23 og efterfølgende en god TSØ periode, bragte spænding tilbage i kampen. Med et minut igen er vi foran 27-25, og desperat går TSØ frem i helbanepres. Heldigvis afværger vores hold stormen, og Hans Martin Asmussen kan med få sekunder igen score kampens sidste mål til slutresultatet 28-25.

Stor forløsning i hallen, og hjemmeholdet kunne fortjent synge sejrssang og juble sammen med det glade hjemmepublikum, Første stik er i hus, og presset er nu på Team Sydhavsøerne, når der 2. påskedag fløjtes op til 2. akt af dramaet. Skal du med til Lolland og støtte holdet, så kontakt Allan Jacobsen på 42 78 34 05

Sejr i første oprykningskampSejr i første oprykningskampSejr i første oprykningskampSejr i første oprykningskampSejr i første oprykningskampSejr i første oprykningskampSejr i første oprykningskampSejr i første oprykningskampSejr i første oprykningskampSejr i første oprykningskampSejr i første oprykningskampSejr i første oprykningskampSejr i første oprykningskampSejr i første oprykningskampSejr i første oprykningskampSejr i første oprykningskampSejr i første oprykningskampSejr i første oprykningskampSejr i første oprykningskampSejr i første oprykningskampSejr i første oprykningskampSejr i første oprykningskampSejr i første oprykningskamp

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Ung bagspiller til TM Tønder

TM Tønder henter talentfuld bagspiller i ligaklubben Mors/Thy Håndbold. 19- årige...
4 uger siden

TM Tønder skal have ny direktør

Tønder Kommunes elitehåndboldklub TM Tønder skal have ny direktør. Klubbens direktør...
2 uger siden

TM Tønder imødegår kritik.

Tønder Kommunes elitehåndboldklub TM Tønder afviser tidligere spilleres anklager om kontraktfiduser...
2 uger siden

God sæsonafslutning

TM Tønder var top klar til opgaven, onsdag aften mod KIF...
3 uger siden

Jaris Tobeler stopper i TMT

Efter to sæsoner i klubben, siger TM Tønder farvel til Jaris...
3 uger siden

Onsdag er pokaldag

På onsdag den 10.maj klokken 19.00 spiller TM Tønder den sidste...
4 uger siden