SEJR i Herning
SEJR i Herning
SEJR i Herning
SEJR i Herning

SEJR i Herning

Skrevet d. 23. marts 2017 af
Flemming Sørensen
SEJR i Herning

TM Tønder gæstede i aften “Den Runde Hal” i Herning, hvor værterne fra HC Midtjylland bød op til kamp i næstsidste spillerunde i 888-ligaen. En kamp der på forhånd var set frem til med stor spænding. Fik TM Tønder point med fra kampen, vil det være et stort skridt væk fra den direkte nedrykningsplads, da holdet så vil have tre eller fire point ned til Randers HH.

Og holdet leverede varen! Specielt i 2.halvleg, hvor TM Tønder spillede meget flot, omsatte det fornemme spil i mål og vandt fuldt fortjent med 23-29.

Starten på kampen blev en lidt rodet affære, hvor begge mandskaber ikke rigtig fik flow i spillet. Der skulle således gå næsten 7 minutter, før Nikolaj Enderleit fik brudt det runde 0 på måltavlen, og hamrende TM Tønders første mål i kassen. Det var startskuddet til et “Enderleit-show”, og det unge stortalent skød i denne periode med skarpt, og scorede således de næste to TM Tønder mål.

HC Midtjylland har et hold bestående af flere store profiler – den måske største, norske Eivind Tangen – havde i første halvleg “Ild i armen” og leverede flere pragtmål, som en ellers særdeles velspillende Christian Trans ikke havde chancen for at redde.

En anden af kampens store oplevelser, var TM Tønders Oliver Eggert. Oliver har spillet bedre og bedre i de seneste kampe, og i første halvleg gav han virkelig prøver på hans store potentiale. Efter pausen var han banens dominerende spiller, og var virkelig velspillende i dag – stærk præstation af Oliver, der bør være at finde på rundens 888-liga hold.

Selvom TM Tønder gik til pausen bagud med 12-14, så fornemmede man alligevel, at det var et spørgsmål om tid, inden de fik overtaget. HC Midtjylland virkede lidt modløse, og måske den seneste tids sløje pointhøst sad i baghovedet.

Efter pausen blev der de første minutter “byttet mål”, og det blev udeholdets bedste, Oliver Eggert, der med sin scoring til 17-18 for første gang kunne bringe TM Tønder i front. Efterfølgende scorede Rolf Ravn – en scoring der på mange måder symboliserede, at TM Tønder for en gang skyld havde lidt medvind. Skuddet fra en flyvende Ravn, ramte paraden, og snød HCM-keeperen – TM Tønder var foran med to mål, hvilket betød at stemningen blandt de mange TM Tønder fans steg yderligere et par grader. Også uden for banen vandt TMT Red Support endnu engang kampen mod hjemmeholdets tilskuere. En utrolig energi den fangruppe ligger for dagen – TAK for det!.

I takt med kampen forløb, så steg kvaliteten af gæsternes spil. Det var en flok TMT-drenge der i 2.halvleg virkelig spillede fint håndbold. Med stor energi, kreative angrebsløsninger og flotte scoringer, tog de modet fra et mere og mere ide´forladt hjemmehold. HC Midtjylland havde meget svært ved at score i det etablerede angreb – og bortset fra scoringen fra den rutinerede Kristian Gjessing, der må være kampens detalje, så havde Uldjyderne ikke meget at byde på.

Til gengæld fungerede det hele nærmest for TM Tønder. Alle bød ind, og igen var Kristian Stoklund den snu strateg, som gang på gang valgte de rigtige åbninger i holdets angrebsspil. Igen i aften viste vores stregspillere Martin Kjærgaard og Jimmi Elmgaard et stabilt liganiveau, og med fornemme scoringer og mange tilkæmpede straffekast, havde de også en vigtig andel af sejren.

I det hele taget var det en fremragende holdpræstation i aften. Resultatet på 29-23 var fuldt fortjent – TM Tønder havde i aften mest gejst, og var det bedste mandskab. Eneste malurt i bægeret var en skade til Rune Schrøder. Den unge bagspiller var uheldig i en af de første aktioner, hvor han fik et vrid i foden – hvor slemt det er, vides først en af de kommende dage. Så selvom han er Brøndbyfan, så er det ikke rart med en ankel der er gul og blå….God bedring til Schrøder.

Det var en flot – og vigtig – sejr i aften. Nu har holdet én kamp tilbage i 888-ligaen, og der er fire point ned til Randers, mens vi er a point med Skanderborg. Rigtig mange ting kan ske, men lad os i første omgang satse på, at Sønderjyske – foran et stort publikum i Skansen – vil tørste efter revanche mod Randers, som i den første kamp, nærmest ydmygende de lyseblå, og vandt en storsejr. Randers har dog alt at spille for – får de ikke point på lørdag, så er de direkte nedrykkere.

Vinder de derimod, så er alt åbent inden sidste runde – men det tager vi til den tid. Men sejren i aften betyder, at TM Tønder selv kan afgøre tingene, når Mors Thy gæster hal 2 på onsdag.

TAK til de mange der i aften bakkede op i Herning – og tak til spillerne for at kvittere for den fine opbakning, med noget af de bedste spil der er set i denne sæson. FLOT!

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Ungdomslandsholdsspiller til TM Tønder.

TM Tønder henter igen til den kommende sæson en U21 landsholdsspiller,...
1 uge siden

Hurtig fløj til TMT

TM Tønder henter fra den kommende sæson den 22 årige venstre...
5 dage siden

Jesper stopper

Efter 5 seniorsæsoner i TM Tønder Håndbold, stopper venstre fløj Jesper...
6 dage siden

Ny stregspiller til TMT

TM Tønder henter ny stregspiller. Phillip Lyngby har underskrevet en 2-årig...
3 uger siden

Ung venstrefløj til TMT

TM Tønder har underskrevet en 2-årig aftale med fløjspilleren Nicolaj Snogdal,...
4 uger siden

Rune Schmidt stopper

TM Tønder tager afsked med bagspiller Rune Thuskjær Schmidt, der stopper...
12 timer siden

TMT henter stregspiller i Skovbakken

TM Tønder har indgået aftale med den 21-årige stregspiller, Carl Søndergaard,...
3 uger siden

Ung bagspiller til TMT

TM Tønder har underskrevet en 2-årig aftale med Malthe Damgaard, der...
3 uger siden

Stor sejr i Århus

TM Tønder spillede en fremragende kamp i Århus, hvor alle bød...
3 uger siden

Pokalkamp i Kibæk

Kibæk Krydsfelt er navnet på det flotte idrætcenter i Kibæk, syd...
1 uge siden

TMT 2 slår rækkens bedste hjemmehold

Kiggede man på stillingen inden weekendens kamp, så var det nummer...
2 uger siden

Vigtig sejr til U19 drenge

Der var nerve på, til søndagens kamp mellem TM Tønders U19...
1 uge siden

Spændende opgør venter i Århus

Århus HC har 21 point og TM Tønder har 19. Århus...
4 uger siden

Andetholdet taber taktisk slag

TM Tønder 2 har spillet fantastisk på hjemmebane i denne sæson,...
3 uger siden

Truende nederlag vendt til sejr

Bundholdet Tommerup var på besøg i Tønderhallerne, søndag eftermiddag og det...
2 dage siden

HØJ ville det mest

TM Tønder kom godt fra start og trods bagud 3-1, fik...
4 dage siden

Turen går til Ølstykke

Lørdag går turen til Ølstykkehallen, hvor vi ikke har spillet i...
6 dage siden

Snæver sejr på Fyn

Der er mange kampe på fyn, for 3.divisions herrerne og søndag...
1 uge siden

Generalforsamling i Støtteforeningen

Til medlemmer af TM Tønders støtteforening I henhold til vedtægternes bestemmelser...
2 uger siden

Elever gik over en million skridt

11 elever fra Tønder Ungdomsskole & STU gik 1.164.695 skridt for...
4 uger siden