SEJR i Herning
SEJR i Herning
SEJR i Herning
SEJR i Herning

SEJR i Herning

Skrevet d. 23. marts 2017 af
Flemming Sørensen
SEJR i Herning

TM Tønder gæstede i aften “Den Runde Hal” i Herning, hvor værterne fra HC Midtjylland bød op til kamp i næstsidste spillerunde i 888-ligaen. En kamp der på forhånd var set frem til med stor spænding. Fik TM Tønder point med fra kampen, vil det være et stort skridt væk fra den direkte nedrykningsplads, da holdet så vil have tre eller fire point ned til Randers HH.

Og holdet leverede varen! Specielt i 2.halvleg, hvor TM Tønder spillede meget flot, omsatte det fornemme spil i mål og vandt fuldt fortjent med 23-29.

Starten på kampen blev en lidt rodet affære, hvor begge mandskaber ikke rigtig fik flow i spillet. Der skulle således gå næsten 7 minutter, før Nikolaj Enderleit fik brudt det runde 0 på måltavlen, og hamrende TM Tønders første mål i kassen. Det var startskuddet til et “Enderleit-show”, og det unge stortalent skød i denne periode med skarpt, og scorede således de næste to TM Tønder mål.

HC Midtjylland har et hold bestående af flere store profiler – den måske største, norske Eivind Tangen – havde i første halvleg “Ild i armen” og leverede flere pragtmål, som en ellers særdeles velspillende Christian Trans ikke havde chancen for at redde.

En anden af kampens store oplevelser, var TM Tønders Oliver Eggert. Oliver har spillet bedre og bedre i de seneste kampe, og i første halvleg gav han virkelig prøver på hans store potentiale. Efter pausen var han banens dominerende spiller, og var virkelig velspillende i dag – stærk præstation af Oliver, der bør være at finde på rundens 888-liga hold.

Selvom TM Tønder gik til pausen bagud med 12-14, så fornemmede man alligevel, at det var et spørgsmål om tid, inden de fik overtaget. HC Midtjylland virkede lidt modløse, og måske den seneste tids sløje pointhøst sad i baghovedet.

Efter pausen blev der de første minutter “byttet mål”, og det blev udeholdets bedste, Oliver Eggert, der med sin scoring til 17-18 for første gang kunne bringe TM Tønder i front. Efterfølgende scorede Rolf Ravn – en scoring der på mange måder symboliserede, at TM Tønder for en gang skyld havde lidt medvind. Skuddet fra en flyvende Ravn, ramte paraden, og snød HCM-keeperen – TM Tønder var foran med to mål, hvilket betød at stemningen blandt de mange TM Tønder fans steg yderligere et par grader. Også uden for banen vandt TMT Red Support endnu engang kampen mod hjemmeholdets tilskuere. En utrolig energi den fangruppe ligger for dagen – TAK for det!.

I takt med kampen forløb, så steg kvaliteten af gæsternes spil. Det var en flok TMT-drenge der i 2.halvleg virkelig spillede fint håndbold. Med stor energi, kreative angrebsløsninger og flotte scoringer, tog de modet fra et mere og mere ide´forladt hjemmehold. HC Midtjylland havde meget svært ved at score i det etablerede angreb – og bortset fra scoringen fra den rutinerede Kristian Gjessing, der må være kampens detalje, så havde Uldjyderne ikke meget at byde på.

Til gengæld fungerede det hele nærmest for TM Tønder. Alle bød ind, og igen var Kristian Stoklund den snu strateg, som gang på gang valgte de rigtige åbninger i holdets angrebsspil. Igen i aften viste vores stregspillere Martin Kjærgaard og Jimmi Elmgaard et stabilt liganiveau, og med fornemme scoringer og mange tilkæmpede straffekast, havde de også en vigtig andel af sejren.

I det hele taget var det en fremragende holdpræstation i aften. Resultatet på 29-23 var fuldt fortjent – TM Tønder havde i aften mest gejst, og var det bedste mandskab. Eneste malurt i bægeret var en skade til Rune Schrøder. Den unge bagspiller var uheldig i en af de første aktioner, hvor han fik et vrid i foden – hvor slemt det er, vides først en af de kommende dage. Så selvom han er Brøndbyfan, så er det ikke rart med en ankel der er gul og blå….God bedring til Schrøder.

Det var en flot – og vigtig – sejr i aften. Nu har holdet én kamp tilbage i 888-ligaen, og der er fire point ned til Randers, mens vi er a point med Skanderborg. Rigtig mange ting kan ske, men lad os i første omgang satse på, at Sønderjyske – foran et stort publikum i Skansen – vil tørste efter revanche mod Randers, som i den første kamp, nærmest ydmygende de lyseblå, og vandt en storsejr. Randers har dog alt at spille for – får de ikke point på lørdag, så er de direkte nedrykkere.

Vinder de derimod, så er alt åbent inden sidste runde – men det tager vi til den tid. Men sejren i aften betyder, at TM Tønder selv kan afgøre tingene, når Mors Thy gæster hal 2 på onsdag.

TAK til de mange der i aften bakkede op i Herning – og tak til spillerne for at kvittere for den fine opbakning, med noget af de bedste spil der er set i denne sæson. FLOT!

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

TM Tønder kom godt fra start

Det gik egentlig planmæssigt. Inden der var gået et minut blev...
3 uger siden

Så skal der endelig spilles om point

For to år siden spillede vi to drabelige opgør mod ESV,...
3 uger siden

Krarup: Vi halter efter

“Vi fortjener jo ikke at få point i dag” var det...
2 uger siden

Dramatisk pointdeling

Der var fuld tryk på i en velopfyldt og kogende Tønderhal...
3 uger siden

Klart nederlag i Grindsted

TM Tønder var lørdag en tur i Grindsted, hvor rækkens vel...
1 uge siden

TM Tønder på svær opgave

I Pre-sæsonen mødtes Grindsted og TM Tønder i Rødding og efter...
2 uger siden

Ny trup indtager Tønderhal 2

Endelig, ENDELIG, får vi sæson 23/24 truppen at se i Tønderhal...
3 uger siden

TM Tønder har ansat ny direktør

Tønder Kommunes elitehåndboldklub henter direktør fra medie- og kulturverdenen Tønder Kommunes...
4 uger siden

TMT overmatchet

TM Tønder skulle op mod et særdeles stærkt og godt sammenspillet...
2 dage siden

Schrøders comeback i Hal 2

Tønderhal 2 kogte på mange parametre fredag aften. En velopfyldt hal,...
3 uger siden

TMT møder potientelt tophold

Skive FH har over flere omgange spillet i ligaen og selv...
3 dage siden

Lars K: Vi leder efter forsvarsspillet

Efter kampen mod Skive, var det en fattet og realistisk Lars...
7 timer siden

Sjovt fællesskab fra yngste spiller til eliteholdet

115 spillere fra TM Tønders børne-, ungdoms- og elitehold var samlet...
4 uger siden