SEJR I SKIVE
SEJR I SKIVE
SEJR I SKIVE
SEJR I SKIVE

SEJR I SKIVE

Skrevet d. 21. april 2017 af
Flemming Sørensen
SEJR I SKIVE

Torsdag aften havde TM Tønder “kniven på struben” forud for den 2.opgør om en plads i næste sæsons håndboldliga.

Efter nederlaget i den første kamp, var holdet tvunget til at sejre på den svære udebane i Freja Arena, hvis der skulle være håb om et nyt og altafgørende opgør i Tønder på søndag.

Ovennævnte Freja Arena var fyldt godt op til opgøret der kunne sende “Sallings Hovedstad” tilbage til det forjættede land – håndboldligaen. Et feststemt hjemmepublikum, blev i den grad matchet af de mange trofaste TM Tønder-fans, der havde taget turen til Hancocks hjemland. Rammerne om et drama var sat, og de 2 x 30 minutter skulle afgøre, om det hedder liga eller 1.division i næste sæson…eller…..om den endelige afgørelse skulle udskydes til søndag i Tønder!!

Både på og uden for banen, var kampen meget jævnbyrdig de første små 20 minutter. På banen kæmpede spillerne heroisk, mens TMT Red Support og de ca 150 TMT-fans på lægterne ydede særdeles god modstand til de ca 1000 skibonitter, der havde droppet Travbanen, og i stedet bakkede op om håndboldholdets hurtige tilbagevende til ligaen. Frem til stillingen var 6-6 havde ingen af holdene rigtig momentum – spillet var for begge holds vedkommende nervøst og krampagtigt, men herefter var det som om, at Skive fik bedst styr på spillet. Holdet scorede 4 gange i træk, og med 4 minutter til pausen var stillingen således 10-6. Trods timeout og scoringer af Nichlas Thyssen og Martin Kærgaard, så måtte TMT gå til pausen bagud 8-12, og overlevelse i ligaen så ud til at være langt væk….

Det blev desværre ikke meget bedre i begyndelsen af 2.halvleg. Skive var en tand skarpere, og de mange tilskuere kunne se de blåklædte trække stille og roligt fra. 14-9 efter 33 minutter, og 16-10 to minutter senere, vidnede om at TM Tønder så småt kunne indstille sig på, at det vil blive Skive der skulle have næste års ligaplads. Og det var vel kun den allerstørste TMT-optimist, der med et kvarter igen – og stillingen 19-14 til Skive – vil tro på, at sejren skulle ryge til holdet fra den sønderjyske Marsk.

Men TM Tønder skal man aldrig afskrive…..

Holdet har siden sidste sæsons vanvittige oprykningsdrama mod Nordsjælland leveret spektakulære resultater, og især efter jul lavet utrolige comebacks…. Det mest sindsoprivende comeback havde holdet så gemt til dagen, hvor det var allermest nødvendigt!!

Men en sjælden set fandenvolskhed leverede holdet en sublim mandfolkepræstation, der uden optagelsesprøve vil sende dem videre i “Rigtige Mænd”. Taktiske ændringer med Nikolaj Enderleit frem i 5:1, og et angrebsspil hvor 7 mod 6 blev praktiseret, lykkedes til UG med kryds og slange. Efter at have været bagud 19-14 tog en sand djævel fandt i drengene fra “Helvede i Syd”. Lyngsøes tropper kom tættere og tættere på hjemmeholdet, og da udligningen kom til 19-19 nåede stemningen i hallen – blandt TMT tilhængerne – et hidtil uhørt højdepunkt. De efterfølgende – og afsluttende – minutter holdt gæsterne hovedet koldt, og da de 60 minutter var spillet, viste måltavlen 20-22 i TM Tønders favør. KLASSE!

Skive fik et kolaps a´la det Tønder præsterede 2.påskedag, og helt utroligt smed de en tilsyneladende sikker føring væk, og tabte det sidste kvarter med 1-8. FANTASTISK COMEBACK af vores hold – nu er der en altafgørende kamp på søndag i Tønder Hal 2.

Og for gud ved hvilken gang i denne sæson, så spilles ÅRETS KAMP hjemme i Tønder. Men denne gang er det vigtigere end nogensinde, at vores hold får maksimal opbakning. I de to første kampe mod Skive, har der været helt fantastisk stemning på lægterne. Søndag når det nye højder – så kom i RIGTIG god tid i hallen. Vi bliver mange, der skal se kampen, der fløjtes op klokken 15:00.

Find Guldhornene frem, kom med alt der kan støtte og lad os fra start til slut bakke drengene op, så vi igen i næste sæson har et ligahold i Tønder.

VI SES PÅ SØNDAG – SAMMEN ER VI STÆRKE

 

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Pressemeddelelse: Damgaard er tilbage

Efter en pause fra tophåndbold er stregspiller Mikkel Damgaard tilbage i...
3 uger siden

Meyer: Vi har fundet en base

TM Tønder vandt for tredie kamp i træk og har endegyldigt...
4 uger siden

Tabte til os selv

Det lyder helt grotesk, men allerede efter 3-4 minutter burde TMT...
1 uge siden

Sikker etmålssejr

TM Tønder er begyndt at være helt klar fra start og...
4 uger siden

TMT tæver tophold

TMS Ringsted kom til Tønder for at sikre sig de to...
2 dage siden

Wolle: Ekstrem jævnbyrdig Række

Rent pointmæssigt fik TM Tønder ikke den håbede sæsonstart. Efter udekampen...
3 uger siden

En af de sværeste opgaver

Efter en lidt bøvlet start med overraskende nederlag til Roskilde og...
5 dage siden

Stolpe ud mod HØJ

TM Tønder førte 1-0 og 2-1, men så var det også...
2 uger siden

Turen går til Otterup

Alle kampe er vigtige, alle kampe kan vindes og alle kampe...
2 uger siden

TM Tønder møder topholdet

Søndagens opgave i Tønderhal 2 bliver en af de rigtig svære....
3 uger siden

Damer spiller oprykningskamp

TMT’s dygtige damer spiller på torsdag d. 8/12 kl. 19.50 oprykningskamp...
1 dag siden

Rikke er frivillig

Når TM Tønders elitehold spiller hjemmekamp, så sidder Rikke Windfeld ofte...
4 uger siden