Sejr til 3.division

I går spillede 3.divisionsholdet deres andet lokalopgør på tre dage. I søndags måtte holdet se sig besejret af HF Sønderborg, og i går, hjemme i egen hule, mødte holdet Team Haderslev. Gæsterne fra Haderslev var kommet godt afsted i turneringen og inden i går havde de fem point på kontoen mod TM Tønders to.

Træner Brian Smiedemann forudså derfor også en svær kamp: ”Haderslev er et bundsolidt og rutineret hold, og de formår at spille kampene på deres præmisser. Stærkt styret af alfahannen Thomas Brix kan de trække tempoet helt ud af kampen og lulle deres modstandere i søvn. Jeg har dog givet spillerne en lille opkvikker fra mit private medicinskab, så mon ikke vi kan løbe dem ihjel”.

Haderslev startede ikke overraskende kampen i 7 mod 6. Hjemmeholdet var dog godt indstillet, hvilket resulterede i to fejl fra Haderslevs side i de to første angreb. Hjemmeholdet løb på alt, og med alt hvad de havde – netop for at straffe Haderslev på deres manglende bredde og fysik. Enkelte gange gik det dog for stærkt, og det resulterede i, at hjemmeholdet kom til at stå meget i forsvaret de første 30 minutter, hvilket bekom gæsterne fra Haderslev bedst.

Det var en tæt affære i første halvleg. Dog havde man fornemmelsen af, at det var et spørgsmål om tid før hjemmeholdet trak fra. Dette lod dog vente på sig. Dette var ikke mindst Haderslevs fortjeneste. Holdet spillede langsomt og sikkert, og de ventede klogt, til der opstod en fejl i TM Tønder defensiven. Håndboldens svar på Jan Mølby, Thomas Brix, dirigerede sine tropper flot, og en anden tidligere Tønder spiller Stefan Lorenzen skød med skarpt.

Efter 25 minutter kom den første 2-måls føring til hjemmeholdet. Denne blev yderligere udbygget til 17-13 ved halvleg.

Specielt Rasmus Clausen og Lars Muus viste gode takter i en lige første halvleg.

Haderslev fortsatte deres gameplan de sidste 30 minutter, og selvom hjemmeholdet havde flere muligheder for at udbygge føringen, skete det ikke. Det virkede dog alligevel som om, at TM Tønder var i kontrol. Måske den følelse også sad for tungt i spillerne. Der blev ikke løbet med samme frekvens som i første halvleg, og da man lige pludselig fik problemer i det stationære angrebsspil, var Haderslev ikke sene til at gribe chancen.

Med 2 minutter igen førte TM Tønder lige pludselig kun med et mål. Trænerteamet Brian Smideman og Lars Hemmsen havde dog lidt godter tilbage i ærmet, og de satte en åbning op, som splittede gæsternes defensiv ad, og kampen var afgjort.

Slutteligt vandt hjemmeholdet fortjent 29-26.

Efter kampen var det en tilfreds Lars Hemmsen, der udtalte følgende: ”Vi har fuldstændig styr på det. Jeg er gode venner med Brix, så jeg bad spillerne om i pausen at vise nåde overfor ham. Derudover var der mange mennekser i hallen, og de skulle jo også have en spændende kamp. Jeg havde det dog i min hule hånd så no problemo”.