Sidste kamp med Claus
Sidste kamp med Claus
Sidste kamp med Claus
Sidste kamp med Claus

Sidste kamp med Claus

Skrevet d. 1. maj 2017 af
Flemming Sørensen
Sidste kamp med Claus

Når TM Tønder i aften løber på banen for at spille pokalkamp mod Mors-Thy, så er det samtidig sidste kamp for den populære træner, Claus Lyngsøe. Efter tre sæsoner i TM Tønder, så er det i aften sidste kamp– i denne omgang – at Claus står i spidsen for holdet.

Claus Lyngsøe kom til TM Tønder fra et job som assistenttræner i Sønderjyske. I første sæson spillede holdet i 1.division, hvor Claus havde den kommende cheftræner i Sønderjyske – Kasper Christensen – som assistent. Det blev en god sæson, hvor holdet sluttede på en 4.plads – lige uden for oprykningsspillet. I næstsidste runde fik holdet kun 18-18 ude mod Ajax, og da Skive slog HØJ 25-28, kravlede de forbi TM Tønder. Da begge hold på daværende tidspunkt vandt i sidste runde, så sluttede TM Tønder 1 point efter Skive, og altså lige uden for de eftertragtede pladser om en ligaplads.
Pudsigt at de tre foran-placerede hold i daværende sæson var Nordsjælland, Randers og Skive – tre hold som TM Tønder har kæmpet indædt med de seneste sæsoner.
Kampene om oprykning i sidste sæson mod Nordsjælland husker alle. Og Randers har vi kæmpet mod i ligaen i denne sæson. Skive er i frisk erindring efter de tre kvalifikationskampe, som heldigvis endte lykkeligt.

Sidste sæson lavede Claus igen en virkelig flot præstation med holdet. En 2.plads i 1.division sikrede holdet kampe om oprykning og efter det vilde oprykningsdrama mod Nordsjælland skrev holdet sig ind i håndboldhistorien – ikke kun i Tønder, men i hele håndbolddanmark. Det sikrede som bekendt en ligaplads, og Tønder fik i mange dage massiv omtale i medierne. Det var vildt!

Den sværeste sæson har Claus og holdet klaret med bravour. Første sæson i ligaen, hvor holdet på forhånd havde mange odds mod sig. Bookmakere og såkaldte håndboldeksperter landet over, levnede ikke holdet fra Tønder mange muligheder for overlevelse i 888-ligaen. Claus og hans mandskab ville det dog anderledes – med flotte præstationer, nervepirrende opgør, vanvittige comebacks og intens fight, så har holdet sikret sig endnu en sæson i 888-ligaen. Godt gået!

Claus har i alle tre år været med til at udvikle de unge spillere i en særdeles positiv retning. Der er blevet arbejdet hårdt på mange parametre og den store indsats fra trænerens side, er klubben ham meget taknemmelig for. På sin egen stille facon, har Claus formået at få skabt et slagkraftigt mandskab og løftet niveauet betydeligt.

Claus er meget vellidt i og omkring klubben. Der er meget stor respekt om hans arbejde og fra klubbens side skal der lyde en stor TAK for en kæmpe indsats i TM Tønder. Al mulig held og lykke fremad!

Kom i hallen i aften, og vær med til at sige TAK til Claus og de øvrige som stopper i TM Tønder for denne gang.

Det er klokken 19:00 der fløjtes op, når Mors-Thy kommer på besøg.

 

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

TM Tønder skal have ny direktør

Tønder Kommunes elitehåndboldklub TM Tønder skal have ny direktør. Klubbens direktør...
3 uger siden

TM Tønder imødegår kritik.

Tønder Kommunes elitehåndboldklub TM Tønder afviser tidligere spilleres anklager om kontraktfiduser...
2 uger siden

Glæd jer til en ny sæson

Rent praktisk slutter denne sæson først med udgangen af denne måned,...
2 dage siden

God sæsonafslutning

TM Tønder var top klar til opgaven, onsdag aften mod KIF...
4 uger siden

Jaris Tobeler stopper i TMT

Efter to sæsoner i klubben, siger TM Tønder farvel til Jaris...
4 uger siden

Onsdag er pokaldag

På onsdag den 10.maj klokken 19.00 spiller TM Tønder den sidste...
4 uger siden