Der skal være tid til håndbold!
Der skal være tid til håndbold!
Der skal være tid til håndbold!
Der skal være tid til håndbold!

Der skal være tid til håndbold!

Skrevet d. 14. januar 2017 af
Flemming Sørensen
Der skal være tid til håndbold!

Unge mennesker har i dag rigtig mange tilbud og muligheder – ikke mindst i deres sparsomme fritid, hvor foreninger kæmper for at fastholde dem i de forskellige idrætsgrene.

TM Tønder har en talentfuld ungdomsafdeling, hvor spillerne afsætter rigtig mange timer for at dyrke deres sport og giver afkald på andre aktiviteter, for netop at spille håndbold.

I den kommende tid bliver der her på hjemmesiden set lidt nærmere på de forskellige ungdomshold i TM Tønder, og forleden fik jeg en snak med to af spillerne på klubbens U16 hold på pigesiden. Mille Boysen og Emma Rossen Sørensen nyder spillet med den harpiksfyldte runde læderbold, og er begge rigtig glade for holdet, klubben – og ikke mindst håndbolden.

Holdet fik rigtig godt gang i spillet inden jul, hvor deres sidste kampe i både turnering og kreds cup blev vundet. U16 holdet spiller i A-rækken, og her har holdet fået en god start på 2. turneringshalvdel, hvor de i første kamp sejrede mod BBI Saksborg. Nu handler det om at fortsætte de gode takter i den resterende del af sæsonen.

Når der nu er så mange tilbud til unge mennesker i Tønder Kommune, hvorfor vælger de to piger så at spille håndbold i TM Tønder:
”Håndbold er bare fedt! Det giver god motion og det er en sjov måde at dyrke idræt på. Vi har det godt på holdet, og så kan vi godt lide at vinde – det er straks værre, når vi ind i mellem taber en kamp”, siger de to tøser, mens latteren bryder ud.

Mille Boysen er 16 år gammel og går på Tønder Gymnasium. Hun har spillet håndbold siden hun var 3 år gammel. Hun har altid spillet i Tønder, og efter et par skader er hun nu tilbage på banen igen. Hun er bagspiller, og Emma siger at Mille er….
”Mille har en rigtig god vilje når vi spiller. Jeg synes, at hun har en god arm og skyder hårdt! Samtidig er hun fintestærk og med en god teknik – og så er hun også en hård banan i forsvaret – bliver hun ind i mellem smidt ud kan hun godt vise lidt temperament J”.

Mile siger selv, at det i første omgang var hendes far der synes hun skulle spille håndbold, men hurtigt fik hun dog smag for spillet:
”Jeg synes altid håndbold har været et fedt spil. Måske fordi jeg havde det forholdsvis let i de mindre årgange – ja faktisk var jeg lige så høj i 2. Klasse som jeg er nu, så jeg havde en fordel”, griner Mille.

Emma er en af de ungdomsspillere i TM Tønder, hvor koordineringen af tiden er vigtig, for at det hele kan fungere. Hun bor i Skærbæk, hvor hun også går i skole på Skærbæk Realskole. Da der også skal være tid til at passe fritidsjobbet i Super Brugsen i Skærbæk, kan det ind i mellem kræve lidt organisering, også at få tid til håndbolden. Emma har – som mange andre ungdomsspillere i TM Tønder –  en del transporttid til/fra træning. Men hun brænder for sin sport, og vil gerne ofte lidt ekstra. Hun startede med at spille håndbold i Skærbæk og fik her for alvor skærpet interessen. Da hun skulle i 7.klasse skiftede hun til Tønder Overbygningsskole, hvor hun blev optaget på håndboldlinen i det der dengang hed eliteklassen. Det der tiltrak Emma var den øgede træningsmængde, hvor der kom 2 x ekstra træninger på skemaet. Som 2.års U14-spiller begyndte hun og så at spille håndbold i Tønder. Efter skoleskiftet mødte hun Mille, og mange af de øvrige spillere på holdet.

Netop Mille roser holdkammeraten fra Skærbæk:
”Emma er herlig at spille på hold med. Hun kan spille mange pladser på banen, og hun gør det godt alle steder. Hun har en god teknik og et fint overblik for medspillerne. Hun er hurtig og en god spiller i contrafasen.”

Begge synes det er godt at spille i TM Tønder – hverdagen på holdet er rigtig god, og så giver begge udtryk for at det er fedt at træne med drengene. Èn gang om ugen træner holdet med U16 drengene. I det hele taget er fællesskabet på tværs af holdene super godt – og vigtigt!
”Det er super fedt når vi holder Ungdomsdage i klubben. Her kan vi se alle ungdomsholdene spille, heppe på dem og følge dem. Det giver også et ekstra kick at der er speak på kampene, musik ved scoringer og i pauserne. Og så er der altid en god stemning og en øget opmærksomhed, når disse ungdomsdage bliver afholdt. Og nå ja, så er der jo også festen om aften, som styrker det sociale sammenhold på tværs af holdene J ”

Begge er imponeret over de de gode faciliteter, hvor det er muligt at variere træningen, lave styrketræning, komme i Svømmehal osv. Det er også fedt at TM Tønder har et hold i herrernes liga:
”Det sætter Tønder og området positivt på landkortet. Efter den vildeste oprykning, så har holdet fået meget omtale, og vi er altid nede at se kampene. Der er en fed stemning og de klarer sig godt. Og så er det fedt at se så mange kendte spillere i ”vores hal”. Herrerne er nødt til at tage sig sammen, så de bliver i rækken – vi vil ikke undvære ligahåndbold i klubben”, siger de to der er vældig interesseret i herrehåndbold:
”Vi skal se så mange kampe som muligt ved VM. Det bliver spændende og vi tror Danmark kommer i finalen mod Frankrig”, slutter de to spillere inden de løber på banen for at starte træningen.

Lad os håbe de to piger får ret – både når det gælder TM Tønders forbliven i ligaen og Danmarks finaledrømme ved VM.

De to piger skal sammen med resten af U16-pigeholdet i TM Tønder spille hjemmekamp på søndag. Klokken 16:50 tager holdet i Tønder Sport – og Fritidscenter mod gæsterne fra Vojens Gymnastik og Idrætsefterskole.

Kom og bak U16-pigerne og de øvrige hold op, når der søndag fløjtes op til mange spændende kampe i hallen.

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Ungdomslandsholdsspiller til TM Tønder.

TM Tønder henter igen til den kommende sæson en U21 landsholdsspiller,...
1 uge siden

Hurtig fløj til TMT

TM Tønder henter fra den kommende sæson den 22 årige venstre...
5 dage siden

Jesper stopper

Efter 5 seniorsæsoner i TM Tønder Håndbold, stopper venstre fløj Jesper...
6 dage siden

Ny stregspiller til TMT

TM Tønder henter ny stregspiller. Phillip Lyngby har underskrevet en 2-årig...
3 uger siden

Ung venstrefløj til TMT

TM Tønder har underskrevet en 2-årig aftale med fløjspilleren Nicolaj Snogdal,...
4 uger siden

Rune Schmidt stopper

TM Tønder tager afsked med bagspiller Rune Thuskjær Schmidt, der stopper...
12 timer siden

TMT henter stregspiller i Skovbakken

TM Tønder har indgået aftale med den 21-årige stregspiller, Carl Søndergaard,...
3 uger siden

Ung bagspiller til TMT

TM Tønder har underskrevet en 2-årig aftale med Malthe Damgaard, der...
3 uger siden

Stor sejr i Århus

TM Tønder spillede en fremragende kamp i Århus, hvor alle bød...
3 uger siden

Pokalkamp i Kibæk

Kibæk Krydsfelt er navnet på det flotte idrætcenter i Kibæk, syd...
1 uge siden

TMT 2 slår rækkens bedste hjemmehold

Kiggede man på stillingen inden weekendens kamp, så var det nummer...
2 uger siden

Vigtig sejr til U19 drenge

Der var nerve på, til søndagens kamp mellem TM Tønders U19...
1 uge siden

Spændende opgør venter i Århus

Århus HC har 21 point og TM Tønder har 19. Århus...
4 uger siden

Andetholdet taber taktisk slag

TM Tønder 2 har spillet fantastisk på hjemmebane i denne sæson,...
3 uger siden

Truende nederlag vendt til sejr

Bundholdet Tommerup var på besøg i Tønderhallerne, søndag eftermiddag og det...
2 dage siden

HØJ ville det mest

TM Tønder kom godt fra start og trods bagud 3-1, fik...
4 dage siden

Turen går til Ølstykke

Lørdag går turen til Ølstykkehallen, hvor vi ikke har spillet i...
6 dage siden

Snæver sejr på Fyn

Der er mange kampe på fyn, for 3.divisions herrerne og søndag...
1 uge siden

Generalforsamling i Støtteforeningen

Til medlemmer af TM Tønders støtteforening I henhold til vedtægternes bestemmelser...
2 uger siden

Elever gik over en million skridt

11 elever fra Tønder Ungdomsskole & STU gik 1.164.695 skridt for...
4 uger siden