Søndag går det løs igen
Søndag går det løs igen
Søndag går det løs igen
Søndag går det løs igen

Søndag går det løs igen

Efter to sæsoner i Håndboldligaen, åbner TM Tønder søndag sæsonen i 1. division

Skrevet d. 5. september 2018 af
Flemming Sørensen
| Foto:
Flemming Andersen
Søndag går det løs igen

Søndag den 9. september indleder TM Tønder sæsonen i 1. division, når Ajax København gæster Tønder Hal 2 klokken 15:00. Efter to sæsoner i håndboldligaen, skal holdet i gang med en spændende sæson i landets næstbedste række.

Sæson 2018/2019 står for døren og TM Tønder har mange nye ansigter i truppen i forhold til seneste sæson. Der er sket en stor udskiftning i truppen, hvor nogle af de mest erfarne spillere har søgt andre udfordringer. Derfor  venter der mere ansvar, og mere spilletid for en række spillerne på ”det nye hold” end de tidligere har været vant til. Vi har i år en trup der består af talentfulde unge folk med masser af gå-på mod og engagement, bladet med en række dygtige spillere, som har erfaring med håndbold fra højeste niveau. Det er derfor naturligt, at spillere som Lasse Hamann-Boeriths, Emil Bergholt, Rolf Ravn, Ulrik Eggert og Christian Trans kommer til at spille en væsentlig rolle på holdet i år. Dels har de været i klubben i en eller flere sæsoner, men de har også alle spillet mange kampe på højeste niveau og “kender gamet”. Netop det med nye roller på holdet, er noget af det træner Torben Sørensen har haft fokus på i sæsonoptakten:
”Der er sket store udskiftninger i truppen, og vi har i år en trup, hvor der er en god blanding af rutine og talent. Spillerne får nogle nye roller, og nogle spillere får betydelig mere spilletid og ansvar end tidligere, ligesom en række af de unge spillere kommer til at spille på et højere niveau i år end de har været vant til. Men det hører med til at udvikle spillerne, og det kræver tålmodighed før at spillerne har tilpasset sig. Der er derfor mange processer som skal gå op i en højere enhed, og vi har brug for tid. Jeg tror, at vi bliver bedre og bedre jo længere vi kommer i sæsonen.”

Nærmest uanset idrætsgren så vil der altid op til en sæsonstart blive snakket om målsætningen for holdet. Nogle hold vil rykke op, mens andre spiller for at undgå nedrykningen. TM Tønder har tidligere meldt ud, at målsætningen i denne sæson er top 3, men der er andre målsætninger end dem der kan sættes i et regneark:
”Vi har tidligere meldt ud, at vores målsætning er top 3, og den står vi fast ved, selvom der bliver hård kamp om de øverste placeringer. Ud over det målbare, så er det meget vigtigt, at vi hele tiden har en målsætning om at udvikle en god kultur i klubben. I år har vi en øget træningsmængde i forhold til sidste sæson med bl.a. flere styrketræningspas. Vi har en rigtig god talentmasse på vores U18 og 1. årssenior, og niveauet på egne talenter med stor kvalitet er højt. Derfor er også en fornøjelse at arbejde med spillerne i og omkring truppen, der alle viser et stort engagement og en vilje til at dygtiggøre sig.”

Det bliver en spændende sæson vi går i møde. Vores hold er vel et af de to-tre hold som alle i rækken gerne vil slå. Sådan er det at være nedrykker, så derfor skal spillere være både fysisk og mental klar – uanset modstanderen:
”Vi har i opstarten brugt meget tid på – både på og uden for banen – at arbejde med fænomenet “Bundniveau”. Det bliver ekstremt vigtigt, at vi har et godt bundniveau. Det er en stor mental proces! Jeg er ikke i tvivl om, at vi har et højt topniveau når tingene lykkes. Jeg er heller ikke i tvivl om, at vi på en god dag kan spille lige op med alle hold i rækken. Men ud fra vores træningskampe at dømme, så har vi en udfordring i forhold til altid at være helt klar.”

Skal topplaceringen i hus, så skal vi hente rigtig mange point på hjemmebanen i Tønder Hal 2. Og et af de ydre varemærker for TM Tønder, har altid været den fantastiske opbakning som holdet får. Et vigtigt element ifølge cheftræneren:
”Det har altid været kendt, at der lokalt er en kæmpe opbakning til TM Tønder. Hjemme i Tønder Hal 2 er der en intens kulisse, og det er en fed oplevelse for spillerne at opleve dette. Det har i mange kampe givet os lidt ekstra energi og motivation, som så i sidste ende også har betydet point på kontoen. Vi har en fantastisk fanklub i TMT Red Support, der er med ved udekampene, sammen med en fast skare af engagerede tilhængere. Det er fedt med god stemning, og det ligger et pres på modstanderne uanset om det er på ude eller hjemmebanen. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang, og ser frem til kampen mod Ajax København på søndag. Vi håber på mange tilskuere til kampen, da Ajax kommer med et stærkt mandskab.” slutter cheftræner Torben Sørensen.

 

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Ung bagspiller til TM Tønder

TM Tønder henter talentfuld bagspiller i ligaklubben Mors/Thy Håndbold. 19- årige...
4 uger siden

TM Tønder skal have ny direktør

Tønder Kommunes elitehåndboldklub TM Tønder skal have ny direktør. Klubbens direktør...
2 uger siden

TM Tønder imødegår kritik.

Tønder Kommunes elitehåndboldklub TM Tønder afviser tidligere spilleres anklager om kontraktfiduser...
2 uger siden

God sæsonafslutning

TM Tønder var top klar til opgaven, onsdag aften mod KIF...
3 uger siden

Jaris Tobeler stopper i TMT

Efter to sæsoner i klubben, siger TM Tønder farvel til Jaris...
3 uger siden

Onsdag er pokaldag

På onsdag den 10.maj klokken 19.00 spiller TM Tønder den sidste...
4 uger siden