Søndag skal vi møde to top 4 hold
Søndag skal vi møde to top 4 hold
Søndag skal vi møde to top 4 hold
Søndag skal vi møde to top 4 hold

Søndag skal vi møde to top 4 hold

TM Tønder skal søndag aften på en svær opgave ude mod storsatsende Fredericia

Skrevet d. 13. oktober 2018 af
Flemming Sørensen
| Foto:
Flemming Andersen
Søndag skal vi møde to top 4 hold

Overskriften kan måske lyde lidt tricky, men når TM Tønder søndag aften løber på banen i den nyrenoverede og flotte THansen Arena i Fredericia, så er det mod et mandskab med stor bredde. Holdet kan – hvis de stiller to hold af deres trup – formentlig blande sig i top 4 i 1. division med begge hold. De har en imponerende bredde, og med mange dygtige spillere på alle pladser. Ligeledes har Fredericia en organisation i ligaklasse, ligesom der er en stor opbakning til holdet i traditionsklubben. Derfor bliver det formentlig også i en propfyldt THansen Arena, at TM Tønder skal forsøge at vinde søndag aften – en Arena, der forhåbentlig også får besøg af mange tilskuere, der hepper på gæsterne!

Fredericia blev i sidste sæson nummer fem i 1. division, men er i år storfavorit til at tage den direkte oprykningsplads til håndboldligaen. Både i klubben og byen er der store forventninger til Jesper Houmark og hans mandskab, der indtil videre har indfriet forventningerne resultatmæssigt. Efter en række gode præstationer i træningskampene, så har holdet i de første 5 runder i turneringen, som forventet, vundet alle kampe. Det har indtil videre placeret Fredericia på en 2. plads i rækken – kun overgået af vores hold, der har en lidt bedre målscorer end holdet fra fæstningebyen.

Holdet har op til denne sæson oprustet gevaldigt med spillere, som har været med på liganiveau. På det stærke mandskab, der vel sagtens kan betegnes som et ligahold i forklædning, finder vi fire tidligere TM Tønder spillere. Jimmy Elgaard på stregen drog efter forrige sæson til Fredericia, og han har en meget vigtig rolle. Nøjagtig som han var det i TM Tønder er Jimmy manden der går forrest, viser attitude og har en central rolle i alle henseender.
I målet står bl.a. Emil Tellerup, der kom til FHK efter lidt mere end en sæson i Ribe-Esbjerg HH. En af de spillere der forud for sæsonen var store forventninger til i traditionsklubben, er vores tidligere venstre back, Rune Schrøder. Rune viste i sin tid i Tønder, at han har et stort potentiale, og mon ikke han gerne vil gøre en god figur søndag aften?
Holdets store strateg er den tidligere TM Tønder profil, Kristian Stoklund. Stoklund har med sin erfaring og dygtighed, allerede vist sig som en af 1. divisions største profiler i denne sæson. Stoklund er omdrejningspunkt for søndagens modstander, og han må ikke komme i gang, hvis der skal point med hjem søndag aften.

Ud over de tidligere spillere fra TM Tønder, så råder Fredericia over store profiler som Nikolaj Mehl, og Jacob Mikkelsen på højre back, Kasper Young og Martin Bisgaard på fløjene samt Frederik Krarup, der sammen med Stoklund, udgør en stærk duo på playmakerpositionen. Der kunne nævnes flere profiler fra Fredericia-truppen, men fælles for alle spillerne er, at de ved hvad der kræves, hvilket er en stor fordel i en klub, hvor ikke mindst omgivelserne og de lokale medier kræver en oprykning i denne sæson.

Hvis vores hold skal have chance for point, så kræver det i følge træner Torben Sørensen, at vi tager noget initiativ:
“Det er måske den vanskeligste opgave i hele sæsonen, som vi står over for på søndag, og skal vi have en chance for point, så kræver det, at vi tager noget initiativ, så vi får dem ud af deres faste rammer. De er stærke over hele linjen – også når de skifter ud! Så det handler i høj grad om parathed for vores spillere. Det er vigtigt at sige, vores sæson ikke bliver defineret af om vi taber eller vinder i Fredericia. Vores spillere skal lære af kampen, hvor de kommer til at spille i en rigtig fed kulisse. Uanset resultatet, så fortsætter vores proces med at opbygge en ny kultur ufortrødent.”

Kigger man på de to mandskaber, så er der på begge hold spillere som holder flot niveau. På Fredericia holdet er der 15 spillere, som i sidste sæson var med på et mandskab i 1. division eller ligaen. Tilsvarende er der i vores trup 10 spillere, som var på dette niveau i forrige sæson. Godt nok skal man ikke ligge alt for meget i træningskampene, men det giver alligevel en vis tro på tingene, at vi i en af træningskampene op til denne sæson, slog netop Fredericia i deres egen hule. Derfor glæder både spillere og træner Torben Sørensen sig også helt vildt til kampen på søndag:
“Vi er stolte af, at vi søndag skal spille et vaskeægte topopgør i Fredericia. Vi har skiftet meget ud i truppen op til denne sæson, og den nuværende trup har arbejdet hårdt i hele perioden, og har en suveræn tilgang til tingene. En vilje til hele tiden at forbedre sig – uanset om man er ung eller rutineret. Der er masser af processer som skal fungerer, og vi er længere på nuværende tidspunkt end vi havde turde håbe på. Det er kampe som den på søndag man træner og presser sig selv for, og vi glæder os alle til at spille denne kamp, hvor der forhåbentlig kommer mange tilskuere og hepper på os i dette lokalopgør”, slutter en spændt cheftræner Torben Sørensen.

Det bliver med garanti en kamp med masser af intensitet. Vores hold fortjener optimal opbakning, så tag til Fredericia og støt vores spillere. Kampen i Fredericia fløjtes i gang søndag den 14. oktober klokken 18:00, og Fanklubben TMT Red Support arrangerer gratis bustur til kampen, så kontakt Allan Mattesen, 51 29 33 50, hvis du vil med.

HUSK – SAMMEN ER VI STÆRKE

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

TM Tønder vinder sidste test

Tønderhal 2 var fint besøgt da TM Tønder fredag aften tog...
4 uger siden

TM Tønder vinder i Otterup

NEJ, hvor er jeg stolt af det her hold udbrød Jan...
3 uger siden

Clausen: dejligt at have lillebror med

Der skal ikke herske nogen tvivl om at hvis Thomas Clausen...
4 uger siden

Paulsen: Der findes ikke roser nok

– Nej hvor er jeg stolt af det her hold, udbrød...
3 uger siden

TM Tønder møder oprykningskandidat

Lørdag klokken 15.00 kommer en af de store oprykningskandidater til Tønder...
2 uger siden

Stærk defensiv sikrer storsejr

TM Tønder kom fremragende fra start og inden der var spillet...
4 dage siden

TM Tønder topper på mediesiden

TM Tønder Håndbold, pressemeddelelse, 08. september 2020 TM Tønder Håndbold er...
2 uger siden

Madsen: Vi står sindsygt godt i dag

TM Tønder vandt 23-20 i den svære udekamp i Otterup fredag...
3 uger siden

Paulsen: Otterup er en sammentømret enhed

Ventetiden er forbi og første turneringskamp i sæsonen 20/21, står lige...
3 uger siden

Overraskelsen udeblev

TM Tønder kom egentlig fint fra start og relativt hurtigt stod...
2 uger siden

Fyn er ikke altid fin

Nederlag på 3 mål i premieren. I går lørdag drog vore...
5 dage siden

Billetsalg for sæsonkortindehavere

Til hjemmekampen mod HC Midtjylland lørdag d. 12. september klokken 15.00...
3 uger siden

Til Fyn igen

SUS Nyborg har i flere omgange været en del af 1.division,...
1 uge siden

Sæsonstart for 3.division

Så blev det endelig tid – vi har glædet os længe...
6 dage siden

TMT keepere gør det godt

TM Tønders keepere er kommet rigtig godt fra start i denne...
3 dage siden

TM Tønder tager mod Ajax

TM Tønder har fået en fin start på sæsonen med sejre...
1 dag siden

Retningslinier ved kampe i hallen

Kære alle. Turneringen for vores børne-, ungdoms- og seniorhold skal nu...
9 timer siden

3.division møder Vejle

Tidligere klub-koryfæ gæster Tønder, 3 division tager imod Vejle HK På...
9 timer siden

Billetbestilling for sæsonkortholdere, TMT-Ajax

Sæsonkortholdere kan nu bestille billet til kampen mod Ajax København, fredag...
1 uge siden