Søndag skal vi møde to top 4 hold
Søndag skal vi møde to top 4 hold
Søndag skal vi møde to top 4 hold
Søndag skal vi møde to top 4 hold

Søndag skal vi møde to top 4 hold

TM Tønder skal søndag aften på en svær opgave ude mod storsatsende Fredericia

Skrevet d. 13. oktober 2018 af
Flemming Sørensen
| Foto:
Flemming Andersen
Søndag skal vi møde to top 4 hold

Overskriften kan måske lyde lidt tricky, men når TM Tønder søndag aften løber på banen i den nyrenoverede og flotte THansen Arena i Fredericia, så er det mod et mandskab med stor bredde. Holdet kan – hvis de stiller to hold af deres trup – formentlig blande sig i top 4 i 1. division med begge hold. De har en imponerende bredde, og med mange dygtige spillere på alle pladser. Ligeledes har Fredericia en organisation i ligaklasse, ligesom der er en stor opbakning til holdet i traditionsklubben. Derfor bliver det formentlig også i en propfyldt THansen Arena, at TM Tønder skal forsøge at vinde søndag aften – en Arena, der forhåbentlig også får besøg af mange tilskuere, der hepper på gæsterne!

Fredericia blev i sidste sæson nummer fem i 1. division, men er i år storfavorit til at tage den direkte oprykningsplads til håndboldligaen. Både i klubben og byen er der store forventninger til Jesper Houmark og hans mandskab, der indtil videre har indfriet forventningerne resultatmæssigt. Efter en række gode præstationer i træningskampene, så har holdet i de første 5 runder i turneringen, som forventet, vundet alle kampe. Det har indtil videre placeret Fredericia på en 2. plads i rækken – kun overgået af vores hold, der har en lidt bedre målscorer end holdet fra fæstningebyen.

Holdet har op til denne sæson oprustet gevaldigt med spillere, som har været med på liganiveau. På det stærke mandskab, der vel sagtens kan betegnes som et ligahold i forklædning, finder vi fire tidligere TM Tønder spillere. Jimmy Elgaard på stregen drog efter forrige sæson til Fredericia, og han har en meget vigtig rolle. Nøjagtig som han var det i TM Tønder er Jimmy manden der går forrest, viser attitude og har en central rolle i alle henseender.
I målet står bl.a. Emil Tellerup, der kom til FHK efter lidt mere end en sæson i Ribe-Esbjerg HH. En af de spillere der forud for sæsonen var store forventninger til i traditionsklubben, er vores tidligere venstre back, Rune Schrøder. Rune viste i sin tid i Tønder, at han har et stort potentiale, og mon ikke han gerne vil gøre en god figur søndag aften?
Holdets store strateg er den tidligere TM Tønder profil, Kristian Stoklund. Stoklund har med sin erfaring og dygtighed, allerede vist sig som en af 1. divisions største profiler i denne sæson. Stoklund er omdrejningspunkt for søndagens modstander, og han må ikke komme i gang, hvis der skal point med hjem søndag aften.

Ud over de tidligere spillere fra TM Tønder, så råder Fredericia over store profiler som Nikolaj Mehl, og Jacob Mikkelsen på højre back, Kasper Young og Martin Bisgaard på fløjene samt Frederik Krarup, der sammen med Stoklund, udgør en stærk duo på playmakerpositionen. Der kunne nævnes flere profiler fra Fredericia-truppen, men fælles for alle spillerne er, at de ved hvad der kræves, hvilket er en stor fordel i en klub, hvor ikke mindst omgivelserne og de lokale medier kræver en oprykning i denne sæson.

Hvis vores hold skal have chance for point, så kræver det i følge træner Torben Sørensen, at vi tager noget initiativ:
“Det er måske den vanskeligste opgave i hele sæsonen, som vi står over for på søndag, og skal vi have en chance for point, så kræver det, at vi tager noget initiativ, så vi får dem ud af deres faste rammer. De er stærke over hele linjen – også når de skifter ud! Så det handler i høj grad om parathed for vores spillere. Det er vigtigt at sige, vores sæson ikke bliver defineret af om vi taber eller vinder i Fredericia. Vores spillere skal lære af kampen, hvor de kommer til at spille i en rigtig fed kulisse. Uanset resultatet, så fortsætter vores proces med at opbygge en ny kultur ufortrødent.”

Kigger man på de to mandskaber, så er der på begge hold spillere som holder flot niveau. På Fredericia holdet er der 15 spillere, som i sidste sæson var med på et mandskab i 1. division eller ligaen. Tilsvarende er der i vores trup 10 spillere, som var på dette niveau i forrige sæson. Godt nok skal man ikke ligge alt for meget i træningskampene, men det giver alligevel en vis tro på tingene, at vi i en af træningskampene op til denne sæson, slog netop Fredericia i deres egen hule. Derfor glæder både spillere og træner Torben Sørensen sig også helt vildt til kampen på søndag:
“Vi er stolte af, at vi søndag skal spille et vaskeægte topopgør i Fredericia. Vi har skiftet meget ud i truppen op til denne sæson, og den nuværende trup har arbejdet hårdt i hele perioden, og har en suveræn tilgang til tingene. En vilje til hele tiden at forbedre sig – uanset om man er ung eller rutineret. Der er masser af processer som skal fungerer, og vi er længere på nuværende tidspunkt end vi havde turde håbe på. Det er kampe som den på søndag man træner og presser sig selv for, og vi glæder os alle til at spille denne kamp, hvor der forhåbentlig kommer mange tilskuere og hepper på os i dette lokalopgør”, slutter en spændt cheftræner Torben Sørensen.

Det bliver med garanti en kamp med masser af intensitet. Vores hold fortjener optimal opbakning, så tag til Fredericia og støt vores spillere. Kampen i Fredericia fløjtes i gang søndag den 14. oktober klokken 18:00, og Fanklubben TMT Red Support arrangerer gratis bustur til kampen, så kontakt Allan Mattesen, 51 29 33 50, hvis du vil med.

HUSK – SAMMEN ER VI STÆRKE

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Pressemeddelelse: Damgaard er tilbage

Efter en pause fra tophåndbold er stregspiller Mikkel Damgaard tilbage i...
3 uger siden

Tabte til os selv

Det lyder helt grotesk, men allerede efter 3-4 minutter burde TMT...
2 uger siden

TMT tæver tophold

TMS Ringsted kom til Tønder for at sikre sig de to...
5 dage siden

Wolle: Ekstrem jævnbyrdig Række

Rent pointmæssigt fik TM Tønder ikke den håbede sæsonstart. Efter udekampen...
3 uger siden

En af de sværeste opgaver

Efter en lidt bøvlet start med overraskende nederlag til Roskilde og...
1 uge siden

Stolpe ud mod HØJ

TM Tønder førte 1-0 og 2-1, men så var det også...
3 uger siden

Damer spiller oprykningskamp

TMT’s dygtige damer spiller på torsdag d. 8/12 kl. 19.50 oprykningskamp...
4 dage siden

Turen går til Otterup

Alle kampe er vigtige, alle kampe kan vindes og alle kampe...
2 uger siden

2.halvsæson indledes

2.halvsæson skydes i gang i kommende weekend og TM Tønder skal...
2 dage siden

TM Tønder møder topholdet

Søndagens opgave i Tønderhal 2 bliver en af de rigtig svære....
3 uger siden

Finn og Jens informerer om støtteturen

Som repræsentanter for TMT Støtteforening var Jens Malle og Finn Hedegaard...
3 dage siden