Søndag skal vi møde to top 4 hold
Søndag skal vi møde to top 4 hold
Søndag skal vi møde to top 4 hold
Søndag skal vi møde to top 4 hold

Søndag skal vi møde to top 4 hold

TM Tønder skal søndag aften på en svær opgave ude mod storsatsende Fredericia

Skrevet d. 13. oktober 2018 af
Flemming Sørensen
| Foto:
Flemming Andersen
Søndag skal vi møde to top 4 hold

Overskriften kan måske lyde lidt tricky, men når TM Tønder søndag aften løber på banen i den nyrenoverede og flotte THansen Arena i Fredericia, så er det mod et mandskab med stor bredde. Holdet kan – hvis de stiller to hold af deres trup – formentlig blande sig i top 4 i 1. division med begge hold. De har en imponerende bredde, og med mange dygtige spillere på alle pladser. Ligeledes har Fredericia en organisation i ligaklasse, ligesom der er en stor opbakning til holdet i traditionsklubben. Derfor bliver det formentlig også i en propfyldt THansen Arena, at TM Tønder skal forsøge at vinde søndag aften – en Arena, der forhåbentlig også får besøg af mange tilskuere, der hepper på gæsterne!

Fredericia blev i sidste sæson nummer fem i 1. division, men er i år storfavorit til at tage den direkte oprykningsplads til håndboldligaen. Både i klubben og byen er der store forventninger til Jesper Houmark og hans mandskab, der indtil videre har indfriet forventningerne resultatmæssigt. Efter en række gode præstationer i træningskampene, så har holdet i de første 5 runder i turneringen, som forventet, vundet alle kampe. Det har indtil videre placeret Fredericia på en 2. plads i rækken – kun overgået af vores hold, der har en lidt bedre målscorer end holdet fra fæstningebyen.

Holdet har op til denne sæson oprustet gevaldigt med spillere, som har været med på liganiveau. På det stærke mandskab, der vel sagtens kan betegnes som et ligahold i forklædning, finder vi fire tidligere TM Tønder spillere. Jimmy Elgaard på stregen drog efter forrige sæson til Fredericia, og han har en meget vigtig rolle. Nøjagtig som han var det i TM Tønder er Jimmy manden der går forrest, viser attitude og har en central rolle i alle henseender.
I målet står bl.a. Emil Tellerup, der kom til FHK efter lidt mere end en sæson i Ribe-Esbjerg HH. En af de spillere der forud for sæsonen var store forventninger til i traditionsklubben, er vores tidligere venstre back, Rune Schrøder. Rune viste i sin tid i Tønder, at han har et stort potentiale, og mon ikke han gerne vil gøre en god figur søndag aften?
Holdets store strateg er den tidligere TM Tønder profil, Kristian Stoklund. Stoklund har med sin erfaring og dygtighed, allerede vist sig som en af 1. divisions største profiler i denne sæson. Stoklund er omdrejningspunkt for søndagens modstander, og han må ikke komme i gang, hvis der skal point med hjem søndag aften.

Ud over de tidligere spillere fra TM Tønder, så råder Fredericia over store profiler som Nikolaj Mehl, og Jacob Mikkelsen på højre back, Kasper Young og Martin Bisgaard på fløjene samt Frederik Krarup, der sammen med Stoklund, udgør en stærk duo på playmakerpositionen. Der kunne nævnes flere profiler fra Fredericia-truppen, men fælles for alle spillerne er, at de ved hvad der kræves, hvilket er en stor fordel i en klub, hvor ikke mindst omgivelserne og de lokale medier kræver en oprykning i denne sæson.

Hvis vores hold skal have chance for point, så kræver det i følge træner Torben Sørensen, at vi tager noget initiativ:
“Det er måske den vanskeligste opgave i hele sæsonen, som vi står over for på søndag, og skal vi have en chance for point, så kræver det, at vi tager noget initiativ, så vi får dem ud af deres faste rammer. De er stærke over hele linjen – også når de skifter ud! Så det handler i høj grad om parathed for vores spillere. Det er vigtigt at sige, vores sæson ikke bliver defineret af om vi taber eller vinder i Fredericia. Vores spillere skal lære af kampen, hvor de kommer til at spille i en rigtig fed kulisse. Uanset resultatet, så fortsætter vores proces med at opbygge en ny kultur ufortrødent.”

Kigger man på de to mandskaber, så er der på begge hold spillere som holder flot niveau. På Fredericia holdet er der 15 spillere, som i sidste sæson var med på et mandskab i 1. division eller ligaen. Tilsvarende er der i vores trup 10 spillere, som var på dette niveau i forrige sæson. Godt nok skal man ikke ligge alt for meget i træningskampene, men det giver alligevel en vis tro på tingene, at vi i en af træningskampene op til denne sæson, slog netop Fredericia i deres egen hule. Derfor glæder både spillere og træner Torben Sørensen sig også helt vildt til kampen på søndag:
“Vi er stolte af, at vi søndag skal spille et vaskeægte topopgør i Fredericia. Vi har skiftet meget ud i truppen op til denne sæson, og den nuværende trup har arbejdet hårdt i hele perioden, og har en suveræn tilgang til tingene. En vilje til hele tiden at forbedre sig – uanset om man er ung eller rutineret. Der er masser af processer som skal fungerer, og vi er længere på nuværende tidspunkt end vi havde turde håbe på. Det er kampe som den på søndag man træner og presser sig selv for, og vi glæder os alle til at spille denne kamp, hvor der forhåbentlig kommer mange tilskuere og hepper på os i dette lokalopgør”, slutter en spændt cheftræner Torben Sørensen.

Det bliver med garanti en kamp med masser af intensitet. Vores hold fortjener optimal opbakning, så tag til Fredericia og støt vores spillere. Kampen i Fredericia fløjtes i gang søndag den 14. oktober klokken 18:00, og Fanklubben TMT Red Support arrangerer gratis bustur til kampen, så kontakt Allan Mattesen, 51 29 33 50, hvis du vil med.

HUSK – SAMMEN ER VI STÆRKE

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

TM Tønder kom godt fra start

Det gik egentlig planmæssigt. Inden der var gået et minut blev...
3 uger siden

Så skal der endelig spilles om point

For to år siden spillede vi to drabelige opgør mod ESV,...
3 uger siden

Krarup: Vi halter efter

“Vi fortjener jo ikke at få point i dag” var det...
2 uger siden

Dramatisk pointdeling

Der var fuld tryk på i en velopfyldt og kogende Tønderhal...
3 uger siden

Klart nederlag i Grindsted

TM Tønder var lørdag en tur i Grindsted, hvor rækkens vel...
1 uge siden

TM Tønder på svær opgave

I Pre-sæsonen mødtes Grindsted og TM Tønder i Rødding og efter...
2 uger siden

Ny trup indtager Tønderhal 2

Endelig, ENDELIG, får vi sæson 23/24 truppen at se i Tønderhal...
3 uger siden

TM Tønder har ansat ny direktør

Tønder Kommunes elitehåndboldklub henter direktør fra medie- og kulturverdenen Tønder Kommunes...
4 uger siden

TMT overmatchet

TM Tønder skulle op mod et særdeles stærkt og godt sammenspillet...
2 dage siden

Schrøders comeback i Hal 2

Tønderhal 2 kogte på mange parametre fredag aften. En velopfyldt hal,...
3 uger siden

TMT møder potientelt tophold

Skive FH har over flere omgange spillet i ligaen og selv...
4 dage siden

Lars K: Vi leder efter forsvarsspillet

Efter kampen mod Skive, var det en fattet og realistisk Lars...
9 timer siden

Sjovt fællesskab fra yngste spiller til eliteholdet

115 spillere fra TM Tønders børne-, ungdoms- og elitehold var samlet...
4 uger siden