Søndag skal vi møde to top 4 hold
Søndag skal vi møde to top 4 hold
Søndag skal vi møde to top 4 hold
Søndag skal vi møde to top 4 hold

Søndag skal vi møde to top 4 hold

TM Tønder skal søndag aften på en svær opgave ude mod storsatsende Fredericia

Skrevet d. 13. oktober 2018 af
Flemming Sørensen
| Foto:
Flemming Andersen
Søndag skal vi møde to top 4 hold

Overskriften kan måske lyde lidt tricky, men når TM Tønder søndag aften løber på banen i den nyrenoverede og flotte THansen Arena i Fredericia, så er det mod et mandskab med stor bredde. Holdet kan – hvis de stiller to hold af deres trup – formentlig blande sig i top 4 i 1. division med begge hold. De har en imponerende bredde, og med mange dygtige spillere på alle pladser. Ligeledes har Fredericia en organisation i ligaklasse, ligesom der er en stor opbakning til holdet i traditionsklubben. Derfor bliver det formentlig også i en propfyldt THansen Arena, at TM Tønder skal forsøge at vinde søndag aften – en Arena, der forhåbentlig også får besøg af mange tilskuere, der hepper på gæsterne!

Fredericia blev i sidste sæson nummer fem i 1. division, men er i år storfavorit til at tage den direkte oprykningsplads til håndboldligaen. Både i klubben og byen er der store forventninger til Jesper Houmark og hans mandskab, der indtil videre har indfriet forventningerne resultatmæssigt. Efter en række gode præstationer i træningskampene, så har holdet i de første 5 runder i turneringen, som forventet, vundet alle kampe. Det har indtil videre placeret Fredericia på en 2. plads i rækken – kun overgået af vores hold, der har en lidt bedre målscorer end holdet fra fæstningebyen.

Holdet har op til denne sæson oprustet gevaldigt med spillere, som har været med på liganiveau. På det stærke mandskab, der vel sagtens kan betegnes som et ligahold i forklædning, finder vi fire tidligere TM Tønder spillere. Jimmy Elgaard på stregen drog efter forrige sæson til Fredericia, og han har en meget vigtig rolle. Nøjagtig som han var det i TM Tønder er Jimmy manden der går forrest, viser attitude og har en central rolle i alle henseender.
I målet står bl.a. Emil Tellerup, der kom til FHK efter lidt mere end en sæson i Ribe-Esbjerg HH. En af de spillere der forud for sæsonen var store forventninger til i traditionsklubben, er vores tidligere venstre back, Rune Schrøder. Rune viste i sin tid i Tønder, at han har et stort potentiale, og mon ikke han gerne vil gøre en god figur søndag aften?
Holdets store strateg er den tidligere TM Tønder profil, Kristian Stoklund. Stoklund har med sin erfaring og dygtighed, allerede vist sig som en af 1. divisions største profiler i denne sæson. Stoklund er omdrejningspunkt for søndagens modstander, og han må ikke komme i gang, hvis der skal point med hjem søndag aften.

Ud over de tidligere spillere fra TM Tønder, så råder Fredericia over store profiler som Nikolaj Mehl, og Jacob Mikkelsen på højre back, Kasper Young og Martin Bisgaard på fløjene samt Frederik Krarup, der sammen med Stoklund, udgør en stærk duo på playmakerpositionen. Der kunne nævnes flere profiler fra Fredericia-truppen, men fælles for alle spillerne er, at de ved hvad der kræves, hvilket er en stor fordel i en klub, hvor ikke mindst omgivelserne og de lokale medier kræver en oprykning i denne sæson.

Hvis vores hold skal have chance for point, så kræver det i følge træner Torben Sørensen, at vi tager noget initiativ:
“Det er måske den vanskeligste opgave i hele sæsonen, som vi står over for på søndag, og skal vi have en chance for point, så kræver det, at vi tager noget initiativ, så vi får dem ud af deres faste rammer. De er stærke over hele linjen – også når de skifter ud! Så det handler i høj grad om parathed for vores spillere. Det er vigtigt at sige, vores sæson ikke bliver defineret af om vi taber eller vinder i Fredericia. Vores spillere skal lære af kampen, hvor de kommer til at spille i en rigtig fed kulisse. Uanset resultatet, så fortsætter vores proces med at opbygge en ny kultur ufortrødent.”

Kigger man på de to mandskaber, så er der på begge hold spillere som holder flot niveau. På Fredericia holdet er der 15 spillere, som i sidste sæson var med på et mandskab i 1. division eller ligaen. Tilsvarende er der i vores trup 10 spillere, som var på dette niveau i forrige sæson. Godt nok skal man ikke ligge alt for meget i træningskampene, men det giver alligevel en vis tro på tingene, at vi i en af træningskampene op til denne sæson, slog netop Fredericia i deres egen hule. Derfor glæder både spillere og træner Torben Sørensen sig også helt vildt til kampen på søndag:
“Vi er stolte af, at vi søndag skal spille et vaskeægte topopgør i Fredericia. Vi har skiftet meget ud i truppen op til denne sæson, og den nuværende trup har arbejdet hårdt i hele perioden, og har en suveræn tilgang til tingene. En vilje til hele tiden at forbedre sig – uanset om man er ung eller rutineret. Der er masser af processer som skal fungerer, og vi er længere på nuværende tidspunkt end vi havde turde håbe på. Det er kampe som den på søndag man træner og presser sig selv for, og vi glæder os alle til at spille denne kamp, hvor der forhåbentlig kommer mange tilskuere og hepper på os i dette lokalopgør”, slutter en spændt cheftræner Torben Sørensen.

Det bliver med garanti en kamp med masser af intensitet. Vores hold fortjener optimal opbakning, så tag til Fredericia og støt vores spillere. Kampen i Fredericia fløjtes i gang søndag den 14. oktober klokken 18:00, og Fanklubben TMT Red Support arrangerer gratis bustur til kampen, så kontakt Allan Mattesen, 51 29 33 50, hvis du vil med.

HUSK – SAMMEN ER VI STÆRKE

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Ungdomslandsholdsspiller til TM Tønder.

TM Tønder henter igen til den kommende sæson en U21 landsholdsspiller,...
1 uge siden

Hurtig fløj til TMT

TM Tønder henter fra den kommende sæson den 22 årige venstre...
5 dage siden

Jesper stopper

Efter 5 seniorsæsoner i TM Tønder Håndbold, stopper venstre fløj Jesper...
6 dage siden

Ny stregspiller til TMT

TM Tønder henter ny stregspiller. Phillip Lyngby har underskrevet en 2-årig...
3 uger siden

Ung venstrefløj til TMT

TM Tønder har underskrevet en 2-årig aftale med fløjspilleren Nicolaj Snogdal,...
4 uger siden

Rune Schmidt stopper

TM Tønder tager afsked med bagspiller Rune Thuskjær Schmidt, der stopper...
14 timer siden

TMT henter stregspiller i Skovbakken

TM Tønder har indgået aftale med den 21-årige stregspiller, Carl Søndergaard,...
3 uger siden

Ung bagspiller til TMT

TM Tønder har underskrevet en 2-årig aftale med Malthe Damgaard, der...
3 uger siden

Stor sejr i Århus

TM Tønder spillede en fremragende kamp i Århus, hvor alle bød...
3 uger siden

Pokalkamp i Kibæk

Kibæk Krydsfelt er navnet på det flotte idrætcenter i Kibæk, syd...
1 uge siden

TMT 2 slår rækkens bedste hjemmehold

Kiggede man på stillingen inden weekendens kamp, så var det nummer...
2 uger siden

Vigtig sejr til U19 drenge

Der var nerve på, til søndagens kamp mellem TM Tønders U19...
2 uger siden

Spændende opgør venter i Århus

Århus HC har 21 point og TM Tønder har 19. Århus...
4 uger siden

Andetholdet taber taktisk slag

TM Tønder 2 har spillet fantastisk på hjemmebane i denne sæson,...
3 uger siden

Truende nederlag vendt til sejr

Bundholdet Tommerup var på besøg i Tønderhallerne, søndag eftermiddag og det...
3 dage siden

HØJ ville det mest

TM Tønder kom godt fra start og trods bagud 3-1, fik...
4 dage siden

Turen går til Ølstykke

Lørdag går turen til Ølstykkehallen, hvor vi ikke har spillet i...
6 dage siden

Snæver sejr på Fyn

Der er mange kampe på fyn, for 3.divisions herrerne og søndag...
1 uge siden

Generalforsamling i Støtteforeningen

Til medlemmer af TM Tønders støtteforening I henhold til vedtægternes bestemmelser...
2 uger siden

Elever gik over en million skridt

11 elever fra Tønder Ungdomsskole & STU gik 1.164.695 skridt for...
4 uger siden