Søren Olsen var tilbage i Tønderhallerne

Søren Olsen var tilbage i Tønderhallerne

Søren Olsen fik sin debut som TM Tønders nye assistentræner på hjemmebane søndag mod FIF. Inden kampen mødte Søren Olsen op i fanzonen for at fortælle om sin baggrund og om forventningerne til dagens kamp.

”FIF er små og hurtige og spiller med høj risiko. Vi håber at slå dem med deres egen medicin, for holdet vil gerne rejse sig efter en grim kamp mod Skovbakken og vise, at der er mere i dem”, lød det fra Søren Olsen til de mange fans, der var mødt frem for at møde den nye mand i klubben, der selv har spillet på Tønder Kommunes førstehold og været assistentræner under tidligere cheftrænder Claus Lyngsø. I dag er Søren Olsen lærer og træner på sportsefterskolen Sine i Løgumkloster.

Efter kampen var Søren Olsen skuffet over dagens nederlag:

”De første 30 minutter var forfærdelige, men i de sidste 30 minutter lykkedes vi med mange ting, så vi skal sørge for at være klar fra start, når vi spiller på hjemmebane,” er assistenttrænerens umiddelbare reaktion på søndagens nederlag.

Under kampen havde Søren Olsen fokus på den enkelte spiller.

”Michael Wollesen har overblikket, mens jeg sørger for at have små snakke med de enkelte spillere undervejs. For eksempel minde om de aftaler, der er lavet eller have fokus på det, som spilleren lykkes med”, fortæller Søren Olsen.

Søren Olsen forventer, at kunne bruge sin egen erfaring som spiller på førsteholdet i sin rolle som assistentræner:

”Jeg kan bruge min erfaring i arbejdet med at bringe spillerne videre og være med til at flytte dem. Min opgave mellem kampene bliver at bidrage til angrebsspillet og hjælpe cheftræneren med at gennemføre konceptet og se frem mod næste kamp,” fortæller Søren Olsen.

Søren Olsen beskriver holdet som et ungt hold med nogle meget dygtige håndboldspillere med gode individuelle kompetencer.

”Det sociale er på plads, så det skal vi sørge for at fastholde og så have det hele til at spille sammen. Min rolle er i den forbindelse at være i god dialog med spillerne, så jeg ved hvor de er henne og hvad der er brug for,” fortæller Søren.

Selv glæder Søren Olsen sig meget til arbejdet:

”Jeg ser frem til at udvikle mig gennem arbejdet med så dygtige spillere og blive dygtigere gennem samarbejdet med cheftræneren. Man drømmer vel altid om selv at blive cheftræner i en klub en dag, men det er slet ikke aktuelt for mig nu. Lige nu er jobbet som assistentræner det helt rigtige for mig. Jeg er meget glad for at have en dygtig træner at læne mig op af og lære af,” lyder det fra 33-årige Søren Olsen.