Stor søndag venter

Stor søndag venter

På søndag kan TM Tønder Håndbold tage endelig afstand til nedrykningsstregen, hvis det lykkes at slå Odder. Lige nu er afstanden til Odder og Otterup der ligger hhv. over og under stregen blot fire point. Vi skal møde dem begge i vores hal og taber vi de to kampe, ser det lidt kritisk ud. Vinder vi på søndag, vil vi være 6 point foran Odder, der vil have fem kampe til at hente de syv point de i så fald skal bruge for at rykke forbi os, så det er en vældig vigtig kamp, vi skal spille på søndag.

Men inden kampen fløjtes op, sker der en masse i Tønderhallerne. Først og fremmest er der spinning, hvor en masse cykelglade folk skal ud og køre om kap for at vinde og ikke mindst, for at køre nogle penge ind til TM Tønder. Lige før spillerne løber ind til kamp, skal der overrækkes en check fra Støtteforeningen, penge der blev gået ind under TMT Støttetur. Så en spændende dag, både sportsligt og økonomisk for TM Tønder.

Odder har 13 point på kontoen, fem af disse er hentet på udebane, så de er ikke specielt et hjemmebanehold. 2023 er det kun blevet til en sejr, men programmet har også heddet Århus, HØJ, Otterup og TMS. Sejren kom på udebane mod Otterup, hvor de vandt 24-19. I december tabte de 31-30 i Rækker Mølle og spillede 31-31 i Grindsted, mens de vandt 32-31 hjemme over Sydhavsøerne. Meget flotte resultater og selv om TMT vandt det omvendte opgør med 29-24, så bliver Odder alt andet end en walk over. Spillet har været rigtig godt, men hele fire gange har de tabt med et enkelt mål, så marginalerne og heldet har nok manglet lidt.

TM Tønder har tabt de to seneste opgør mod Rækker Mølle og Grindsted, hvis fysik nok har været udslagsgivende. Ens for de to kampe har været at vi efter 10 gode minutter er gået i stå, og det skal vi være opmærksomme på, ikke sker mod Odder. Det betyder at man halter efter og det koster mange kræfter at nå op. I den omvendte kamp var det os der trak fra og Odder der haltede efter og det er meget nemmere. Stillinger undervejs i den kamp var 4-3, 4-7, 9-16, 12-19, 17-23 og 24-29.

På søndag håber vi at hallen bliver fyldt godt op og der bliver lagt et stort pres på Odder, der lige som os har et ungt hold. Kampens dommerpar, Line Hesseldal Hansen og Josefine Kusk Jensen plejer at dømme virkelig godt og så er det bare om at koncentrere sig om at spille håndbold, og få de dyder frem, som vi har fundet frem i de fleste hjemmekampe.

  • Spinning: kl.13.00
  • Kampstart: kl.15.00

Vi ses – sammen er vi stærke.