TM Tønder drillede Fredericia i en halvleg

TM Tønder er ude af pokalen

Danmarks næstbedste håndboldhold Fredericia HK, var opgaven i Santandercuppen, da 1.divisions nummer 7, TM Tønder tog imod tirsdag aften. Det lignede Davids kamp mod Goliath, men straks fra kampens start, var det svært at se hvem der var hvem. Forsvaret stod stærkt, det samme gjorde Magnus Siim, og inden man nåede at synke stod der 2-0 til TMT.

Og selvom afstanden aldrig blev større, så var TM Tønder foran med to af flere omgange, mens superfavoritterne haltede bagefter. Rune Schrøder var storskydende. Kasper Knudsen var stærk i andenbølgen. Livio Klausen og Mathias Nikolajsen udfordrede konstant Fredericias 3-3 forsvar, et forsvar der i den grad tog ved og efter 23 minutter havde Fredericia stadig til gode at være foran på måltavlen. Ved den tid skal der typisk skiftes lidt ud og der kunne gæsterne så sætte spillere som Sebastian Henneberg og Kasper Young ind. Det kan vi trods alt ikke og derfor var det også Fredericia der sluttede 1.halvleg bedst og kunne gå til pause med 12-15 på tavlen. Desværre måtte Carl Søndergaard udgå med en finger ude af led og det betød at Tobias Balsby-Pedersen ikke kunne få de nødvendige pauser. Balsby var dog storspillende og gav FHK forsvaret en del at se til. Desuden scorede han på sine fire afslutninger.

Efter pausen kom gæsterne ind for at lukke kampen og med tre mål i træk bragte de sig foran 12-18. Et par fighter mål fra Livio Klausen fik sat gang i TM Tønder, men Fredericia skulle ikke arbejde lige så hårdt for scoringer som TM Tønder skulle og når vi syntes at vi havde fat i dem i vores 6-0 forsvar, så skød de bare udefra. De er vanvittig dygtige og da vi forsøgte med 7-6 spillet, blev vi straffet og pludselig var vi bagud med 11 mål. Der blev plads til at alle fik spilletid, mens Fredericia mere kynisk holdt reserverne ude noget længere, så de kom med det formål at vinde og det lykkedes. Kampen sluttede 29-38. Fredericia fik lidt for mange nemme mål efter pausen, men vi scorede trods alt 29 mål mod et rigtig stærk 3-3 forsvar og alt i alt kan vi være tilfredse med indsatsen, ikke mindst de første fantastiske 23 minutter.