TM Tønder imponerer i Vejen

Det var to forsvar der virkelig tog fat fra start, da TM Tønder og Aalsmeer bød hindanden op til dans, mandag aften i Vejen Idrætcenter. Således var hollændernes tidlige mål, det eneste der var scoret efter fem minutter. Der kom dog mere fart i målscoringen, og især Nichlas Buch fandt de  huller som ingen anden kunne finde i det hollandske forsvar. Hollands keeper leverede nogle fine redninger på nogle 100% chancer og efter 20 minutter stod der 10-8 til Aalsmeer. Så stemplede Emil Mathiasen for alvor ind og han præsterede mirakler i målet og lukkede kun et enkelt mål ind de sidste 10 minutter. Samtidig fik vi mere fart i angrebsspillet, Buch var en evig trussel og Vestergaard viste stort overblik og gjorde alle gode. Ved pausen førte TM Tønder således 17-11.

Det var et toptændt hollandsk mesterhold der kom ud til 2.halvleg. Ved 23-17 fik TMT 2 mand udvist indenfor 13 sekunder. Perioden med to mand i undertal endte 2-2. Ved 27-21 tog Wolle timeout og han må have sagt det rigtige, for igen blev TMT toneangivende. Jonas Wilde tog flot fra i målet og præsterede bl.a. en dobbeltredning på straffe og den efterfølgende ripost og så kunne et imponerende TM Tønder lukke og slukke med sejrsmålet til 36-23 i en kamp hvor især kontraspillet sad lige i skabet.

Det var derfor også en tilfreds cheftræner Michael Wollesen, der siger: – Vi vidste ikke, hvad der mødte os, hvilket kampen også afspejlede. De første 20 minutter var meget lige, og vi skulle indstille os på de ukendte modstandere. Generelt blev der spillet for langsomt i angrebet, og vi fandt ikke den rette balance, kompakthed og højde i forsvaret. De sidste 40 minutter spiller vi rigtig godt. Vi får justeret forsvaret, får løbet de kontraer vi skal, og vores angrebsspil finder også fart og flow. Vi viser, at vi har en god bredde på holdet, og de spillere der kommer ind fra bænken præsterer. En god træningskamp mod en kompetent modstander, hvor vi fik udviklet nogle ting og afprøvet nogle nye.

Thomas Clausen og Jaris Tobeler sad ude og plejede småskader fra den seneste kamp, så i stedet havde Wolle taget Jacob Orehøj fra U19 med og han kviterede med 4 mål på 5 forsøg.