TM Tønder vandt “Kampen om Sønderjylland”
TM Tønder vandt “Kampen om Sønderjylland”
TM Tønder vandt “Kampen om Sønderjylland”
TM Tønder vandt “Kampen om Sønderjylland”

TM Tønder vandt “Kampen om Sønderjylland”

I en fantastisk kulisse i Tønder Hal 2 vandt TM Tønder fuldt fortjent aftens kamp mod Sønderjyske med 26-23.

Skrevet d. 5. november 2017 af
Flemming Sørensen
| Foto:
Flemming Andersen
TM Tønder vandt “Kampen om Sønderjylland”

Det blev en rigtig herrefight, da de to sønderjyske mandskaber i aften krydsede klinger i en tætpakket og stemningsfyldt Tønder Hal 2. Inden opgøret for alvor kom i gang, blev en ny TMT maskot præsenteret i røg og damp – et herligt tiltag, som fremover vil være meget synlig i klubben.

Fra start blev der gået til den inden for de 40 x 20 meter. Alle vidste, at der var utrolig meget på spil og kampens betydning prægede også spillet i begyndelsen af kampen. Der var absolut INTET at udsætte på spillernes indstilling og fight – der var stor tænding på fra start til slut. Aftenens kamp have mange ”kampe i kampen”, dette bedst symboliseret ved de to stregkrigere, Frederik Børm og Emil Bergholt, som gav hinanden på godt og ondt. En kamp som Bergholt på alle måder trak sig ud af som vinder, og var sin stregkollega overlegen i alle spillets facetter.

I det hele taget var der meget fysik i kampen – mange hårde dueller prægede kampen – specielt i 1.halvleg. En halvleg som Sønderjyske lagde for med at bringe sig på 1-0, men scoringer var få i kampens indledning. De to forsvar kæmpede det bedste de havde lært, og bag forsvarene var to utroligt velspillede målmænd. Christian Trans var – specielt i 1. halvleg – en levende mur, og målmandskollega Thorsten Fries holdt et lige så højt niveau. Den tidligere TM Tønder målmand var tilbage i målet hos Sønderjyske, og på trods af han har været ude i en periode, viste han i aften hans ubestridte klasse i målet!

TM Tønders forsvar blev rutineret styret af Mads Thomsen, der sammen med de øvrige TMT-spillere havde forberedt sig glimrende på Sønderjyskes skytter – dog lyste en Coming man op hos gæsterne. Aron Mensing spillede en fremragende kamp og var sit holds absolut bedste.
Hos hjemmeholdet startede Kristian Klitgaard flot, og Klitgaard leverede klart den bedste indsats i denne sæson. Desværre satte en meget kontroversiel kendelse i slutningen af halvlegen en stopper for Klitgaards spil i dag – direkte rødt kort, efter en forsvarsaktion kort inden pausen.

Der var mange opløftende præstationer hos hjemmeholdet i aften. Rune Schrøder var bedre end længe set – stort gå-på-mod og trussel i mange perioder af kampen. Schrøder sluttede som TMT-topscorer i aften – det lover godt for den kommende tid!

Stoklund og Oliver holdt kadancen og modet oppe, selvom det gik lidt trægt i indledningen. 4-5 efter 14 minutter vidner om, at det var vanskeligt at bryde gennem de to forsvar. Til trods for dette, så holdt Styrmand Stoklund konceptet, specielt efter han i en periode var afløst af Thomas Oesen, der viste sig som en glimrende substitut.

Der kom mere gang i målscoringen det sidste kvarter – en periode som hjemmeholdet vandt 6-3. Fortrinsvis sikret gennem en koncentreret indstilling, og et meget velfungerende forsvar. Føromtalte udvisning af Kristian Klitgaard bragte kort inden pausen sindene på (og over kogepunktet), og kampens dommerpar fik at mærke, at hjemmeholdets tilhængere ikke var enige. Som kampen skred frem, tilsluttede udeholdets tilrejsende fans dette kor, mod aftenens dommerpar….

Tilbage til de positive præstationer, hvor højre fløj Hans Martin Asmussen i aften spillede sæsonens bedste kamp. Til trods for, at han fik mange knubs, bevarede han roen og leverde en fornem kamp!

Haluret viste i pausen en føring på 10-8 til hjemmeholdet. En hæsblæsende 1. halvleg i en hektisk atmosfære var forbi, og de mange tilskuere havde fået fuld valuta for pengene.

Efter pausen var det Sønderjyske der kom bedst fra start. Holdet fik hurtigt hentet hjemmeholdets forspring, og efter 3 minutter var der scoret 6 mål i 2. halvleg, Det blev grundlaget for en spændende og intens 2. halvleg, hvor vores hold stille og roligt øgede føringen. Det skete i kraft af et mere offensivt indstillet forsvar, som gæsterne forsøgte at løse med 7:6 spillet. Det lykkedes aldrig helt, og da alle TMT-spillere i dag bød ind, og holdet ikke havde deres frygtelige udfald med store scoringspauser, så endte det lykkeligt – for hjemmeholdet.
Selvom Sønderjyske nærmede sig 7 minutter før tid og kom på 20-22, og senere 23-25, så trak Torben Sørensen klogt time out kortet, fik ro på og Niclas Thyssen scorede et forløsende mål på det efterfølgende angreb.  Niclas Thyssen spillede som en flot afløser på venstre fløj. Med et enormt speed var han en evig trussel – han kronede en fornem indsats med 3 scoringer i 2.halvleg.

Emil Bergholt sluttede på bænken, med en udvisning 1 minut før tid. Emil Bergholt er en kriger ud over det sædvanlige, som nedlagde konkurrenterne, til trods for de er mange kilo tungere end den herlige unge figther. Han er en populær herre i Tønder, og har ydet en fortrinlig indsats siden han kom fra Skjern op til denne sæson!

Efter en række marginalkampe, hvor det ikke er lykkes at vinde, blev det til en fortjent sejr i aften. 26-23 over Sønderjyske, er en sejr der er utrolig vigtig for hele klubben. Måden sejren kom i hus og i den fantastiske hjemmebane – det kan få utrolig stor betydning for de næste kampe. Vi er med igen og med sejren i aften, så er afstanden til Sønderjyske nu kun 2 point, ligesom vi med sejren kom forbi Skanderborg i tabellen.

TAK for en herlig håndboldaften i Tønder Hal 2 – en fantastisk hjemmebane….

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

TM Tønder kom godt fra start

Det gik egentlig planmæssigt. Inden der var gået et minut blev...
3 uger siden

Så skal der endelig spilles om point

For to år siden spillede vi to drabelige opgør mod ESV,...
3 uger siden

Krarup: Vi halter efter

“Vi fortjener jo ikke at få point i dag” var det...
2 uger siden

Dramatisk pointdeling

Der var fuld tryk på i en velopfyldt og kogende Tønderhal...
2 uger siden

Klart nederlag i Grindsted

TM Tønder var lørdag en tur i Grindsted, hvor rækkens vel...
7 dage siden

TM Tønder på svær opgave

I Pre-sæsonen mødtes Grindsted og TM Tønder i Rødding og efter...
1 uge siden

Ny trup indtager Tønderhal 2

Endelig, ENDELIG, får vi sæson 23/24 truppen at se i Tønderhal...
2 uger siden

TM Tønder har ansat ny direktør

Tønder Kommunes elitehåndboldklub henter direktør fra medie- og kulturverdenen Tønder Kommunes...
3 uger siden

Schrøders comeback i Hal 2

Tønderhal 2 kogte på mange parametre fredag aften. En velopfyldt hal,...
2 uger siden

TMT møder potientelt tophold

Skive FH har over flere omgange spillet i ligaen og selv...
19 timer siden

Sjovt fællesskab fra yngste spiller til eliteholdet

115 spillere fra TM Tønders børne-, ungdoms- og elitehold var samlet...
3 uger siden