TM Tønder vandt “Kampen om Sønderjylland”
TM Tønder vandt “Kampen om Sønderjylland”
TM Tønder vandt “Kampen om Sønderjylland”
TM Tønder vandt “Kampen om Sønderjylland”

TM Tønder vandt “Kampen om Sønderjylland”

I en fantastisk kulisse i Tønder Hal 2 vandt TM Tønder fuldt fortjent aftens kamp mod Sønderjyske med 26-23.

Skrevet d. 5. november 2017 af
Flemming Sørensen
| Foto:
Flemming Andersen
TM Tønder vandt “Kampen om Sønderjylland”

Det blev en rigtig herrefight, da de to sønderjyske mandskaber i aften krydsede klinger i en tætpakket og stemningsfyldt Tønder Hal 2. Inden opgøret for alvor kom i gang, blev en ny TMT maskot præsenteret i røg og damp – et herligt tiltag, som fremover vil være meget synlig i klubben.

Fra start blev der gået til den inden for de 40 x 20 meter. Alle vidste, at der var utrolig meget på spil og kampens betydning prægede også spillet i begyndelsen af kampen. Der var absolut INTET at udsætte på spillernes indstilling og fight – der var stor tænding på fra start til slut. Aftenens kamp have mange ”kampe i kampen”, dette bedst symboliseret ved de to stregkrigere, Frederik Børm og Emil Bergholt, som gav hinanden på godt og ondt. En kamp som Bergholt på alle måder trak sig ud af som vinder, og var sin stregkollega overlegen i alle spillets facetter.

I det hele taget var der meget fysik i kampen – mange hårde dueller prægede kampen – specielt i 1.halvleg. En halvleg som Sønderjyske lagde for med at bringe sig på 1-0, men scoringer var få i kampens indledning. De to forsvar kæmpede det bedste de havde lært, og bag forsvarene var to utroligt velspillede målmænd. Christian Trans var – specielt i 1. halvleg – en levende mur, og målmandskollega Thorsten Fries holdt et lige så højt niveau. Den tidligere TM Tønder målmand var tilbage i målet hos Sønderjyske, og på trods af han har været ude i en periode, viste han i aften hans ubestridte klasse i målet!

TM Tønders forsvar blev rutineret styret af Mads Thomsen, der sammen med de øvrige TMT-spillere havde forberedt sig glimrende på Sønderjyskes skytter – dog lyste en Coming man op hos gæsterne. Aron Mensing spillede en fremragende kamp og var sit holds absolut bedste.
Hos hjemmeholdet startede Kristian Klitgaard flot, og Klitgaard leverede klart den bedste indsats i denne sæson. Desværre satte en meget kontroversiel kendelse i slutningen af halvlegen en stopper for Klitgaards spil i dag – direkte rødt kort, efter en forsvarsaktion kort inden pausen.

Der var mange opløftende præstationer hos hjemmeholdet i aften. Rune Schrøder var bedre end længe set – stort gå-på-mod og trussel i mange perioder af kampen. Schrøder sluttede som TMT-topscorer i aften – det lover godt for den kommende tid!

Stoklund og Oliver holdt kadancen og modet oppe, selvom det gik lidt trægt i indledningen. 4-5 efter 14 minutter vidner om, at det var vanskeligt at bryde gennem de to forsvar. Til trods for dette, så holdt Styrmand Stoklund konceptet, specielt efter han i en periode var afløst af Thomas Oesen, der viste sig som en glimrende substitut.

Der kom mere gang i målscoringen det sidste kvarter – en periode som hjemmeholdet vandt 6-3. Fortrinsvis sikret gennem en koncentreret indstilling, og et meget velfungerende forsvar. Føromtalte udvisning af Kristian Klitgaard bragte kort inden pausen sindene på (og over kogepunktet), og kampens dommerpar fik at mærke, at hjemmeholdets tilhængere ikke var enige. Som kampen skred frem, tilsluttede udeholdets tilrejsende fans dette kor, mod aftenens dommerpar….

Tilbage til de positive præstationer, hvor højre fløj Hans Martin Asmussen i aften spillede sæsonens bedste kamp. Til trods for, at han fik mange knubs, bevarede han roen og leverde en fornem kamp!

Haluret viste i pausen en føring på 10-8 til hjemmeholdet. En hæsblæsende 1. halvleg i en hektisk atmosfære var forbi, og de mange tilskuere havde fået fuld valuta for pengene.

Efter pausen var det Sønderjyske der kom bedst fra start. Holdet fik hurtigt hentet hjemmeholdets forspring, og efter 3 minutter var der scoret 6 mål i 2. halvleg, Det blev grundlaget for en spændende og intens 2. halvleg, hvor vores hold stille og roligt øgede føringen. Det skete i kraft af et mere offensivt indstillet forsvar, som gæsterne forsøgte at løse med 7:6 spillet. Det lykkedes aldrig helt, og da alle TMT-spillere i dag bød ind, og holdet ikke havde deres frygtelige udfald med store scoringspauser, så endte det lykkeligt – for hjemmeholdet.
Selvom Sønderjyske nærmede sig 7 minutter før tid og kom på 20-22, og senere 23-25, så trak Torben Sørensen klogt time out kortet, fik ro på og Niclas Thyssen scorede et forløsende mål på det efterfølgende angreb.  Niclas Thyssen spillede som en flot afløser på venstre fløj. Med et enormt speed var han en evig trussel – han kronede en fornem indsats med 3 scoringer i 2.halvleg.

Emil Bergholt sluttede på bænken, med en udvisning 1 minut før tid. Emil Bergholt er en kriger ud over det sædvanlige, som nedlagde konkurrenterne, til trods for de er mange kilo tungere end den herlige unge figther. Han er en populær herre i Tønder, og har ydet en fortrinlig indsats siden han kom fra Skjern op til denne sæson!

Efter en række marginalkampe, hvor det ikke er lykkes at vinde, blev det til en fortjent sejr i aften. 26-23 over Sønderjyske, er en sejr der er utrolig vigtig for hele klubben. Måden sejren kom i hus og i den fantastiske hjemmebane – det kan få utrolig stor betydning for de næste kampe. Vi er med igen og med sejren i aften, så er afstanden til Sønderjyske nu kun 2 point, ligesom vi med sejren kom forbi Skanderborg i tabellen.

TAK for en herlig håndboldaften i Tønder Hal 2 – en fantastisk hjemmebane….

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Thomas Clausen stopper i TMT

Thomas Clausen stopper i TM Tønder med udgangen af denne sæson....
4 uger siden

Ungdomslandsholdsspiller til TM Tønder.

TM Tønder henter igen til den kommende sæson en U21 landsholdsspiller,...
4 dage siden

Hurtig fløj til TMT

TM Tønder henter fra den kommende sæson den 22 årige venstre...
16 timer siden

Ny stregspiller til TMT

TM Tønder henter ny stregspiller. Phillip Lyngby har underskrevet en 2-årig...
3 uger siden

Ung venstrefløj til TMT

TM Tønder har underskrevet en 2-årig aftale med fløjspilleren Nicolaj Snogdal,...
3 uger siden

Jesper stopper

Efter 5 seniorsæsoner i TM Tønder Håndbold, stopper venstre fløj Jesper...
1 dag siden

TMT henter stregspiller i Skovbakken

TM Tønder har indgået aftale med den 21-årige stregspiller, Carl Søndergaard,...
2 uger siden

Ung bagspiller til TMT

TM Tønder har underskrevet en 2-årig aftale med Malthe Damgaard, der...
2 uger siden

Stor sejr i Århus

TM Tønder spillede en fremragende kamp i Århus, hvor alle bød...
3 uger siden

Pokalkamp i Kibæk

Kibæk Krydsfelt er navnet på det flotte idrætcenter i Kibæk, syd...
5 dage siden

Meyer Ejlersen piller Odder ned

TM Tønder kom godt fra start og bragte sig foran 4-1...
4 uger siden

TMT 2 slår rækkens bedste hjemmehold

Kiggede man på stillingen inden weekendens kamp, så var det nummer...
2 uger siden

Vigtig sejr til U19 drenge

Der var nerve på, til søndagens kamp mellem TM Tønders U19...
6 dage siden

Spændende opgør venter i Århus

Århus HC har 21 point og TM Tønder har 19. Århus...
3 uger siden

Andetholdet taber taktisk slag

TM Tønder 2 har spillet fantastisk på hjemmebane i denne sæson,...
3 uger siden

Stor søndag venter

På søndag kan TM Tønder Håndbold tage endelig afstand til nedrykningsstregen,...
4 uger siden

Snæver sejr på Fyn

Der er mange kampe på fyn, for 3.divisions herrerne og søndag...
5 dage siden

Turen går til Ølstykke

Lørdag går turen til Ølstykkehallen, hvor vi ikke har spillet i...
2 dage siden

Generalforsamling i Støtteforeningen

Til medlemmer af TM Tønders støtteforening I henhold til vedtægternes bestemmelser...
1 uge siden

Elever gik over en million skridt

11 elever fra Tønder Ungdomsskole & STU gik 1.164.695 skridt for...
4 uger siden