TM Tønder vinder første test
TM Tønder vinder første test
TM Tønder vinder første test
TM Tønder vinder første test

TM Tønder vinder første test

Simon Egtved tog ansvar og sendte TMT mod sejren

Skrevet d. 31. juli 2020 af
Kim Møller
TM Tønder vinder første test

For første gang siden 8 marts, altså næsten 5 måneder skulle spillerne fra TM Tønder igen i kamp og det var sæsonens første testkamp mod tyske ATSV Habenhausen fra 3.bundesliga. Det var sådan en kamp hvor tingene man har trænet de første par uger lige skulle prøves af og begge hold viste gode takter i perioder.

– Det var helt fantastisk at komme igang igen, fortalte Simon Egtved efter kampen og uddyber: – Det er jo ren nydelse for os at komme til at spille kamp igen efter det her Corona. Det er jo dejligt at komme igang med det hele, hvordan man ligesom er nødt til at rykke sammen som hold for at få det hele til at lykkes, og det synes jeg bare er super fedt og her tror jeg jeg taler på alles vegne.

Kampen startede med en redning fra Jonas Wilde og kort efter kunne Casper Madsen sende det første mål i nettet. De næste tre mål blev scoret af ATSV Habenhausen inden forsvaret med en stærk spillende Lars Kooij fik lukket godt af. I den anden ende var Casper Madsen helt ustyrlig og næsten ene mand fik han bragt TM Tønder i front med 6-4. I en timeout efter 15 minutter blev hele holdet skiftet ud uden at det svækkede holdet. De to hold matchede hinanden godt og i de aller sidste sekunder kunne Niclas Buch bryde en aflevering og score til halvlegsresultatet 12-11 til TMT.

– Man kunne godt mærke i 1.halvleg at nu havde man kun gjort det hele sådan i teorien, så til tider var der lidt kludder i forsvarsspillet, lidt med afstanden osv, men vi fik det afstemt i løbet af 1.halvleg, mente Simon Egtved. – Men så synes jeg at da vi kommer ind til 2.halvleg og trækker fra dem, der funker forsvaret fint. Jan snakkede om det i pausen og folk begyndte at holde de aftaler vi havde lavet og så kom redningerne også.

Og det var et helt andet udtryk som holdet kom ud med efter pausen. Simon Egtved leverede store redninger i målet og 12-11 blev til 18-12. ATSV Habenhausen kom langsomt tættere på, men det hurtige spil fra TMT kostede kræfter og tyskerne begyndte at lave flere tekniske fejl, således at sejren på 26-19 aldrig kom i fare. En typisk første kamp og som Simon Egtved sagde:

Det VAR jo første kamp i jeg ved ikke hvor mange måneder, men nu er vi igang, og fra næste uge er det bare med at klø på igen, og så kommer de aftaler også på plads.

Læs Jan Paulsens analyse her på hjemmesiden i løbet af lørdag.

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

TM Tønder skal have ny direktør

Tønder Kommunes elitehåndboldklub TM Tønder skal have ny direktør. Klubbens direktør...
3 uger siden

TM Tønder imødegår kritik.

Tønder Kommunes elitehåndboldklub TM Tønder afviser tidligere spilleres anklager om kontraktfiduser...
2 uger siden

Glæd jer til en ny sæson

Rent praktisk slutter denne sæson først med udgangen af denne måned,...
2 dage siden

God sæsonafslutning

TM Tønder var top klar til opgaven, onsdag aften mod KIF...
4 uger siden

Jaris Tobeler stopper i TMT

Efter to sæsoner i klubben, siger TM Tønder farvel til Jaris...
4 uger siden

Onsdag er pokaldag

På onsdag den 10.maj klokken 19.00 spiller TM Tønder den sidste...
4 uger siden