TM Tønder vinder vild kamp

TM Tønder vinder vild kamp

FIF, ubesejret i 2023 i egen hal. Det var udfordringen for TMT drengene lørdag eftermiddag i Frederiksberghallerne, hvor vi ved seneste besøg havde spillet uafgjort, men som bekendt med et helt andet hold, end det aktuelle TMT. Forventningerne var at det ville blive en hurtig kamp med masser af mål, men sådan var det slet ikke, i hvert fald ikke de første 30 minutter.

Det var to meget stærke forsvar, der tog godt fat, og fik lov til det af dagens dommere. Rune Schrøder var kampens første målscorer, men ellers kneb det med målene. Efter 7.27 var det Sune Skovsen der kunne gøre det til 2-2 og efter et kvarter stod der 4-2 på tavlen. TMT kom egentlig til afslutninger, men skudene sad bare på den dygtige FIF keeper, der bevæger sig rigtig godt i målet. Skudenes kvalitet kunne dog også diskuteres. I den anden ende stod Andreas Meyer og han havde egentlig ikke det store at se til, da FIF lavede mange fejl mod vores stærke forsvar.

Der kom dog lidt mere fart i de to angreb og således også lidt flere scoringer. Vi kom på 4-4 og indskiftede Carl Søndergaard var i hopla og bragte TMT foran 5-6. Samme Carl Søndergaard gjorde det til 7-7 som var stillingen ved pausen. 7-7 er ikke mange mål i moderne håndbold, men der manglede tempo i begge hold og det var nok især et problem for FIF, der har dette som varemærke. Og så stod de to keepere Julius Sten og Andreas Meyer bare godt, bag hver deres stærke forsvar.

I pausen blev der formentligt snakket angrebsspil og mere tempo i begge lejre, for det gik rigtig stærkt efter pausen. 11-9 efter godt 4 minutter og en udvisning til FIF, der blev godt udnyttet. Kasper Skov scorede på det efterfølgende straffekast og FIF scorede efterfølgende. Bolden blev sendt op til midterlinien, hvor Carl Søndergaard sendte opgiverkastet direkte i mål. To gode forsvarsaktioner gav Rune Schrøder og Kasper Knudsen mulighed for at sende bolden i tomt mål og begge udnyttede chancen og stillingen var således 12-13 i vores favør.

2.halvleg var fuld af liv og nu med TMT i teten. To mål af Malte Pedersen i midten af 2.halvleg gav TMT et hul på to mål. Et straffekast til FIF blev reddet af Magnus Siim og Livio Klausen bragte stillingen på 17-20. Vi syntes ovenpå, men tre minutter senere stod der 20-20 og det er jo egentlig bare typisk FIF. For tredie gang fik vi tilkendt et straffekast og for tredie gang var Kasper Skov usvigelig sikker. Med fire minutter igen var stillingen 24-24 efter to FIF mål i træk. Hjemmeholdet havde bolden med lidt over et minut igen, men Meyer leverede endnu en redning ved den ene stolpefod og så var det os der havde chancen.

Lars Krarup tog timeout og et sidste angreb blev aftalt. Det endte næppe helt som aftalt for Livio Klausen blev tacklet, så hans aflevering røg ud over sidelinien. Der blev korrekt dømt frikast og med fire sekunder tilbage spurtede Kasper Skov hen til bolden, smed den hen til Livio, der sendte bolden hen i hænderne på Mathias Nikolajsen, der med et flot studsskud sendte bolden i mål, da kampuret stod på 59.59. Mathias’ sidste løbetur gik direkte ned til Meyer og en kæmpe jubelscene var i gang, lige foran Red Support, mens FIF naturligvis prøvede at få dommerne til at annullere målet. Det gjorde de ikke og TMT vandt 24-25, en kamp som ingen af de to hold egentlig fortjente at tabe.

Vigtigt at så unge spillere viser så meget snarrådighed og vindermentalitet i de sidste sekunder.

Kasper Skov Andersen: 5

Carl Søndergaard: 4

Rune Schrøder: 4

Kasper Knudsen: 2

Livio Klausen: 2

Mathias Nikolajsen: 2

Tobias Balsby-Pedersen: 2

Malte Pedersen: 2

Nick Bøg Nielsen: 1

Sune Skovsen: 1