TM Tønder vinder vild kamp

Der var lagt op til firepointskamp, da et skadesplaget TM Tønder var på langfart til Nordjylland. Casper Madsen har længe været skadet og samtidig sad Adreas Hampe og Malte Schnoor stadig ude. Desuden var Andreas Hylleberg delvist skadet og kunne kun spille til en vis grad. Det er mange bagspillere at skulle undvære og der var brug for alternative løsninger.

Traditionen tro startede Kristoffer Vestergaard op med at score de første to mål. En knivskarp Teis Horn fulgte op med yderligere to mål inden Jaris Tobeler bragte TMT foran for første gang, 4-5. Efter 12 minutter måtte Andreas Hylleberg ud og have lidt pause og så begyndte en alternativ bagkæde med tre venstrehænder. Thomas Clausen spillede venstre back og det gjorde han rigtig godt og scorede straks fra positionen til 9-9. Hylleberg kom lige ind og scorede til 10-10 inden fem minutters måltørke sendte hjemmeholdet på 13-10. En noget mystisk udvisning til Mikkel Damgaard for at omklamre en modstander fik bænken op i det røde felt og det gav en advarsel. De sidste seks minutter scorede Kristoffer Vestergård og Sjúrdur Olsen hver tre mål og det betød 17-17 ved pausen.

Efter pausen fik ESV oparbejdet en tremålsføring. Vi havde problemer med deres andenbølge kontra og i deres etablerede angreb spillede de meget længe og afsluttede først når dommeren løftede armen. TM Tønder spillede, fantastisk styret at Vestergaard, med meget mere fart og det gav en del udvisninger til ESV når de ikke kunne følge med. 24-22 efter endnu et energimål af Teis Horn og Jonas Wilde havde vigtige redninger. Det udnyttede en særdeles stærk Jaris Tobeler til at score tre mål i træk fra sin position som højre back og TMT var igen i front.

Det bølgede frem og tilbage, men da Stefan Stollig fik sin tredie udvisning efter 47.30 minutter gik deres stregspil i stå. ESV formåede dog at køre et angreb i hele to minutter i undertal og kunne bringe sig foran 30-29. Intet var afgjort, de to stærktspillende Tobeler og Olsen gjorde det til 30-31. Et noget tyndt straffekast til ESV gav udligning til 31-31 og endnu et straffekast gav 32-32. TM Tønder var på bolden og tog timeout med 20 sekunder tilbage. Aftalen var klar, den skulle selvfølgelig ud til en skarp Sjúrdur Olsen som bare scorede på det hele og med tre sekunder igen klappede han bolden ind til 32-33, hvorefter han tog løbet diagonalt mod modsatte hjørne, hvor Red Support stod, med hele horden af medspillere følgende efter til gruppekram med supporterne. Alt var gået op i en højere enhed og Red Support var en super vigtig del af denne sejr. Tusind tak for opbakningen.