Træningslejr indledt med sejr

TM Tønder er i denne weekend på træningslejr på Rømø. Inden de tog afsted vestpå skulle der dog spilles en træningskamp mod Eider Harde fra den tyske 3.Bundesliga, et hold som TM Tønder, med al respekt for tyskerne, skal kunne slå hvis målsætningen om top 6 skal tages alvorligt.

Og det var fra start et sprudlende TMT hold, der med fart i benene løb fra modstanderne og allerede efter 9 minutter stod der 7-2 på tavlen i TMT’s favør. Eider Harde fik svaret lidt igen og fik reduceret til 10-5 og det fik Michael Wollesen til at trykke på timeout knappen. Derved kom der igen gang i angrebspillet og da Malthe Schnoor sendte et misil i nettet til 15-9 tog tyskerne timeout.

Eider Harde gik i 7-6, men mistede bolden og Malthe sendte den ned i et tomt mål. Haagen der stod en fin 1.halvleg sendte efter en redning bolden op i hænderne på en lynhurtig Anton Filtenborg og da 1.halvleg sluttede stod der hele 21-9 til TM Tønder efter en forrygende afslutning af halvlegen. Eider Harde manglede dog også noget medgang og lavede alt for mange tekniske fejl, ligesom vi havde godt styr på deres indspil til stregen.

Efter pausen fik TM Tønder øget til 25-11, men det var tydeligt at Eider Harde var bedre indstillet efter pausen. Emil Mathiassen var kommet på mål og han diskede op med lækkerier på stregen, men tyskerne havde fået styr på de tekniske fejl og kom til langt flere afslutninger. De fik reduceret til 27-17, men så tog Malthe Schnoor og ikke mindst Rasmus Mose dirigentstokken i den anden hånd og kørte rundt med det tyske forsvar. Et seværdigt mål blev der scoret, da Kristoffer Vestergaard sendte bolden ud til Jesper Redlefsen, der i stedet for at afslutte vippede bolden ind i feltet, hvor Vestergaard kom flyvende ind og nærmest slog bolden i mål. Kampens helt store oplevelse var dog Anton Filtenborg, der viste høj træfsikkerhed fra fløjen og i kontrafasen. I absolut aller sidste hundredelel af et sekund kunne Jesper Redlefsen score til slutresultatet 37-22.

Lidt malurt i bægeret var det dog at Thomas Clausen måtte bæres fra banen i slutningen af 1.halvleg. Han kunne dog senere gå selv, så vi håber det bedste. Andreas Hampe fik en på kassen, men er sikkert klar igen på mandag, når TMT drager til Vejen og møder de hollandske mestre fra Aalsmeer. Mere om den kamp følger snarest.