Uafgjort i Slaget om Sønderjylland
Uafgjort i Slaget om Sønderjylland
Uafgjort i Slaget om Sønderjylland
Uafgjort i Slaget om Sønderjylland

Uafgjort i Slaget om Sønderjylland

Skrevet d. 7. marts 2017 af
Flemming Sørensen
Uafgjort i Slaget om Sønderjylland

I en ikke særlig velspillet, men meget intens og nervepirrende håndboldkamp, kunne TM Tønder i aften sætte endnu et point på kontoen. Foran en imponerende kulisse i “Helvede i Syd”, spillede de uafgjort 22-22 mod gæsterne fra Sønderjyske.

Endnu engang var det en fantastisk kulisse, der mødte de to hold, da de løb på banen i Tønder Hal 2. Rammerne levede helt op til, hvad man kan forvente af et lokalopgør, og kampens betydning for de to hold, mærkede man fra de gjorde deres entre´i hallen. De to holds tilskuere skabte en fantastisk stemning, og gav de to hold en flot velkomst.

Man fornemmede, at det vil blive en rigtig herrefight – der blev kæmpet om hver en bold, og kampens betydning gjorde måske, at det flotte polerede håndboldspil blev i omklædningsrummet. Men indstillingen hos de to mandskaber var i top, og det var noget der passede de mange tilskuere.

Desværre var effektiviteten i afslutningerne igen ikke god nok hos hjemmeholdet. Gang på gang spillede de sig gennem gæsternes forsvar, men alt for ofte blev det flotte forarbejde ikke omsat i mål. Hertil skal også nævnes, at som i det første opgør, så stod Anders Petersen i Sønderjyske målet en flot 1. halvleg.

TM Tønder kom fra start bagud, og i hele første halvleg havde holdet svært ved igen at få kontakt. Der skulle således gå knap 5 minutter, inden Kristian Stoklund på straffekast kunne score kampens første TMT-mål. Med yderligere scoringer af Schrøder og Kjærggard, var TMT tæt på ved stillingen 3-4, men herefter øgede gæsterne stille og roligt deres føring. Dette var ikke mindst i kraft af oplagte misbrugte chancer hos hjemmeholdet.Således havde hjemmeholdet en scoringspause fra det 16.minut frem til der er spillet knap 24 minutter, og på daværende tidspunkt viste stillingen på måltavlen 6-11 og point lå langt væk fra Tønder.
Inden pausen fik hjemmeholdet dog reduceret, og det blev Martin Kjærgaard der scorede halvlegens sidste mål til en reducering på 9-12.

I pausen kunne TM Tønder takke sig selv for at være bagud. Gæsterne fra Sønderjyske var bestemt ikke bedre end os, men mange oplagte chancer blev på det skammeligste misbrugt. Til gengæld kunne holdet glæde sig over et solidt forsvar, som stod godt foran en velspillende Christian Trans i målet. Derfor var der – trods stillingen – flere positive momenter, som spillerne kunne se tilbage på i de første 30 minutter.

Desværre fortsatte de samme tendenser i 2.halvleg, og i løbet af de første to minutter havde Sønderjyske øget føringen til 9-14. Dermed skulle TM Tønder gentage kunsten fra Randers-kampen, og hive endnu et come back op af hatten, hvis der skulle blive  point i Tønder.

I jagten på point, gik Oliver Eggert forrest i den grad forrest. Med en enorm vilje, og gode aktioner, hvor han kom på kant af forsvaret, fik han leveret virkelig godt og spillede en af sæsonens bedste kampe. Pludselig begyndte indspillede til vores strege at fungere, og enten blev det til direkte scoring, og ellers blev der dømt straffe – som i aften også nærmest var ensbetydende med scoring. Stoklund trak i 7 tilfælde henholdsvis Anders Pedersen og Torsten Fries rundt i målet, og trods målmændenes desperate forsøg på redninger fra 7-meter stregen, kunne de intet stille op mod Stoklund. 4 straffescoringer i træk af Stoklund, bragte med 14 minutter tilbage balance i regnskabet – 18-18, og stemningen i hallen må betegenes som forrygende!

Efterhånden lignede aftenens opgør kampen mod Randers HH. TM Tønder var på vej mod et come back af dimensioner, og specielt i de sidste 10 minutter virkede gæsternes spillere meget slidte. Til gengæld viste de unge spillere hos hjemmeholdet stor energi. Det var en fornøjelse igen at se bl.a. Nicklas Thyssen tilbage på holdet, og med mange positive aktioner, efterlod han sig et positivt indtryk

Planen og håbet om sejr lykkedes desværre ikke helt. Trods en fantastisk opbakning fra tilskuerne, så blev slutresultatet 22-22. Tønder havde bolden med 30 sekunder igen, men holdet kom ikke til en målchance. Dermed var matchbolden hos gæsterne de sidste 15 sekunder. Heldigvis var retfærdigheden med TM Tønder, og Sønderjyskes afslutning blev reddet af en velspillende Christian Trans.

1 point mere til kontoen, bringer det samlede pointhøst op på 11 – samme antal som Skanderborg og to point foran Randers. Nogle vil sige, at et point i aftenens kamp var ok. Bagud med 5 mål i 2.halvleg, så synede point langt væk. Omvendt havde holdet mulighederne i aften…… Gennem hele kampen blev der produceret masser af chancer, og mod slutningen var der også store muligheder for at komme i front, og dermed hive begge point til Tønder.

Den intense afslutning betød pointdeling, og det var godt for os at der – trods alt – blev et point i byen. Næste gang venter endnu et drama. Om en uge skal vi til Skanderborg og møde holdet som har samme pointantal som os. Hvis spillerne fortsætter den intense fight, og ikke mindst øger effektiviteten, så er der rigtig gode chancer for at vi igen får point – og det vil være RIGTIG skønt!

Tak til alle for en helt eminent opbakning til aftenens kamp – det var igen en unik kulisse.

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Ny Cheftræner til TM Tønder Håndbold

TM Tønder Håndbold Elite har ansat ny cheftræner til klubbens mandskab...
3 uger siden

En stor tak til en rigtig klubmand.

Når indeværende sæson er færdigspillet, skal TM Tønder Håndbold have ny...
3 uger siden

Ny bagspiller til TMT

TM Tønder henter ny bagspiller til klubben fra den kommende sæsonstart....
3 dage siden

Fløj skifter til ligaklub

TM Tønder Håndbolds topscorer, Viktor Bergholt, stopper i klubben efter denne...
1 uge siden

Flot træningskamp i Skærbæk

Uden Jesper Redlefsen, langtidsskadede Jaris Tobeler og Livio Klausen, der spillede...
4 uger siden

Hylleberg stopper i TMT

Andreas Hylleberg stopper i klubben efter denne sæson. Når denne sæson...
3 dage siden

TMT 2 banker topholdet

De unge drenge på 3. div havde søndag besøg af rækkens...
1 uge siden

TMT startede året med sejr

DHK Flensburg har med Claus Lyngsøe og Magnus Frisk Jensen på...
4 uger siden

TM Tønder møder bundholdet

Da TM Tønder sidst i september gæstede Roskilde var vi i...
2 uger siden

Et kvart sekund fra sejren

Det var en topklar Thomas Clausen, der bankede 4 af de...
2 uger siden

Revanche til gode

Når TM Tønder på søndag drager til Århus nord for at...
3 uger siden

SMALT NEDERLAG I DET FYNSKE

Undertegnede havde sko med og den røde trøje var trukket over...
3 dage siden

Bøvlet opgave venter i København

TM Tønder skal på søndags opgave i København, nærmere betegnet i...
6 dage siden

Filtenborg: Trives bedst når jeg er tryg

Anton Filtenborg er i gang med for alvor at vise hvad...
1 uge siden

TMT nedkæmper Roskilde

TM Tønder spiller blændende når de er underdogs, især når modstanderne...
1 uge siden

TMT hiver besværligt point hjem

TM Tønder måtte søndag en tur til Frederiksberg, til en yderst...
3 dage siden

Støtteturen slutter med fælles hygge

Husker du da vi for et år siden gik den sidste...
2 uger siden