Velbesøgt pressemøde hos TM Tønder
Velbesøgt pressemøde hos TM Tønder
Velbesøgt pressemøde hos TM Tønder
Velbesøgt pressemøde hos TM Tønder

Velbesøgt pressemøde hos TM Tønder

Skrevet d. 18. maj 2017 af
Flemming Sørensen
Velbesøgt pressemøde hos TM Tønder

TM Tønder Håndbold Elite A/S havde indkaldt til pressemøde torsdag den 18. maj. Her var mange var mødt frem for at høre nyhederne fra klubben.  Og nyheder var der flere af. Nye spillere til truppen blev offentliggjort og der var ligeledes forlængelser af aftaler for nuværende spillere.

Formand for bestyrelsen, Robert Okholm, bød velkommen og udtrykte stor glæde ved at se så mange bakke op. Bestyrelsen har store forventninger til den kommende sæson, hvor det bliver spændende at følge sæson 2 i ligaen. Der står et nyt trænerteam klar og der er – på nogle pladser – en ændret spillertrup.

Sportschef Rene Hamann Boeriths startede med at lave en opsummering over de seneste måneders arbejde i TM Tønder.

”Det var en lidt turbulent start på sæsonen, men der kom hurtig en strategi. TM Tønder har haft en forrygende sæson, og har vist flotte takter i den første ligasæson. Vi vil gerne satse endnu mere på egne talenter og på spillere med tilknytning til området og klubben. Derfor har vi i gangsat en talentsatsning omkring U16 og U18. Det kommer rigtigt i gang i den nye sæson. Det er vigtigt, at vi udvikler nye spillere til ligaholdet –  tilhørsforholdet til tilskuere, fans, sponsorer er rigtig vigtigt for TM Tønder”

Rene` fortsatte og holdt i første omgang fokus på de personer som forlader spillertruppen:
”Der har i ligatruppen været lidt ændringer gennem sæsonen.  Emil Tellerup blev solgt til REHH, og her overtog målmandstræner Dennis Klinge og talentet Henk Muus Meyer.  Træner Claus Lyngsøe stopper efter tre år i klubben, hvor han har gjort et fantastisk arbejde – vi er Claus meget taknemmelig for den store indsats. Det samme kan vi sige om Jimmy Elmgaard, der stopper efter seks år i klubben og fortsætter i Fredericia HK. Stortalentet Nikolaj Enderleit har efter et år i TM Tønder, valgt at fortsætte hos Ribe-Esbjerg i næste sæson. Slutteligt har Max Paulsen – der har været meget skadet i denne sæson – valgt at koncentrere sig om spilletid på 3. division –  et 3.divisionsmandskab der skal opprioriteres og styrkes”
Sportschefen havde – heldigvis – også mange gode ting med:
”Det var vigtigt for klubben, at Rune Schrøder tidligt forlængede med klubben. Rune har haft en flot sæson, og det er vigtigt at holde fast i de ambitiøse lokale drenge. Oliver Eggert har haft en fantastisk udvikling gennem sæsonen, og har vist sit store værd – ikke mindst i slutningen af sæsonen. Thomas Oesen er ligeledes en ambitiøs, ung, lokal spiller, som meget loyalt har været med i ligatruppen. Thomas har et stort potentiale og han bliver meget spændende at følge fremadrettet. Slutteligt var det en meget vigtig brik, at få på plads, da Kristian Stoklund forlængede kontrakten med TM Tønder. Kristian har virkelig haft en forrygende sæson i 888-ligaen, og han får også i næste sæson en stor rolle på holdet”

Der var også nyheder omkring spillerne i den nuværende trup, hvor et par forlængelser blev offentliggjort:
”Nichlas Tygesen har spillet virkelig godt i de sidste kampe. Han har vist et kæmpe værd, tog virkelig ansvar og vi spår Nichlas en stor fremtid. Derfor er vi naturligvis også meget glade for at Tygesen tager endnu en sæson i den røde trøje.  Det samme kan vi sige om Martin Kærgaard, som netop har forlænget aftalen med TMT i endnu et år. Martin har stor værdi for truppen, og en type der altid går forrest. Han har udviklet sig enormt i denne sæson, og han har stor betydning for truppen. Han er en meget vigtig spiller i den svære 2.sæson”

Der var også nye spillere til truppen. Her var der både talentfulde og rutinerede spillere på den liste som Rene` Hamann Boeriths gennemgik:
”Det er nogle spændende spillere som kommer til TM Tønder i den kommende sæson. Klubben har tidligere annonceret tilgang af spillere til den kommende sæson – en af disse er Kristian Klitgaard. Klitgaard kommer tilbage til klubben efter ophold i Odder, Team Sydhavsøerne og senest hos de forsvarende mestre fra Bjerringbro-Silkeborg.
Ligeledes kommer den talentfulde stregspiller Emil Bergholt til fra Skjern Håndbold. Emil er en virkelig talentfuld spiller, som trods hans unge alder allerede har spillet mange ligakampe for Skjern.
Benjamin Holm er en ung spiller fra REHH, der som talentfuld højre back kommer til at få et ansvar i næste sæson.
Hans Martin Asmussen kommer til TMT fra Randers. Hans Martin er Tinglevdreng, og kommer således hjem til Sønderjylland og Tønder. Han har tidligere været i Sønderjyske, Skjern og et ophold i Norsk håndbold. Hans Martin har stor erfaring og bliver en rollemodel både på og uden for banen.
Matias Mosel er ny målmand fra GOG – en fantastisk målmand, som passer perfekt ind i miljøet. Ham og Trans bliver en spændende målmandsduo i den kommende sæson.
Vi får to tidligere TMT-ungdomsspillere tilbage til klubben. Venstrefløj Jesper Redlefsen vender hjem til Tønder efter et par år med ungdomsholdbold på Sportsefterskolen SINE og Skanderborg Håndbold Elite Akademi (SHEA), hvor Jesper bl.a. har været med på det succesfulde U18 hold og spillet enkelte træningskampe for Skanderborgs ligahold. Jesper er også med omkring U20-landsholdet.
Den venstrehåndede Thomas Clausen vender tilbage fra Esbjerg, hvor han har været de sidste to sæsoner. De to spillere kommer med en masse ungdomsblod og bliver fremtiden på det her TM Tønder hold”.

Det er således en god blanding af rutine og ungdom, der på nuværende tidspunkt er på plads i TM Tønder. Det er vigtigt at skabe sammenhold, og at der er et kendskab til hinanden. De samme ting fremhævede den nye cheftræner Torben Sørensen.
”Det er en dejlig følelse at komme tilbage til Tønder. Jeg var nede at se kampene mod Skive, og så hvilken ånd der er i og omkring klubben. Fantastisk opbakning når holdet spiller, og da der kom en henvendelse om trænerjobbet, var jeg ikke i tvivl om at det var det jeg gerne vil. Nu hvor det så er lykkes at blive træner, så vil jeg glæde mig over at kunne se HELE håndboldbanen – som tilskuer og med de rigtig mange folk i hallen, har det ind i mellem været svært. Men hvilken hjemmebane! Det er godt at ”være hjemme igen”. Projektet i TM Tønder er spændende, og der er mange gode folk omkring klubben. Jeg tror helt vildt på det her, og jeg glæder mig til at komme i gang”.

Torben Sørensen havde sidste kamp med Otterup i går, hvor de besejrede HIK i Santander Cuppen. En god afslutning for Torben:
”Jeg har tidligere takket Otterup for deres velvilje i forbindelse med trænerskiftet til Tønder, så det var dejligt at slutte med en sejr. Nu kigger jeg fremad – og jeg glæder mig. Jeg skal ikke ændret en hel masse på holdet. De ting der fungerer skal der bygges videre på, og spillerne skal inddrages i processen. Jeg anerkender det flotte arbejde Claus Lyngsøe har udført med holdet. Det er imponerende – den positive udvikling skal fortsættes”

Direktør Alex Petersen ridsede kort den økonomiske situation op, og det var en optimistisk direktør:
”Økonomien – som vi var udfordret på i starten – er vi er nået i mål med. Vi kan starte på en frisk næste år, hvor vi har et større budget. Vi har endnu ikke alle kontrakter med samarbejdspartnerne på plads, og vi laver fortsat nye aftaler. Det er et godt udgangspunkt at være ligahold, og med en talentfuld trup, har vi som målsætning igen at blive i ligaen”

Inden det sluttede var bestyrelsesformand Robert Okholm meget glad for at kunne meddele, at klubben havde haft en hyggelig sammenkomst hos en af sponsorerne – ECCO. På ECCO Centeret var de forleden samlet, og her var der bl.a. en fornem bonus til holdet fra ECCO på 200.000 kr.

Robert sluttede med endnu engang at takke alle frivillige for et stort arbejde, ligesom der var ros til hele holdet og folkene omkring.

SAMMEN ER VI STÆRKE!

 

 

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Thomas Clausen stopper i TMT

Thomas Clausen stopper i TM Tønder med udgangen af denne sæson....
3 uger siden

Ungdomslandsholdsspiller til TM Tønder.

TM Tønder henter igen til den kommende sæson en U21 landsholdsspiller,...
2 dage siden

Ny stregspiller til TMT

TM Tønder henter ny stregspiller. Phillip Lyngby har underskrevet en 2-årig...
2 uger siden

Ung venstrefløj til TMT

TM Tønder har underskrevet en 2-årig aftale med fløjspilleren Nicolaj Snogdal,...
3 uger siden

TMT henter stregspiller i Skovbakken

TM Tønder har indgået aftale med den 21-årige stregspiller, Carl Søndergaard,...
2 uger siden

Ung bagspiller til TMT

TM Tønder har underskrevet en 2-årig aftale med Malthe Damgaard, der...
2 uger siden

Stor sejr i Århus

TM Tønder spillede en fremragende kamp i Århus, hvor alle bød...
2 uger siden

Meyer Ejlersen piller Odder ned

TM Tønder kom godt fra start og bragte sig foran 4-1...
3 uger siden

TMT 2 slår rækkens bedste hjemmehold

Kiggede man på stillingen inden weekendens kamp, så var det nummer...
1 uge siden

Pokalkamp i Kibæk

Kibæk Krydsfelt er navnet på det flotte idrætcenter i Kibæk, syd...
3 dage siden

Vigtig sejr til U19 drenge

Der var nerve på, til søndagens kamp mellem TM Tønders U19...
3 dage siden

Spændende opgør venter i Århus

Århus HC har 21 point og TM Tønder har 19. Århus...
3 uger siden

Andetholdet taber taktisk slag

TM Tønder 2 har spillet fantastisk på hjemmebane i denne sæson,...
2 uger siden

Stor søndag venter

På søndag kan TM Tønder Håndbold tage endelig afstand til nedrykningsstregen,...
4 uger siden

Snæver sejr på Fyn

Der er mange kampe på fyn, for 3.divisions herrerne og søndag...
3 dage siden

Generalforsamling i Støtteforeningen

Til medlemmer af TM Tønders støtteforening I henhold til vedtægternes bestemmelser...
6 dage siden

Elever gik over en million skridt

11 elever fra Tønder Ungdomsskole & STU gik 1.164.695 skridt for...
3 uger siden