Velbesøgt pressemøde hos TM Tønder
Velbesøgt pressemøde hos TM Tønder
Velbesøgt pressemøde hos TM Tønder
Velbesøgt pressemøde hos TM Tønder

Velbesøgt pressemøde hos TM Tønder

Skrevet d. 18. maj 2017 af
Flemming Sørensen
Velbesøgt pressemøde hos TM Tønder

TM Tønder Håndbold Elite A/S havde indkaldt til pressemøde torsdag den 18. maj. Her var mange var mødt frem for at høre nyhederne fra klubben.  Og nyheder var der flere af. Nye spillere til truppen blev offentliggjort og der var ligeledes forlængelser af aftaler for nuværende spillere.

Formand for bestyrelsen, Robert Okholm, bød velkommen og udtrykte stor glæde ved at se så mange bakke op. Bestyrelsen har store forventninger til den kommende sæson, hvor det bliver spændende at følge sæson 2 i ligaen. Der står et nyt trænerteam klar og der er – på nogle pladser – en ændret spillertrup.

Sportschef Rene Hamann Boeriths startede med at lave en opsummering over de seneste måneders arbejde i TM Tønder.

”Det var en lidt turbulent start på sæsonen, men der kom hurtig en strategi. TM Tønder har haft en forrygende sæson, og har vist flotte takter i den første ligasæson. Vi vil gerne satse endnu mere på egne talenter og på spillere med tilknytning til området og klubben. Derfor har vi i gangsat en talentsatsning omkring U16 og U18. Det kommer rigtigt i gang i den nye sæson. Det er vigtigt, at vi udvikler nye spillere til ligaholdet –  tilhørsforholdet til tilskuere, fans, sponsorer er rigtig vigtigt for TM Tønder”

Rene` fortsatte og holdt i første omgang fokus på de personer som forlader spillertruppen:
”Der har i ligatruppen været lidt ændringer gennem sæsonen.  Emil Tellerup blev solgt til REHH, og her overtog målmandstræner Dennis Klinge og talentet Henk Muus Meyer.  Træner Claus Lyngsøe stopper efter tre år i klubben, hvor han har gjort et fantastisk arbejde – vi er Claus meget taknemmelig for den store indsats. Det samme kan vi sige om Jimmy Elmgaard, der stopper efter seks år i klubben og fortsætter i Fredericia HK. Stortalentet Nikolaj Enderleit har efter et år i TM Tønder, valgt at fortsætte hos Ribe-Esbjerg i næste sæson. Slutteligt har Max Paulsen – der har været meget skadet i denne sæson – valgt at koncentrere sig om spilletid på 3. division –  et 3.divisionsmandskab der skal opprioriteres og styrkes”
Sportschefen havde – heldigvis – også mange gode ting med:
”Det var vigtigt for klubben, at Rune Schrøder tidligt forlængede med klubben. Rune har haft en flot sæson, og det er vigtigt at holde fast i de ambitiøse lokale drenge. Oliver Eggert har haft en fantastisk udvikling gennem sæsonen, og har vist sit store værd – ikke mindst i slutningen af sæsonen. Thomas Oesen er ligeledes en ambitiøs, ung, lokal spiller, som meget loyalt har været med i ligatruppen. Thomas har et stort potentiale og han bliver meget spændende at følge fremadrettet. Slutteligt var det en meget vigtig brik, at få på plads, da Kristian Stoklund forlængede kontrakten med TM Tønder. Kristian har virkelig haft en forrygende sæson i 888-ligaen, og han får også i næste sæson en stor rolle på holdet”

Der var også nyheder omkring spillerne i den nuværende trup, hvor et par forlængelser blev offentliggjort:
”Nichlas Tygesen har spillet virkelig godt i de sidste kampe. Han har vist et kæmpe værd, tog virkelig ansvar og vi spår Nichlas en stor fremtid. Derfor er vi naturligvis også meget glade for at Tygesen tager endnu en sæson i den røde trøje.  Det samme kan vi sige om Martin Kærgaard, som netop har forlænget aftalen med TMT i endnu et år. Martin har stor værdi for truppen, og en type der altid går forrest. Han har udviklet sig enormt i denne sæson, og han har stor betydning for truppen. Han er en meget vigtig spiller i den svære 2.sæson”

Der var også nye spillere til truppen. Her var der både talentfulde og rutinerede spillere på den liste som Rene` Hamann Boeriths gennemgik:
”Det er nogle spændende spillere som kommer til TM Tønder i den kommende sæson. Klubben har tidligere annonceret tilgang af spillere til den kommende sæson – en af disse er Kristian Klitgaard. Klitgaard kommer tilbage til klubben efter ophold i Odder, Team Sydhavsøerne og senest hos de forsvarende mestre fra Bjerringbro-Silkeborg.
Ligeledes kommer den talentfulde stregspiller Emil Bergholt til fra Skjern Håndbold. Emil er en virkelig talentfuld spiller, som trods hans unge alder allerede har spillet mange ligakampe for Skjern.
Benjamin Holm er en ung spiller fra REHH, der som talentfuld højre back kommer til at få et ansvar i næste sæson.
Hans Martin Asmussen kommer til TMT fra Randers. Hans Martin er Tinglevdreng, og kommer således hjem til Sønderjylland og Tønder. Han har tidligere været i Sønderjyske, Skjern og et ophold i Norsk håndbold. Hans Martin har stor erfaring og bliver en rollemodel både på og uden for banen.
Matias Mosel er ny målmand fra GOG – en fantastisk målmand, som passer perfekt ind i miljøet. Ham og Trans bliver en spændende målmandsduo i den kommende sæson.
Vi får to tidligere TMT-ungdomsspillere tilbage til klubben. Venstrefløj Jesper Redlefsen vender hjem til Tønder efter et par år med ungdomsholdbold på Sportsefterskolen SINE og Skanderborg Håndbold Elite Akademi (SHEA), hvor Jesper bl.a. har været med på det succesfulde U18 hold og spillet enkelte træningskampe for Skanderborgs ligahold. Jesper er også med omkring U20-landsholdet.
Den venstrehåndede Thomas Clausen vender tilbage fra Esbjerg, hvor han har været de sidste to sæsoner. De to spillere kommer med en masse ungdomsblod og bliver fremtiden på det her TM Tønder hold”.

Det er således en god blanding af rutine og ungdom, der på nuværende tidspunkt er på plads i TM Tønder. Det er vigtigt at skabe sammenhold, og at der er et kendskab til hinanden. De samme ting fremhævede den nye cheftræner Torben Sørensen.
”Det er en dejlig følelse at komme tilbage til Tønder. Jeg var nede at se kampene mod Skive, og så hvilken ånd der er i og omkring klubben. Fantastisk opbakning når holdet spiller, og da der kom en henvendelse om trænerjobbet, var jeg ikke i tvivl om at det var det jeg gerne vil. Nu hvor det så er lykkes at blive træner, så vil jeg glæde mig over at kunne se HELE håndboldbanen – som tilskuer og med de rigtig mange folk i hallen, har det ind i mellem været svært. Men hvilken hjemmebane! Det er godt at ”være hjemme igen”. Projektet i TM Tønder er spændende, og der er mange gode folk omkring klubben. Jeg tror helt vildt på det her, og jeg glæder mig til at komme i gang”.

Torben Sørensen havde sidste kamp med Otterup i går, hvor de besejrede HIK i Santander Cuppen. En god afslutning for Torben:
”Jeg har tidligere takket Otterup for deres velvilje i forbindelse med trænerskiftet til Tønder, så det var dejligt at slutte med en sejr. Nu kigger jeg fremad – og jeg glæder mig. Jeg skal ikke ændret en hel masse på holdet. De ting der fungerer skal der bygges videre på, og spillerne skal inddrages i processen. Jeg anerkender det flotte arbejde Claus Lyngsøe har udført med holdet. Det er imponerende – den positive udvikling skal fortsættes”

Direktør Alex Petersen ridsede kort den økonomiske situation op, og det var en optimistisk direktør:
”Økonomien – som vi var udfordret på i starten – er vi er nået i mål med. Vi kan starte på en frisk næste år, hvor vi har et større budget. Vi har endnu ikke alle kontrakter med samarbejdspartnerne på plads, og vi laver fortsat nye aftaler. Det er et godt udgangspunkt at være ligahold, og med en talentfuld trup, har vi som målsætning igen at blive i ligaen”

Inden det sluttede var bestyrelsesformand Robert Okholm meget glad for at kunne meddele, at klubben havde haft en hyggelig sammenkomst hos en af sponsorerne – ECCO. På ECCO Centeret var de forleden samlet, og her var der bl.a. en fornem bonus til holdet fra ECCO på 200.000 kr.

Robert sluttede med endnu engang at takke alle frivillige for et stort arbejde, ligesom der var ros til hele holdet og folkene omkring.

SAMMEN ER VI STÆRKE!

 

 

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

TM Tønder kom godt fra start

Det gik egentlig planmæssigt. Inden der var gået et minut blev...
3 uger siden

Så skal der endelig spilles om point

For to år siden spillede vi to drabelige opgør mod ESV,...
4 uger siden

Krarup: Vi halter efter

“Vi fortjener jo ikke at få point i dag” var det...
2 uger siden

Dramatisk pointdeling

Der var fuld tryk på i en velopfyldt og kogende Tønderhal...
3 uger siden

Klart nederlag i Grindsted

TM Tønder var lørdag en tur i Grindsted, hvor rækkens vel...
1 uge siden

TM Tønder på svær opgave

I Pre-sæsonen mødtes Grindsted og TM Tønder i Rødding og efter...
2 uger siden

Ny trup indtager Tønderhal 2

Endelig, ENDELIG, får vi sæson 23/24 truppen at se i Tønderhal...
3 uger siden

TM Tønder har ansat ny direktør

Tønder Kommunes elitehåndboldklub henter direktør fra medie- og kulturverdenen Tønder Kommunes...
4 uger siden

TMT overmatchet

TM Tønder skulle op mod et særdeles stærkt og godt sammenspillet...
2 dage siden

Schrøders comeback i Hal 2

Tønderhal 2 kogte på mange parametre fredag aften. En velopfyldt hal,...
3 uger siden

TMT møder potientelt tophold

Skive FH har over flere omgange spillet i ligaen og selv...
4 dage siden

Lars K: Vi leder efter forsvarsspillet

Efter kampen mod Skive, var det en fattet og realistisk Lars...
19 timer siden

Sjovt fællesskab fra yngste spiller til eliteholdet

115 spillere fra TM Tønders børne-, ungdoms- og elitehold var samlet...
4 uger siden