Vi ser frem til et spændende 2018
Vi ser frem til et spændende 2018
Vi ser frem til et spændende 2018
Vi ser frem til et spændende 2018

Vi ser frem til et spændende 2018

2017 bød på mange gode oplevelser med TM Tønder.

Skrevet d. 2. januar 2018 af
Flemming Sørensen
| Foto:
Flemming Andersen
Vi ser frem til et spændende 2018

2017 gav os mange gode oplevelser i og med TM Tønder Håndbold. TM Tønder skulle gennem første sæson i ligaen, og efter tre dramatiske kampe mod Skive, blev endnu en sæson i 888-ligaen sikret foran et rekordstort publikum i Tønder Hal 2 – en fantastisk sæson 1 i landets bedste række var afsluttet, og alle omkring holdet fortjener stor ros for indsatsen i den historiske sæson 2016/2017. Vi “overlevede” trods mange forudsigelser om det modsatte – en præstation der behagede TM Tønder Red Support, der efter sidste kamp i sæsonen, havde en lille hilsen til Bent Nyegaard…….

Efter den første sæson i ligaen, blev der sagt farvel til spillere fra vores talentfulde højre side; Nikolaj Enderleit og Mathias Jørgensen fortsatte karrieren i Ribe-Esbjerg HH. Søren Olsen og Henrik Storm forlod ligeledes klubben. Sidst men ikke mindst, sagde vi også farvel til publikumsfavoritten og anfører Jimmy Elmgaard, der ny tørner ud for Fredericia HK i 1. division. Claus Lyngsøe stoppede også i TM Tønder efter tre succesfulde år, hvor han sikrede oprykning til ligaen og kronede en god tid med også at “aflevere” et ligamandskab. Claus er i mellemtiden kommet tilbage til ligaen, som assistent i Sønderjyske.

Forud for denne sæson blev en gammel kending ansat som ny cheftræner. Torben Sørensen kom til klubben efter et succesfuldt ophold i Otterup i 1. division. Torben har fået trænertalentet Mark Bendixen som assistent, og de er duoen, der skal føre TM Tønder gennem den svære sæson 2 i 888-ligaen. Andre talenter kom også til klubben forud for sæsonstarten. “Krigeren” Emil Bergholt kom til fra Skjern Håndbold, højre backen Benjamin Holm kom til fra Ribe-Esbjerg HH, og på målmandsposten kom fra GOG, Matias Mosel – for at danne duo med Christian Trans. Kristian Klitgaard vendte tilbage efter flere sæsoner i bl.a. Odder, TSØ og BSV. Ligesom et par lokale talenter vendte hjem efter ophold på Sportscollege, så de to årgang ´98 spillere, Thomas Clausen og Jesper Redlefsen er nu “hjemme” i Tønder.

Starten på sæsonen blev indledt med et brag. Få dage efter en fantastisk Tønder Festival, kom storklubben BSV på besøg i Santander Cuppen. I denne kamp viste vores hold overraskende styrke, og slog mægtige BSV ud af turneringen. Det var et resultat der gav genlyd i “Håndbold-Danmark” – og de lokale forhåbninger var meget store til vores nye hold. Måske blev sejren over BSV lidt en sovepude – i hvert fald fik vores hold en pointmæssig skidt start på turneringen. Holdet var – lige med undtagelse af kampen i Skanderborg – godt med i store perioder af kampene. Der skulle dog gå 8 kampe før der kom point på kontoen. Befrielsen kom i Sydbank Arena i Kolding, hvor et uafgjort resultat fik slettet det trælse 0 på pointtavlen. Holdet havde op til denne kamp vist en stigende formkurve, og var meget tæt på at sikre sig en plads i Final4 – desværre endte kampen i Esbjerg med et 1-måls nederlag, og det blev dermed REHH der i februar skal spille Final4. I 888-ligaen blev det ene point mod KIF Kolding fulgt op ad en sejr på hjemmebane mod Sønderjyske – det gav ny tro på tingene. Ved denne lejlighed blev klubbens nye mascot, Tønderrix, præsenteret for det trofaste hjemmepublikum. Tønderrix vil forhåbentlig bringe lykke og point til holdet mange år frem!

Vores ligahold sluttede godt i det tætte program i december, hvor holdet hentede 5 point. Og det var en særdeles opløftende indsats der blev leveret – og med en sejr lillejuleaftensdag over Århus, gav det en rigtig god fornemmelse inden den lange pause. Holdet har spillet godt i en periode, og det gode arbejde er begyndt også at give point. Vi har fået meget mere fart i spillet, og vores angrebsspil er løftet et par niveauer. Fornemmelsen – set udefra – er ligeledes at mange flere byder ind og “ofrer” sig – det er herligt at følge! Fortsætter vi sådan fra den 18. februar og frem, så ligger der point og venter.

Nu er der en lang pause inden de resterende 9 kampe. Her skal den positive indstilling fortsættes, og der skal rent fysisk ligges endnu et lag på. Forud venter  en spændende afslutning, hvor holdet meget genre må fortsætte de positive tendenser fra specielt december måned. Der er en stærk tro på at undgå sidstepladsen, og status er 1 point op til Sønderjyske, 3 point til Skanderborg og 5 point op til REHH og HCM – det bliver en gyser frem til kamp 26!

Vores unge talenter har fået masser af spilletid indtil nu. Emil Bergholt, Thomas Clausen, Oliver Eggert, Rune Schrøder og Nicklas Thyssen har udviklet sig særdeles positivt gennem sæsonen. Vi har i de seneste kampe set Rolf Ravn spille meget flot i angrebet, hvor også stregspiller Martin Kjærgaard har holdt godt niveau – specielt i 2. halvdel af den første 17 kampe. Stoklund har været en solid dirigent, og sammen med vores rutinerede kræfter med Mads Thomsen, Hans Martin Asmussen, Ulrik Eggert og Kristian Klitgaard får de også stor betydning i den tætte slutfase. De kender om nogen kravene, og skal vi mindst et hop op i tabellen, kræver det en stor indsats af den rutinerede kvartet. I målet viste Trans senest mod Århus, at han har højt niveau – igen blev han “man of the match” – godt han netop har forlænget med yderligere to år i TM Tønder! Lad gerne dette være et eksempel, som flere spillere må følge!

Det er herligt at følge at en masse unge spillere står på spring i TM Tønder – ikke kun i ligatruppen, men også vores 3.divisionsmandskab har spillet en meget flot halvsæson. Et talentfuld hold, hvor der er mange spændende typer, som med tiden helt sikkert kommer i førsteholdstruppen. Stor ros også til alle omkring dette hold, for at skabe flotte resultater.
Vores ungdomsafdeling på både pige- og drengesiden rummer mange talenter, så fremtiden bliver spændende at følge i TM Tønder.
Et af vores lokale talenter er med, når der spilles U18-landskampe i Løgumkloster den 4. og 5. januar – mød op i Klosterhallen og støt Rasmus Mathiesien og de øvrige danske spillere, når de møder Holland.

Ventetiden er lang frem til den 18. februar klokken 15:00, hvor der igen fløjtes op til kamp i 888-ligaen…men vi glæder os til igen at skulle støtte vores hold på vej mod point.
Tak til alle der har bidraget og støttet i 2017 – nu ser vi frem mod nye mål!

GODT NYTÅR – SAMMEN ER VI STÆRKE

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Thomas Clausen stopper i TMT

Thomas Clausen stopper i TM Tønder med udgangen af denne sæson....
3 uger siden

Ungdomslandsholdsspiller til TM Tønder.

TM Tønder henter igen til den kommende sæson en U21 landsholdsspiller,...
2 dage siden

Ny stregspiller til TMT

TM Tønder henter ny stregspiller. Phillip Lyngby har underskrevet en 2-årig...
2 uger siden

Ung venstrefløj til TMT

TM Tønder har underskrevet en 2-årig aftale med fløjspilleren Nicolaj Snogdal,...
3 uger siden

TMT henter stregspiller i Skovbakken

TM Tønder har indgået aftale med den 21-årige stregspiller, Carl Søndergaard,...
2 uger siden

Ung bagspiller til TMT

TM Tønder har underskrevet en 2-årig aftale med Malthe Damgaard, der...
2 uger siden

Stor sejr i Århus

TM Tønder spillede en fremragende kamp i Århus, hvor alle bød...
2 uger siden

Meyer Ejlersen piller Odder ned

TM Tønder kom godt fra start og bragte sig foran 4-1...
3 uger siden

TMT 2 slår rækkens bedste hjemmehold

Kiggede man på stillingen inden weekendens kamp, så var det nummer...
1 uge siden

Pokalkamp i Kibæk

Kibæk Krydsfelt er navnet på det flotte idrætcenter i Kibæk, syd...
3 dage siden

Vigtig sejr til U19 drenge

Der var nerve på, til søndagens kamp mellem TM Tønders U19...
3 dage siden

Spændende opgør venter i Århus

Århus HC har 21 point og TM Tønder har 19. Århus...
3 uger siden

Andetholdet taber taktisk slag

TM Tønder 2 har spillet fantastisk på hjemmebane i denne sæson,...
2 uger siden

Stor søndag venter

På søndag kan TM Tønder Håndbold tage endelig afstand til nedrykningsstregen,...
4 uger siden

Snæver sejr på Fyn

Der er mange kampe på fyn, for 3.divisions herrerne og søndag...
3 dage siden

Generalforsamling i Støtteforeningen

Til medlemmer af TM Tønders støtteforening I henhold til vedtægternes bestemmelser...
6 dage siden

Elever gik over en million skridt

11 elever fra Tønder Ungdomsskole & STU gik 1.164.695 skridt for...
3 uger siden