Vigtig sejr i fantastisk kulisse
Vigtig sejr i fantastisk kulisse
Vigtig sejr i fantastisk kulisse
Vigtig sejr i fantastisk kulisse

Vigtig sejr i fantastisk kulisse

TM Tønder hentede en meget vigtig sejr over Århus Håndbold

Skrevet d. 23. december 2017 af
Flemming Sørensen
| Foto:
Flemming Andersen
Vigtig sejr i fantastisk kulisse

I en feststemt Tønder Hal 2, fik TM Tønder i dag en meget vigtig sejr, inden der nu venter mere en 1 1/2 måned uden kampe pga slutrunden. En sejr der var fuld fortjent, og som kom i hus efter en hæsblæsende og medrivende håndboldkamp – en kamp, hvor hjemmebanen i Tønder Hal 2 viste sig fra den absolut bedste side.

Fra start var det med TM Tønder i téten – stort set inden spillerne fra Smilets by var kommet i gang, havde hjemmeholdet scoret 2 gange. Den gode start kom til at præge hele eftermiddagen i hallen. Dels var hjemmeholdets tilskuere i dag særdeles medlevende – og var en suveræn 8. mand, men den gode TMT-start banede også vejen for sejren. Det virkede som om, at vores hold i dag havde lige de ekstra procenter i forhold til gæsterne. Der var tænding på – stor jubel efter scoringer, og så var der rigtig mange der bød ind.

Det var fornøjeligt at se Rune Schrøder præsterede på højt niveau – i dag viste han mange prøver på sit store potentiale, og blev da også holdets topscorer med 7 mål. I det hele taget var der fart over feltet hos hjemmeholdet i dag – contrafasen og 2.bølgen fungerede bedre end længe. Vi fik udnyttet vores hurtige spillere – bedst symboliseret ved Niklas Thyssen, der igen i dag var giftig i contrafasen. Der var mange ting at glæde sig over i dag, bl.a. også at nyerhvervelsen Lasse Hamann-Boeriths fik scoret sit første mål på hjemmebane – lad det bare blive til mange flere Hr. Boeriths!

Spilkonceptet blev angrebsmæssigt holdt rigtig godt i dag, hvilket bl.a. betød, at vores stregspillere fik mange gode bolde at arbejde med. Martin og Emil kvitterede på skift med gode præstationer, og voldte konstant problmer for gæsternes midterforsvar. Det samme må vi desværre sige om stregspilerne fra Århus – dem fik vi aldrig helt styr på, og de var en medvirkende årsag til, at gæsterne i dag scorede 31 mål. Det skal ses i lyset af, at dagens “Man of the match” var suveræne Christian Trans. Han hev mange store redninger frem af ærmerne og kronede et flot 2017 med endnu en god indsats.

Til trods for at TM Tønder førte fra start til slut, i perioder endda med 5 mål, så var der vanen tro spænding mod slutningen i Tønder Hal 2. I en kort og halvskidt periode i 2. halvleg fik gæsterne pludselig kontakt. 26-21 blev på kort tid forvandlet til 27-26, og man frygtede at det ene – eller endnu værre begge – point vil ryge til Den Gamle By og omegn. Heldigvis gik det ikke sådan!! Vores spillere holdt hovedet koldt, og da det virkelig spidsede til stod holdet fantastisk i forsvaret, og fik de sidste minutter snøret julesækken til, og sluttede altså med at vinde 35-31.

Og nøj hvor var det vigtige – helt ufatteligt vigtigt endda!!! Dels har vi “kun” et point op til Sønderjyske på 13.pladsen, men sejren og de gode præstationer i de seneste kampe, har givet en fornyet tro på ligatilværelsen. Nu er der en lang pause, hvor der venter hårdt arbejde for alle på og omkring holdet, så vi er helt klar den 18. februar 2018 når vi får besøg af BSV.

Indtil da kan vi glæde os over sejren i dag, den gode indsats, og ikke mindst at vi har én af Danmarks bedste hjemmebaner – og den skal naturligvis fortsat have ligastatus i næste sæson!

TAK til alle der kom og bakkede op i dag, og rigtig glædelig jul til alle!

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

Pressemeddelelse: Damgaard er tilbage

Efter en pause fra tophåndbold er stregspiller Mikkel Damgaard tilbage i...
2 uger siden

Meyer: Vi har fundet en base

TM Tønder vandt for tredie kamp i træk og har endegyldigt...
3 uger siden

Stærke Århusianere kommer forbi

På søndag gæster det nye Århus HC Tønderhallerne. Fem århus klubber...
4 uger siden

Sikker etmålssejr

TM Tønder er begyndt at være helt klar fra start og...
3 uger siden

Tabte til os selv

Det lyder helt grotesk, men allerede efter 3-4 minutter burde TMT...
3 dage siden

Wolle: Ekstrem jævnbyrdig Række

Rent pointmæssigt fik TM Tønder ikke den håbede sæsonstart. Efter udekampen...
2 uger siden

Nikolajsen: En forløsning

Mathias Nikolajsen, der er kommet til TMT fra BSH ungdom inden...
4 uger siden

Stolpe ud mod HØJ

TM Tønder førte 1-0 og 2-1, men så var det også...
1 uge siden

Turen går til Otterup

Alle kampe er vigtige, alle kampe kan vindes og alle kampe...
1 uge siden

TM Tønder møder topholdet

Søndagens opgave i Tønderhal 2 bliver en af de rigtig svære....
2 uger siden

HENRIK ER FRIVILLIG

Når TM Tønders elitehold spiller hjemmekamp, så sidder Henrik Thomsen ofte...
4 uger siden

Generalforsamling 2022

1. Valg af dirigent 2. Aflæggelse af beretning 3. Forelæggelse af...
4 uger siden

Rikke er frivillig

Når TM Tønders elitehold spiller hjemmekamp, så sidder Rikke Windfeld ofte...
3 uger siden