Vigtig sejr i fantastisk kulisse
Vigtig sejr i fantastisk kulisse
Vigtig sejr i fantastisk kulisse
Vigtig sejr i fantastisk kulisse

Vigtig sejr i fantastisk kulisse

TM Tønder hentede en meget vigtig sejr over Århus Håndbold

Skrevet d. 23. december 2017 af
Flemming Sørensen
| Foto:
Flemming Andersen
Vigtig sejr i fantastisk kulisse

I en feststemt Tønder Hal 2, fik TM Tønder i dag en meget vigtig sejr, inden der nu venter mere en 1 1/2 måned uden kampe pga slutrunden. En sejr der var fuld fortjent, og som kom i hus efter en hæsblæsende og medrivende håndboldkamp – en kamp, hvor hjemmebanen i Tønder Hal 2 viste sig fra den absolut bedste side.

Fra start var det med TM Tønder i téten – stort set inden spillerne fra Smilets by var kommet i gang, havde hjemmeholdet scoret 2 gange. Den gode start kom til at præge hele eftermiddagen i hallen. Dels var hjemmeholdets tilskuere i dag særdeles medlevende – og var en suveræn 8. mand, men den gode TMT-start banede også vejen for sejren. Det virkede som om, at vores hold i dag havde lige de ekstra procenter i forhold til gæsterne. Der var tænding på – stor jubel efter scoringer, og så var der rigtig mange der bød ind.

Det var fornøjeligt at se Rune Schrøder præsterede på højt niveau – i dag viste han mange prøver på sit store potentiale, og blev da også holdets topscorer med 7 mål. I det hele taget var der fart over feltet hos hjemmeholdet i dag – contrafasen og 2.bølgen fungerede bedre end længe. Vi fik udnyttet vores hurtige spillere – bedst symboliseret ved Niklas Thyssen, der igen i dag var giftig i contrafasen. Der var mange ting at glæde sig over i dag, bl.a. også at nyerhvervelsen Lasse Hamann-Boeriths fik scoret sit første mål på hjemmebane – lad det bare blive til mange flere Hr. Boeriths!

Spilkonceptet blev angrebsmæssigt holdt rigtig godt i dag, hvilket bl.a. betød, at vores stregspillere fik mange gode bolde at arbejde med. Martin og Emil kvitterede på skift med gode præstationer, og voldte konstant problmer for gæsternes midterforsvar. Det samme må vi desværre sige om stregspilerne fra Århus – dem fik vi aldrig helt styr på, og de var en medvirkende årsag til, at gæsterne i dag scorede 31 mål. Det skal ses i lyset af, at dagens “Man of the match” var suveræne Christian Trans. Han hev mange store redninger frem af ærmerne og kronede et flot 2017 med endnu en god indsats.

Til trods for at TM Tønder førte fra start til slut, i perioder endda med 5 mål, så var der vanen tro spænding mod slutningen i Tønder Hal 2. I en kort og halvskidt periode i 2. halvleg fik gæsterne pludselig kontakt. 26-21 blev på kort tid forvandlet til 27-26, og man frygtede at det ene – eller endnu værre begge – point vil ryge til Den Gamle By og omegn. Heldigvis gik det ikke sådan!! Vores spillere holdt hovedet koldt, og da det virkelig spidsede til stod holdet fantastisk i forsvaret, og fik de sidste minutter snøret julesækken til, og sluttede altså med at vinde 35-31.

Og nøj hvor var det vigtige – helt ufatteligt vigtigt endda!!! Dels har vi “kun” et point op til Sønderjyske på 13.pladsen, men sejren og de gode præstationer i de seneste kampe, har givet en fornyet tro på ligatilværelsen. Nu er der en lang pause, hvor der venter hårdt arbejde for alle på og omkring holdet, så vi er helt klar den 18. februar 2018 når vi får besøg af BSV.

Indtil da kan vi glæde os over sejren i dag, den gode indsats, og ikke mindst at vi har én af Danmarks bedste hjemmebaner – og den skal naturligvis fortsat have ligastatus i næste sæson!

TAK til alle der kom og bakkede op i dag, og rigtig glædelig jul til alle!

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

TM Tønder kom godt fra start

Det gik egentlig planmæssigt. Inden der var gået et minut blev...
3 uger siden

Så skal der endelig spilles om point

For to år siden spillede vi to drabelige opgør mod ESV,...
3 uger siden

Krarup: Vi halter efter

“Vi fortjener jo ikke at få point i dag” var det...
2 uger siden

Dramatisk pointdeling

Der var fuld tryk på i en velopfyldt og kogende Tønderhal...
2 uger siden

Klart nederlag i Grindsted

TM Tønder var lørdag en tur i Grindsted, hvor rækkens vel...
1 uge siden

TM Tønder på svær opgave

I Pre-sæsonen mødtes Grindsted og TM Tønder i Rødding og efter...
2 uger siden

Ny trup indtager Tønderhal 2

Endelig, ENDELIG, får vi sæson 23/24 truppen at se i Tønderhal...
3 uger siden

TM Tønder har ansat ny direktør

Tønder Kommunes elitehåndboldklub henter direktør fra medie- og kulturverdenen Tønder Kommunes...
4 uger siden

TMT overmatchet

TM Tønder skulle op mod et særdeles stærkt og godt sammenspillet...
1 dag siden

Schrøders comeback i Hal 2

Tønderhal 2 kogte på mange parametre fredag aften. En velopfyldt hal,...
2 uger siden

TMT møder potientelt tophold

Skive FH har over flere omgange spillet i ligaen og selv...
3 dage siden

Sjovt fællesskab fra yngste spiller til eliteholdet

115 spillere fra TM Tønders børne-, ungdoms- og elitehold var samlet...
4 uger siden