Fem nye TMT-spillere vælger at bo i Tønder

Fem nye TMT-spillere vælger at bo i Tønder

Hele fem af de nye spillere på Tønder Kommunes elitehåndboldhold har valgt at flytte til Tønder. Spillerne kommer langvejs fra; i den seneste sæson har de boet i København, Ballerup, Bjerringbro og på Mors. Men fælles for dem er, at de glæder sig til tiden i Tønder.

”Det bliver en stor omvæltning i forhold til at bo i København, hvor min kæreste og jeg har boet det seneste år, men vi har glædet os rigtig meget til at flytte og ser frem til at lære byen og menneskerne i Tønder bedre at kende”, siger stregspiller Tobias Balsby-Pedersen.

Fire af spillerne har kun været i Tønder ganske få gange:

”Jeg har kun været i Tønder et par gange, men vi er blevet vist rundt i byen. Her er småt og fladt, men jeg har hørt at der er god stemning i hallen og jeg vil gerne bo så tæt på min klub som muligt”, siger 20-årige Livio Klausen, der skifter til TM Tønder fra BSV.

En af de fem nye spillere kender dog Tønder rigtig godt. 21-årige Victor Bergholts bror Emil spillede i TMT gennem flere sæsoner:

”Jeg besøgte tit min bror og lærte på den måde byen at kende og jeg glæder mig til at bo her. Det er en lille by, men den er meget hyggelig”, synes Viktor, der har fået arbejde som lærervikar i Tønder.

Tidligere har spillere valgt at bo i større byer og pendle, men de fem nye spillere glæder sig til at flytte og tage hul på livet i Tønder:

”Jeg glæder mig til at få nye udfordringer og komme til en klub der tager hånd om spillerne og dyrker fællesskabet. Den største forskel for mig i forhold til at bo i Ballerup bliver nok, at de folk, man møder i byen, kender TM Tønder, ved vi spiller i 1. division og kommer i hallen. Der er en større nærhed i Tønder, som jeg vil sætte stor pris på”, siger målmand Andreas Meyer Ejlersen.

Den 25. juli begynder det nye hold på træningen. De fem har alle fået et sted at bo i Tønder og de fleste af dem også et job (Dog mangle Mathias Nikolajsen og Livio Klausen stadig et arbejde på 20-25 timer). Og så glæder de sig til at finde ud af, hvad byen har at byde på i fritiden:

”Jeg er meget glad for at spille paddeltennis og har set, at der er en bane. Så den vil jeg glæde mig til at bruge. Og så er byen bare stille, rolig og hyggelig og jeg glæder mig til at prøve mig selv af i en ny sammenhæng”, siger 20- årige Mathias Nikolajsen.

Tønder Kommune er glade for at få fem nye unge borgere til kommunen:

”At vi får tilflytning af unge mennesker er en meget positiv sidegevinst ved elitehåndbolden i TMT regi. Jeg kan forstå, at TMT har hjulpet de unge spillere med at finde jobmuligheder i Tønder Kommune. Spillerforstærkningen er på alle måder en super god historie for Tønder Kommune, og jeg byder de nye spillere velkommen til kommunen og håber de falder godt til”, siger Tønders borgmester Jørgen Popp Petersen.

De nye spillere og resten af holdet begynder træningen mandag den 25. juli, så de er klar til sæsonstart.