Om TM Tønder

TM Tønder Håndbold er opstået som en overbygning på foreningssamarbejdet mellem TSF Håndbold og MUIF, og denne overbygning satser på at skabe håndboldresultater og oplevelser for hele Tønder kommune. Elitedelen arbejder tæt sammen med og i respekt for det store frivillige arbejde, der gøres i foreningerne, og i den sportslige udvikling satses der hele tiden på at udvikle talenter og skabe bredde i håndboldinteressen.

Tønder og Møgeltønder har fra tidernes morgen været lokalrivaler, som har kæmpet nogle drabelige opgør i håndboldens 3. division i de glade amatørdage.

I slutningen af 1990erne var der dog personer i håndboldens verden, der arbejdede på at få de to klubber, TSF Håndbold og Møgeltønder Ungdoms & Idræts Forening med i et forpligtende samarbejde omkring elitehåndbold.

Efter megen diskussion frem og tilbage valgte man i 1998 at slå sig sammen i et samarbejde, der skulle give optimale håndboldoplevelser til egnen.

Da tankerne omkring Sønderjysk Elite formedes, var tanken at herrehåndbolden skulle ligge i Tønder, mens fodbold, ishockey, kvindefodbold skulle høre hjemme på østkysten.

Da skrev vi 2004. Efter to år var der stort pres fra især sønderjyske sponsorer, der ville flytte herrehåndbolden til Sønderborg, hvilket ville betyde, at alle de sønderjyske aktiviteter ville være at finde på østkysten.

Så gik de lokalkræfter imod denne løsning,og udaf det hele startedes i 2006 det selvstændige TM Tønder Håndbold, hvis moderklubber sad med licensen til tophåndbold i det sønderjyske.

Klubben står i dag med en stærk håndboldtradition, hvor trådene til moderklub og foreningsdel er stærke, og den professionelle Elite-del har ambitioner om at være et fyrtårn i hele Tønder Kommune, som bakker virkelig stærkt op om holdfællesskabet.