Lykkeliga deltager i indløb

Lykkeliga deltager i indløb

Kommunens Lykkeligahold træner hver tirsdag i Toftlundhallen. Til TMTs kamp mod FIF på søndag er Lykkeliga-spillerne klar til indløb i Tønderhal 2.

Når Tønder Kommunes førstehold løber på banen søndag den 2. oktober i Tønderhal 2, så står spillere fra kommunens Lykkeligahold klar langs den røde løber.

TMTs nye indløb med lys- og lydeffekter indebefatter hver gang, at spillere fra en af kommunens klubber marcherer gennem hallen, tager opstilling langs den røde løber med faner og godt humør og byder TMT-spillerne velkommen til kampen.

Spillerne fra Lykkeligaholdet glæder sig til oplevelsen. Siden marts har 15-16 børn mellem fem og 16 år trænet håndbold en gang om ugen på holdet, der er for børn med særlige behov, som ikke kan være med på andre håndboldhold.

“Vi havde haft ideen om at etablere et lykkeligahold i Toftlund i et års tid, før vi gjorde alvor af det og startede op i maj i år. Vi har en specialskole i byen, som er basis for holdet”, fortæller Lis Berndt Jacobsen fra Toftlund Idrætsforening.

Lykkeligaen er landsdækkende og vil gennem sport, bevægelse og sociale fællesskaber skabe smil, grin og positive oplevelser for børnene og deres familier. Lykkeligas koncept er at fokusere på alt det, børnene kan og gøre dem til helte, topscorere og holdspillere.

“Vi etablerede holdet i Toftlund for at give børnene og deres familier nogle gode oplevelser og en mulighed for at være en del af et fællesskab. Og jeg bliver simpelthen så glad, når jeg ser hvor meget glæde, det giver børnene og hvor god en oplevelse det er for dem”, fortæller Lis Berndt Jacobsen.

Trænerne kommer fra både idrætsforeningen og specialskolen, ligesom en række ungdomsspillere hjælper til. Denne tirsdag i Toftlundhallen bliver der både trænet skud og driblinger. Træningen foregår med masser af leg, smil og god stemning – og der er ingen tvivl om, at børnene nyder både håndboldtræningen og fællesskabet.

“Nu har vi været i gang siden maj og er klar til at tage endnu et skridt. Så nu vil vi gerne givet holdet nye oplevelser, for eksempel etablere et stævne sammen med Lykkeligahold i Ribe og Aabenraa, ligesom vi på søndag skal være en del af indløbet i Tønderhallen Det bliver en ny fælles oplevelse for holdet”, siger Lis.

De 16 spillere kommer fra hele kommunen – og der er plads til flere spillere. Holdet træner hver tirsdag fra klokken 17-18 i Toftlundhallerne. Der trænes året rundt undtagen i skoleferierne.

Kender du et håndboldhold, der vil være en del af TM Tønders indløb, så kontakt klubbens direktør Kim Wittenkamp på kw@tmth.dk

TMTs kamp mod FIF spilles søndag den 2 oktober klokken 15 i Tønderhal 2.