Mandfolke Præstation

TM Tønder var helt klar fra start mod et meget stærkt HC Midtjylland, der netop har formået at holde HØJ nede på 16 mål. Det stod hurtigt klart at TM Tønder spillede for hurtigt til, at det ellers bomstærke midtjydske forsvar kunne gentage den præstation. HCM havde udset at Kristoffer Vestergaard skulle bremses og det gav plads til Andreas Hampe, der smadrede 5 mål ind i løbet af de første små 10 minutter. Ved det 5.mål til stillingen 5-7 til TMT slog han sig dog og måtte ud på bænken. Der blev skiftet godt ud og efter 18 minutter førte vi med 10-12.

Herfra fulgte en skidt periode med nogle tekniske fejl og nogle knap så gode afslutninger og HCM kunne bringe sig foran 15-13. Der blev dog fightet godt og ved pausen var stillingen 19-16. Stort set alle Midtjyske mål blev scoret i kontrafasen og fra deres dygtige fløje, der sjældent brænder. Efter pausen havde Midtjylland godt styr på kampen. Deres bagspillere fik også mere tur i den og syv minutter efter pausen var stillingen 25-19 og Michael Wollesen kaldte til timeout.

TM Tønder spillede 7-6 med to stregspillere og en meget velspillende bagkæde med Thomas Klausen og Kristoffer Vestergaard, samt skiftende venstre backs, spillede i et forrygende tempo og fik reduceret til 26-23. Jesper Redlefsen var igen stærk på fløjen og ingen kunne følge med ham i kontrafasen. Indskiftede Andreas Haagen spillede en fremragende kamp, men det gjorde Nicolai Mortensen i det modsatte mål desværre også.

TM Tønder blev ved med at æde sig ind på HCM og da Jesper Redlefsen gjorde det til 29-28 med 5.30 min. tilbage øjnede man sensationen. Med 34 sekunder igen bragte HCM sig foran med 32-30, men blot 8 sekunder senere sendte Jesper Redlefsen igen bolden i mål. HCM ville absolut ingenting i de sidste 26 sekunder og en nølkendelse burde vel have været dømt. Det gjorde de ellers udemærkede dommere ikke brug af, så kunne HCM ellers bryde ud i jubel efter en sejr som på ingen måde var sikker før sidste fløjt. Faktisk havde TMT fortjent at få point med hjem.

Det var en fremragende håndboldkamp mellem to meget velspillende hold, der spillede med fart. En fremragende reklame for håndboldens 1.division og til trods for nederlaget kunne vi rejse hjem fra den, vel nok sværeste udekamp med stolthed og tro på at vi har gang i noget rigtigt. Vi ærgrer os over resultatet, men glæder os over en stærk mandfolkepræstation i Herning.