Onsdag er pokaldag

Onsdag er pokaldag

På onsdag den 10.maj klokken 19.00 spiller TM Tønder den sidste vigtige kamp i denne sæson, når ingen ringere end KIF Kolding venter. KIF Kolding er den danske herrehåndboldklub der har vundet flest titler, med ikke færre end 14 danske mesterskaber og 8 pokaltitler, siden de rykkede op i ligaen i 1984. De var dog tæt på at rykke ud af ligaen, da TMT pressede dem til det yderste over 3 kampe og senest da de med et mål i slutspillets absolut sidste sekund undgik sidstepladsen i ligaen.

I denne sæson har nedrykning slet ikke været et tema i Kolding. De startede sæsonen på fornem vis og gik ind i 2023 med 26 point for 18 kampe og lå lige i hælene på de bedste danske hold. Efter VM pausen gik det knap så godt, men de sluttede på en flot 5.plads med 33 point. I slutspillet har de hurtigt udspillet deres rolle, hvor det er blevet til 1 point i de første 5 kampe. De kan derfor bruge deres fokus på at komme videre i pokalen mod TM Tønder.

Mens KIF Kolding har kæmpet for point, har TM Tønder holdt lidt pause, inden holdet igen begyndte at træne med henblik på at kunne toppe mod Kolding. En træningskamp mod Flensburg/Handewitt med med bl. Kevin og Lasse Møller på holdet blev vundet med 37-35, men på onsdag er vi naturligvis de totale underdogs. Vi kan kun overraske mod et stærkt KIF og se om vi kan gøre det lige så godt som sidste år mod BSH, hvor vi havde dem på krogen, og blot tabte 26-29.

Kan vi gentage den bedrift mod Kolding på onsdag, så kræver det en stuvende fyldt hal 2, masser af stemning og tryk på modstanderne, samt evt. en lille smule dommertække fra de to dygtige ligadommere, Kalle Tygesen og Jacob Jæger Pagh. Pokalturneringen har sit eget liv, her kan alt ske. Vi ses på onsdag, kom i god tid.