TMT rækker ud efter sensationen

Foto: Torben Lund

Tirsdag aften klokken 19.30 spilles sæsonens uigenkaldelige sidste kamp for 1.divisiondrengene. Og modstanderen er Fredericia HK som vi har spillet nogle drabelige opgør imod i 1.division, og som nu fremstår som et af Danmarks absolut stærkeste hold, ikke uden chance for at vinde DM for første gang siden 1979, da klubben hed Fredericia KFUM og fejrede sit femte mesterskab i træk.

Fredericia HK har rigeligt at tænke på lige nu. Efter et helt forrygende grundspil, hvor de med 39 point satte sig på en stensikker 2.plads i rækken, har slutspillet givet lidt at tænke over. Tre af de første fem kampe er blevet tabt og de skal vinde den sidste kamp mod GOG (såfremt Skjern slår TMS) i den sidste kamp, næste weekend, for at komme i semifinalen. Der venter altså et brag i THansen Arena på søndag og pokalkampen i Tønder, må for dem komme på et ubelejligt tidspunkt.

Mens Gudmundur Gudmundsson nok synes at GOG skal have hans fokus, er Fredericias assistenttrænere, bl.a. Michael Wollesen måske blevet sat i gang med at analysere, hvad der skal til for at slå TM Tønder, hvem ved. Fredericia mønstrer store profiler som Sebastian Henneberg, Anders Kragh Martinussen og Rainier Toboda, der kan vinde håndboldkampe på egen hånd. Dertil kommer fantastiske fløje der scorer masser af mål og så er deres offensive forsvar svært at spille imod. De laver mange frikast og tager rytmen ud af modstandernes angrebsspil. Men ingen skal være i tvivl om at vores drenge vil ofre alt, for at følge FHK til dørs.

TM Tønder har ikke spillet kamp i en måned og det kan både være en fordel og en ulempe. Fordelen kan være at vi er mere friske end dem, men omvendt er vi jo heller ikke i samme kampform som dem. Kampen på tirsdag i Tønderhal 2 må vise om der er spillere der skal spares hos gæsterne. Men ingen tvivl om at Fredericia vil videre i Santandercuppen og det skal blive spændende om TMT kan skabe sensationen, tirsdag aften klokken 19.30 i Tønderhal 2.