Sjovt fællesskab fra yngste spiller til eliteholdet

Sjovt fællesskab fra yngste spiller til eliteholdet

115 spillere fra TM Tønders børne-, ungdoms- og elitehold var samlet til klubbens første arrangement for fællesskabet

”OK, unger! Er vi enige? Skal vi sige, at svaret er øjnene?”

To spillere fra TM Tønders elitehold står blandt en lille flok yngre håndboldspillere i cykelskuret bag Tønderhallerne. Holdet er på stjerneløb og er nået til post 4, hvor de prøver at løse seks gåder for at samle point nok til at vinde løbet. Konkurrenterne er andre hold blandet af TMT-spillere fra klubbens børnehold, ungdomshold og så lige hele eliteholdet oveni.

De seks gåder er løst og holdet suser videre til nye poster. Stjerneløbet er en del af TM Tønders første fælleskabs-arrangement, hvor alle klubbens spillere er inviteret.

”Vi vil skabe sammenhold og kendskab til hinanden på tværs af holdene, så man siger hej til hinanden, når man mødes på gangene og tør gå ind og kigge på de andre hold træne og heppe på hinanden. Det giver tryghed, når man ved hvem de andre i klubben er”, fortæller Marianne Roued, der er medlem af TMT Ungdoms bestyrelse.

Fire knægte fra U15-holdet er med til arrangementet og giver den fuld gas, når der skal løses opgaver undervejs i stjerneløbet. Der skal både kastes med tennisbolde, køres ”trillebør” med hinanden og samles en bestemt legofigur efter at have set modellen i kort tid. ”Det er bare hygge, det her!”, lyder det fra Johan Uggerholt Eriksen, der bakkes op af kammeraterne Jesper Bønnelykke, Timmi Mathiesen og Jacob Mensel Møller. ”Ja, det er sjovt at lave noget sammen. Det er godt for fællesskabet og vi lærer hele klubben meget bedre at kende – og det er rigtig fedt, at førsteholdet er med”, er drengene enige om.

Lige ved siden af de fire U15-spillere sidder en af førsteholdets spillere Carl Søndergaard og lytter med. Og da han spørger drengene, om de vil komme og heppe på ham og de andre på eliteholdet, er der ingen tvivl:

”Selvfølgelig! Vi kommer og hepper”, lover de fire U15-spillere. De unge spillere får en god mulighed for at komme til eliteholdets første hjemmekamp, for efter stjerneløbet får alle spillerne udleveret to billetter til hjemmekampen fredag den 8. september klokken 19.30. Billetten kan byttes til en rød T-shirt og en plads sammen med alle de andre ungdomsspillere på balkonen, så de unge spillere sammen kan heppe på førsteholdet. To af dem der skal heppes på, er også med til fællesskabs-arrangementet; Troels Clausen og Magnus Siim.

”Jeg er med i dag, fordi det er vigtigt med sammenhold i klubben og samtidig kan vi give de yngste spillere nogen at se op til. Det er vigtigt, når man er ung spiller og her kan de møde os og finde ud af, at det er muligt at komme til at spille på et førstehold en dag. Ligesom det er lykkedes for os”, siger Troels Clausen.

De to elitespillere er enige om, at arrangementet er et godt initiativ:

”Det er godt, at vi kender hinanden i klubben og hilser på hinanden på gangene. Og så håber vi selvfølgelig, at vores klubkammerater kommer og hepper på os – og så må de gerne tage deres forældre med til kampene”, siger Magnus Siim.

I alt har 115 spillere valgt at tage med til arrangementet, der slutter med fælles aftensmad – hvor man selvfølgelig ikke må sætte sig sammen med sine holdkammerater. ”Det har været et virkelig godt arrangement og vi er glade for den store opbakning. Vores førstehold består af mange nye spillere og med et arrangement som dette er vi med til at bygge bro fra de små spillere til eliteholdet og alle holdene imellem. Det styrker sammenholdet og det gælder jo for alle, at sammen er vi stærke”, siger Marianne Roued fra TMT Ungdoms bestyrelse.