TM Tønder imødegår kritik.
TM Tønder imødegår kritik.
TM Tønder imødegår kritik.
TM Tønder imødegår kritik.

TM Tønder imødegår kritik.

Bestyrelsen for TM Tønder afviser anklager om kontraktfiduser og opfordrer spillerne til dialog.

Skrevet d. 22. maj 2023 af
Kim Møller
TM Tønder imødegår kritik.

Tønder Kommunes elitehåndboldklub TM Tønder afviser tidligere spilleres anklager om kontraktfiduser i form at snyd med kørselssedler i perioden fra 2017 til 2019. Og opfordrer samtidig til dialog.

“I modsætning til Spillerforeningen har vi af hensyn til spillerne og i respekt for en mulig forhandling i Håndboldens voldgiftsret ikke ønsket at bidrage eller indgå i en meningsudveksling i medierne, herunder i JydskeVestkysten. Vi har således indtil nu valgt at respektere den interne dialog med Spillerforeningen, ligesom vi naturligvis i fortrolighed har holdt relevante parter informeret om sagen og dens udvikling”, siger klubbens bestyrelsesformand Stefan Østerby-Jørgensen.

På baggrund af de seneste artikler i JydskeVestkysten og især af hensyn til klubbens omdømme, klubbens ansatte – spillere og stab – samt de personer som støtter og følger klubben, føler klubben sig imidlertid nu nødsaget til at forholde sig til kritikken fra enkelte spillere og Spillerforeningen.

“Vi har bestemt ikke opfordret til snyd. Som en af spillerne udtaler i JydskeVestkysten, så har vi faktisk instrueret spillerne i, hvordan de udfylder kørselssedler korrekt”, siger bestyrelsesformand Stefan Østerby-Jørgensen.

Spillerne oplyser til avisen, at Skat har fundet fejl i spillernes indberetninger og at de derfor skal betale skat af de penge, som TM Tønder har betalt dem. Spillerne udtaler i avisen, at de mener, det er TM Tønder, der har ansvaret for, at de ansattes kørsel og udbetalingen af kørselspenge er indberettet korrekt, hvorfor de nu kræver erstatning hos TM Tønder for den skat, som de er blevet afkrævet.

“Her skiller vandene. Vi har instrueret spillerne korrekt og det er i vores optik op til spillerne at udfylde køresedlerne på ret vis, når de afleveres til TM Tønder. Det er deres ansvar. Vi har i nogle tilfælde ikke kontrolleret kørselssedlerne tilstrækkeligt. Der har vi nok haft for stor tillid til spillerne, hvilket vi i dag kan fortryde og beklage. Ansvaret, for indholdet af de kørselssedler, som spillerne selv har udfyldt, må imidlertid efter vores opfattelse være spillernes”, siger bestyrelsesformand Stefan Østerby-Jørgensen.

TM Tønder har tidligere inviteret Spillerforeningen til dialog og opfordrer nu spillerne til at kontakte klubben og få en individuel dialog om og forhåbentlig løsning på sagen.

“Vi står naturligvis ved vores kontrolansvar, idet omfang det har været muligt for os at udøve kontrollen. Men vi er samtidig også forpligtet til at udvise økonomisk ansvarlighed over for den store kreds af personer, som støtter og bakker os op og de spillere, der i dag er ansat i klubben. Derfor har vi heller ikke noget ønske om at afholde udgifter til omkostninger, som i vores optik enten beror på et ukorrekt eller uoplyst grundlag eller ikke er dokumenteret i tilstrækkelig omfang”, siger bestyrelsesformanden.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen,
TM Tønder Håndbold

Se flere populære nyheder fra TMTH.dk

TM Tønder kom godt fra start

Det gik egentlig planmæssigt. Inden der var gået et minut blev...
3 uger siden

Så skal der endelig spilles om point

For to år siden spillede vi to drabelige opgør mod ESV,...
3 uger siden

Krarup: Vi halter efter

“Vi fortjener jo ikke at få point i dag” var det...
2 uger siden

Dramatisk pointdeling

Der var fuld tryk på i en velopfyldt og kogende Tønderhal...
3 uger siden

Klart nederlag i Grindsted

TM Tønder var lørdag en tur i Grindsted, hvor rækkens vel...
1 uge siden

TM Tønder på svær opgave

I Pre-sæsonen mødtes Grindsted og TM Tønder i Rødding og efter...
2 uger siden

Ny trup indtager Tønderhal 2

Endelig, ENDELIG, får vi sæson 23/24 truppen at se i Tønderhal...
3 uger siden

TM Tønder har ansat ny direktør

Tønder Kommunes elitehåndboldklub henter direktør fra medie- og kulturverdenen Tønder Kommunes...
4 uger siden

TMT overmatchet

TM Tønder skulle op mod et særdeles stærkt og godt sammenspillet...
2 dage siden

Schrøders comeback i Hal 2

Tønderhal 2 kogte på mange parametre fredag aften. En velopfyldt hal,...
3 uger siden

TMT møder potientelt tophold

Skive FH har over flere omgange spillet i ligaen og selv...
4 dage siden

Lars K: Vi leder efter forsvarsspillet

Efter kampen mod Skive, var det en fattet og realistisk Lars...
8 timer siden

Sjovt fællesskab fra yngste spiller til eliteholdet

115 spillere fra TM Tønders børne-, ungdoms- og elitehold var samlet...
4 uger siden